• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Langtidshævet brød

billederesultat for langtidshævet brød
Et både nemt og langtidshævet brød, der hæver natten over, og meget nemt færdigbages morgenen efter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  22. oktober 2024 - Udgivet:  19. april 2023

Del gerne:
2.1k
SHARES
FacebookMessenger2.1kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
  2. Uden æltning
  3. Opskrift på langtidshævet brød
  4. Langtidshævet brød
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
4.8 fra 48 stemmer
Gå til opskrift

Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.

Her er opskriften på et særdeles nemt og langtidshævet brød, der er hurtig at lave om morgenen.

Nemmere bliver det ikke at bage et godt morgenbrød.

Uden æltning

Brødet skal ikke æltes om aftenen, men blot røres sammen, hvorefter det står tildækket på køkkenbordet natten over.

Om morgenen foldes det sammen, kommes i en form og hæver inden det bages i ovnen.

Det er altså super nemt, og brødet bliver virkelig godt.

Opskriften giver et franskbrød.

Se også mine opskrifter på:

  • Franskbrød
  • Nem dej til langtidshævet brød
  • Langtidshævede durum boller

Opskrift på langtidshævet brød

billederesultat for langtidshævet brød

Langtidshævet brød

Langtidshævet brød: Sådan laver du et super nemt brød, som du hurtigt vender sammen inden sengetid, og bager næste morgen.
Bedømmelse
4.8 fra 48 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 35 minutter minutter
Samlet tid: 10 timer timer 20 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 3 dl vand - koldt
  • 3 g gær - en meget lille klump
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g hvedemel - Amo eller lignende
  • blå birkes

Fremgangsmåde

  • Du starter aftenen før med at røre dejen sammen. Kom vandet i en skål, og rør den lille klump gær ud i vandet.
  • Brug en almindelig grydeske af træ, og rører derefter sukker, salt og hvedemel i dejen, og det tager kun et minut. Rør ikke længere.
  • Overdæk med husholdningsfilm, læg et viskestykke ovenpå, og lad derefter skålen stå på køkkenbordet til næste morgen. Cirka ni timer. Men om det er otte eller 10 timer betyder ikke noget.
  • Om morgenen væltes dejen ud på et bord med lidt mel, og samles hurtigt. Tryk dejen let flad, men uden at ælte den. Fold dejen sammen fra den ene side til den anden, og stræk lidt ud og fold igen et par gange mere.
  • Læg dejen i en franskbrødsform, pensl med vand og drys med blå birkes eller hvad du nu vil drysse brødet med. Dæk med et viskestykke og lad dejen hæve i cirka 40 minutter.
  • Bag så franskbrødet på nederste rille ved 225 grader over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 35 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
1475
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
0.4
g
Natrium
 
2349
mg
102
%
Kalium
 
447
mg
13
%
Kulhydrater
 
310
g
103
%
Kostfibre
 
11
g
46
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
42
g
84
%
Calcium
 
71
mg
7
%
Jern
 
19
mg
106
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Et færdigbagt og langtidshævet brød køles lidt af inden udskæring.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Emily

    maj 04, 2025 at 7:12 am

    Hej, vil du ikke begynde at sætte mål (i cm) ind på de bageforme du bruger?
    Det er på samtlige opskrifter at man skal gætte sig hertil, det ville være en stor hjælp 🤗

    Svar
  2. Helle

    september 26, 2024 at 10:36 pm

    Dejligt franskbrød nu har jeg lavet det tre gange , og har lige sat dej til hævning igen så jeg kan få frisk brød med i byen imorgen.

    Svar
  3. Alice Olesen

    oktober 11, 2023 at 11:17 am

    Det smager super godt. Kan man komme frø og kerner i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 11, 2023 at 5:03 pm

      Hej Alice
      Det kan du tro - gør endelig det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Mette

    januar 21, 2023 at 4:39 pm

    Hejsa, kan man fryse brødet før det bages? Jeg har lavet dette brød flere gange med stor succes - det er et virkeligt lækkert brød:-)

    Svar
  5. Lars

    juli 25, 2021 at 7:36 am

    Hej Holger
    Kan jeg bruge tørgær ?

    Svar
  6. Mathilde

    april 24, 2021 at 9:29 pm

    Hejsa
    Skal brødet blot direkte i formen? Eller skal der bagepapir i først?
    Eller skal formen evt. smøres med noget?
    Mvh Mathilde

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 26, 2021 at 5:20 pm

      Hej Mathilde
      Nej, bare direkte i formen - brødet skal nok slippe 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Carina

    maj 24, 2020 at 2:40 pm

    Tak for svar Holger og for
    endnu en lækker brødopskrift men minimalt arbejde og gør og dejlig smag. Det blev lige som jeg havde håbet omend ikke så højt som dit.

    Svar
  8. Carina

    maj 24, 2020 at 12:57 am

    Hej.
    Jeg har en dej til nathævning. Hvor stor er den form du bruger?
    Venlig hilsen Carina

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 24, 2020 at 7:08 am

      Hej Carina
      Jeg bruger en helt almindelig brødform - tror den er 3 liter 🙂
      God fornøjelse med brødet.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Mathilde

    april 10, 2020 at 10:23 pm

    Sker der noget ved at lade dejen hæve i 15 timer?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 11, 2020 at 6:59 am

      Hej Mathilde
      Nej, det gør der ikke 🙂
      God bagelyst.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  10. Christian

    marts 16, 2019 at 12:11 am

    Att.: Inge Lise Riiskjær.

    Jeg faldt lige over din kommentar, og vil uden en længere forklaring om hvordan reklamer på hjemmesider virker.
    Det er sådan, at hver gang du søger på internettet efter emner, om det så er villahuse, fodbold, brødopskrifter og neglesvamp. Så gemmes der de så kaldte Cookies som du accepterer (ved lovgivning). Dette betyder at der bliver indsamlet oplysninger omkring de ting du søger. For firmaer og dig som bruger, betyder dette at der bliver vist målrettet reklamer med henblik på dine interesser, søgninger m.v.

    Så madensverden.dk har intet med de reklamer at gøre som du ser, det er firmaet som madensverden.dk har valgt at bruge som indtægtskilde til denne vidunderlige hjemmeside.
    Såfremt du ønsker, kan man hente tilføjelser til sin internetbrowser (internet explorer, firefox, google chrome m.v.) Prøv at søge på google.dk efter "ad-blocker".
    Dette gør at du ikke længere vil se reklamer på hjemmesider. (Der kan tilføjes undtagelser i ad-blocker til de hjemmesider man synes bør have reklamer og tjene penge på det gratis indhold som de lægger op).

    Jeg håber dette gav et lille indblik i hvordan reklamer på hjemmesider fungerer.

    Med venlig hilsen
    Christian

    Svar
  11. Inge Lise Riiskjær

    november 25, 2018 at 3:13 pm

    Hej Madensverden!
    Mange tak for super gode opskrifter. Jeg printer tit dem jeg gerne vil gemme, eller gemmer skærmprint, MEN kan I ikke bruge lidt mere appetitlige reklamer end den ulækre neglesvamp?
    Mvh Inge Lise

    Svar
  12. Conny K

    september 12, 2018 at 8:50 pm

    Ser interessant ud, kan man bruge lidt grovere meltyper evt tilsættes nødder eller lignende?

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 13, 2018 at 6:55 am

      Hej Conny

      Det kan du sagtens, men så kan det være du skal tilsætte lidt mere vand. Jeg har et par gange lavet brødet med valnødder, og det bliver rigtig godt.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required