• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst i ovn

billederesultat for oksespidsbryst
Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst er noget af det mest møre kød, som du overhovedet kan tilberede. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  12. november 2020

Del gerne:
929
SHARES
FacebookMessenger929PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
  2. Info om opskriften
  3. Opskrift på oksespidsbryst
  4. Oksespidsbryst
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
  9. Opdateret opskrift
4.8 fra 155 stemmer
Gå til opskrift

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.

Du har sikkert aldrig smag noget så godt som et stykke langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst!

Kødet bliver simpelthen så mørt, når det steges ved lav varme i fire timer og 30 minutter i ovnen.

Info om opskriften

Oksespidsbrystet brunes først ved høj varme, hvorefter det steges (braiseres) ved svag varme i hønsefond ved 125 grader.

Når kødet kommer ud af ovnen, kan du trevle det fra hinanden.

Og skyen koger du op med lidt piskefløde - og vupti, så har du en helt vidunderlig sovs til oksestegen.

Her er der tale om langtidsstegt oksesteg, der kræver du giver dig god tid. Men det er det hele værd.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Langtidsstegt cuvette i gryde med estragonsauce

Klassisk Beef Wellington

Langtidsstegt oksefilet i ovn

Kalvespidsbryst

Opskrift på oksespidsbryst

billederesultat for oksespidsbryst

Oksespidsbryst

Langtidsstegt og braiseret oksespidsbryst bliver mørt som smør, og samtidig får du den absolut bedste sovs, der har simret i 4,5 timer.
Bedømmelse
4.8 fra 155 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 4 timer timer 30 minutter minutter
Samlet tid: 5 timer timer 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg oksespidsbryst
  • 1 spsk brun farin
  • 1 tsk salt
  • 2-3 fed hvidløg - pressede
  • 1 potte rosmarin
  • 1 dl olivenolie
  • 5 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde

Fremgangsmåde

  • Bland først brun farin og salt sammen.
  • Tjek dit stykke oksespidsbryst for store fedtklatter eller andet urent, og fjern det.
  • Kom en god klat smør på en meget varm pande, og brun hurtigt kødet et halvt minut på hver side. Tag det af.
  • Gnub nu brun farin/salt-blandingen grundigt ind i kødet. Lad det trække et kvarter.
  • Bland olivenolie, presset hvidløgsfed og finthakket rosmarin sammen, og fordel det på oversiden af stegen. Lad trække yderligere et kvarter.
  • Læg oksespidsbrystet i et ovnfast fad, og hæld en halv liter hønsefond ved. Læg også gerne et par kviste timian eller rosmarin ved.
  • Pak fadet ind i sølvpapir, så det lukker helt tæt.
  • Stil kødet ind i en forvarmet ovn ved 130 grader varmluft, og nu skal det stege her i fire timer og 30 minutter.
  • Tag så den langtidsstegte og braiserede oksesteg ud af ovnen, og pak den ind i et andet stykke sølvpapir og et viskestykke. Nu skal den hvile i 30 minutter.
  • Imens kan du passende lave lidt ovnstegte kartofler og bagte cherrytomater.
  • Skyen koger du op i en kasserolle, reducerer den lidt (koges ind), og giver den lidt madkulør, så den får en mørkere farve. Jævn den med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og tilsæt piskefløde.
  • Smag til med friskkværnet peber og en teskefuld sukker. Evt. også gerne lidt gastrik.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
611
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
21
g
Kolesterol
 
183
mg
61
%
Natrium
 
790
mg
34
%
Kalium
 
858
mg
25
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
53
g
106
%
Vitamin A
 
375
IU
8
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Skær så oksespidsbryst i skiver, og anret sammen med kartofler, lidt rodfrugter og cherrytomater.

Opdateret opskrift

NOTE: Opskriften er opdateret med en lidt længere stegetid efter flere forsøg.

Så giv oksespidsbrystet fire timer og 30 minutter, hvorefter du er sikker på et godt resultat og et meget mørt stykke kød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rene Fredsgaard

    februar 03, 2025 at 4:30 pm

    Lavede opskriften til en af mine venner og mig i fredags.

    Hold nu kxxx hvor var det godt! Kødet
    Smagte himmelsk og fald bare fra hinanden. Og så sovsen! Hold da op!

