• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Langtidsstegt oksebov i gryde (ølbraiseret)

Langtidsstegt oksebov i gryde (ølbraiseret)

Langtidsstegt oksebov steges i en god gryde sammen med kalvefond og en mørk øl. Her er der anvendt en Guiness. Kom også en god håndfuld frisk timian og nogle laurbærblade ved. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe

Opskrift og guide til langtidsstegt oksebov, der tilberedes i en stegegryde. Okseboven brunes og braiseres i mørkt øl og kalvefond.

Til langtidsstegt oksebov til seks personer skal du bruge:

Ca. 1,2 kilo oksebov uden ben
2 teskefulde salt
4 teskefulde brun farin
2 teskefulde tørret timian
1 stor spiseskefuld smør til bruning
3 deciliter kalvefond
3 deciliter mørkt øl (evt. en Guinness)
20 sorte peberkorn
1 håndfuld frisk timian
3 laurbærblade

800 gram kartofler
600 gram gulerødder

-> SE OGSÅ opskrift på kartoffeltårn med brunet hvidløgssmør

Sådan laver du langtidsstegt oksebov i stegegryde:

  1. Det bedste er at forberede kødet dagen før. Dup oksebov tør med et stykke køkkenrulle, og massér derefter salt, brun farin og tørret timian godt ind i kødet. Læg stegen i en frysepose, og læg på køl i mindst 12 timer. Gerne 24.
  2. Brun smørret i en stegegryde ved høj varme, og brun okseboven grundigt. Den skal virkelig have noget stegeskorpe.
  3. Hæld så kalvefond og mørkt øl ved, og tilsæt også laurbærblade, peberkorn og rigeligt med frisk timian.
  4. Læg låg på, skru ned for varmen og lad okseboven simre i gryden i små tre timer. Vend den gerne efter halvanden time.
  5. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Tilsvarende skæres gulerødderne i grove stykker. Begge deles kommes i gryden efter cirka to timer, og steges med den sidste times tid.
  6. Tag den langtidsstegte oksebov op af gryden, og lad den hvile på et skærebræt i 10-15 minutter.
  7. Fisk de kogte kartofler og gulerødder op, og anret på et fad. Kog sovsen op, og jævn den eventuelt med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Det er dog ikke sikkert det er nødvendigt.

Skær okseboven i skiver, og server sammen med sovs og de kogte kartofler og gulerødder. En god tomatsalat passer også godt til.

-> SE OGSÅ opskrift på mørbradfad med ris

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Sticky asiatisk flæsk i grill eller ovn
Sticky asiatisk flæsk i grill eller ovn→ Se opskriften
Billede af grillede grøntsager.
Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill→ Se opskriften
bagte kartofler på grill med hvidløgssmør
Bagte kartofler på grill (opskrift med hvidløgssmør)→ Se opskriften
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Opskrift på honningmarineret laks i grill og ovn→ Se opskriften
billede med snoede italienske flutes
Snoede italienske flutes - grundopskrift→ Se opskriften
Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her