• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Laksesalat

Laksesalat

laksesalat
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
76
SHARES
FacebookMessenger76PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  19. juni 2023

Laksesalat er både sund og nem aftensmad, som du laver med laks, der er bagt i ovnen. Anrettes på en frisk salat med tomater og sprød bacon.

Til laksesalat skal du bruge omkring 150 gram laks pr. person, men selvfølgelig mere hvis du er helt vild med laks.

Salaten er ret hurtig at lave, hvor du starter med at stege bacon i ovnen, så laks i ovn, og mens den hviler, anretter du på tallerkner.

Jeg har her brugt en romainesalat, men du kan selvfølgelig også bruge andre. Spinat er i øvrigt også fin at bruge.

Og lige en kæphest omkring laks: Drop de vakuumpakkede laksestykker fra supermarkederne, og gå til din fiskehandler, hvor du beder om et stykke hel laks.

Bed fiskehandleren skære den fra den tykke ende - laksehaler skal man ikke bruge til denne laksesalat.

Se også mine lækre opskrifter på:

  • Laksesalat med røget laks
  • Salat med koldrøget laks
  • Salat med laks og ærter
  • Laks med asparges

Opskrift på nem laksesalat

Opskriften er beregnet til fire personer.

laksesalat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laksesalat

4.89 fra 9 stemmer
Laksesalat er både sund og nem aftensmad, som du laver med laks, der er bagt i ovnen. Anrettes på en frisk salat med tomater og sprød bacon.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 386
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 16 skiver bacon - gerne tørsaltet
  • 600 g laks - gerne en side laks
  • 1 citron - økologisk
  • 1 krølsalat - eller anden salat, snittes
  • 12 tomater - i kvarte, evt. Datterino
  • 1 rødløg - i tynde skiver
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico

Fremgangsmåde
 

  1. Læg baconskiver på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og steg dem 8-9 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  2. Læg dit stykke laks i et smurt ildfast fad, og pensl den med olivenolie. Dryp citronsaft over, og giv laksen en god omgang salt og friskkværnet peber.
  3. Når baconskiverne er færdigstegte i ovnen, sætter du laksen ind. Den skal nu bages i 15 minutter ved 200 grader. Ikke længere.
  4. Imens gør du salat, rødløg og tomater til din laksesalat klar.
  5. Anret på tallerkner med salaten nederst, tomater i kvarte rundt om, drys og læg skiver af løg på.
  6. Rør to spiseskefulde balsamico sammen med to spiseskefulde olivenolie, og hæld det over salaten.
  7. Kom også nogle skiver bacon på hver tallerken, og slut med et pænt stykke laks i midten. Her jeg også pyntet den færdige laksesalat med friske ærteskud.

Næringsindhold

Kalorier: 386kcalKulhydrater: 12gProtein: 42gFedt: 19gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 83mgNatrium: 1077mgKalium: 1253mgKostfibre: 3gSukker: 7gVitamin A: 1616IUVitamin C: 42mgCalcium: 50mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér den lækre laksesalat med lidt hvidløgsflutes og et godt glas hvidvin.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required