    Det kan virkelig anbefales til dem der ikke har prøvet opskriften endnu.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 03, 2025 at 4:47 pm

      Tak, Rene - det er super pænt af dig.
      Og godt I kunne lide oksespidsbrystet 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Heidi christina lykke

    december 04, 2024 at 4:22 pm

    Hej
    Jeg har lavet denne en gang før, og det er simpelthen SÅ lækkert... tak for en god opskrift.
    Nu vil jeg så lige høre om man evt. Kan lave den dagen før ?
    Mvh
    Heidi Lykke

    Svar
  3. Michael Kjærsgaard

    oktober 01, 2024 at 10:57 pm

    Jeg gav en 1/2-kilos steg 5,5 timer ved 130 grader i ovnen - superlækkert =)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 02, 2024 at 8:14 am

      Tak for det, Michael - godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lise Strand

        januar 18, 2025 at 3:51 pm

        Kan man lukke tæt med andet end stanniol, - det har jeg ikke lige.
        Et andet fad ovenpå ?

        Mvh. Lise

      • Holger Rørby Madsen

        januar 18, 2025 at 6:14 pm

        Hej Lise
        Du kan prøve med et passende låg eller et andet fad - det burde også kunne fungere 🙂
        God fornøjelse.
        Alt det bedste
        Holger

  4. Hans Jørgen

    maj 01, 2024 at 6:28 am

    Fantastisk mør og velsmagende

    Svar
  5. Heidi

    februar 26, 2024 at 12:10 pm

    Synes ikke fremgangsmåde og ingrediensliste stemmer overens???

    Svar
  6. Dennis Kirkeskov

    januar 26, 2024 at 6:01 pm

    Hvor lang tid skal kødet have hvis jeg gerne vil ha det så mørt at det kan skilles ad med 2 gafler? ( vil prøve at lave en sandwich)

    Svar
  7. Lis Raun Tordrup

    januar 23, 2024 at 12:36 pm

    Hvis jeg bruger kalvespidsbryst i stedet er det så helt samme fremgangsmåde og simretid mvh Lis R T

    Svar
  8. Stine

    december 28, 2023 at 5:05 pm

    Hvad skal kernetemperaturen ligge på?
    Er første gang jeg skal lave det og kan forstå stegetiden er lidt forskellig.
    Har en steg på 2kg, skal jeg stadig “kun” hælde 1/2L fond ved?

    Svar
  9. Anda Rosing

    november 04, 2023 at 9:32 pm

    Ovennævnte fremgangsmåde egner sig bedre til en 2 kg steg. Ved en 1 kg steg, bliver stegen ikke mør, men mere sej i det.

    Svar
  10. Annie Puggaard Thomsen

    august 14, 2023 at 6:02 pm

    Den møreste og fantastisk velsmagende oksespidsbryst. Kan kun anbefales

    Svar
  11. Annie Puggaard Thomsen

    august 14, 2023 at 6:00 pm

    Den langtidsstegte oksespidsbryst var helt vidunderlig. Fantastisk mør og velsmagende.

    Svar
  12. Bob

    juli 12, 2023 at 7:36 pm

    Det er ikke en opskrift der er egnet til spidsbryst.

    Spidsbryst bør tilberedes low and slow enten i sous vide eller “smoked”. Dette blev tørt og sejt, efter at have fulgt anvisningerne til punkt og prikke.

    Ærgerligt

    Svar
    • Michael

      marts 23, 2024 at 5:53 pm

      Opskriften duer desværre ikke. Blev sejt og trist. Øv

      Svar
    • Glennie

      oktober 20, 2024 at 3:17 pm

      Det er nu min favorit opskrift og den slår aldrig fejl herhjemme! Sååååå mør og saftig 😀

      Svar
  13. Inge

    maj 27, 2023 at 11:07 am

    Lækker opskrift som blev brugt i går til friland Hereford af egen avl - mums. Jeg tilføjede dog peber, da jeg gik ud fra, det var en forglemmelse, at det ikke var i opskriften. Serveret med nye kartofler og franske ærter. Tak for en skøn blog med masser af inspiration. Niveau, der også er for os der ikke er ørne i et køkken. Bare TAK

    Svar
  14. Peter S. F.

    januar 07, 2023 at 4:40 pm

    Det er en rigtig god Update af din opskrift. Det er 4. gang jeg følger den - og overdækningen og den forøgede stegetid gør underværker.
    PS min kæreste er også behørigt imponeret 😀

    Svar
  15. Lise

    oktober 15, 2022 at 1:01 pm

    Jeg har lavet denne steg flere gange, nogle gange har den været meget mør andre gange knap så meget. Det afhænger jo nok af kødets kvalitet, men den har fået stor ros hver gang. I morgen skal jeg lave den af kalvespidsbryst, kan jeg så forkorte stegetiden?

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required