• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Forretter

Lakseroulade

lakseroulade
En smuk og lækker lakseroulade med rejer, og lakserouladen kan både bruges som forret eller til en buffet. Foto: iStock.com/KOEUTH PHEAP.

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  30. marts 2021

Del gerne:
758
SHARES
FacebookMessenger758PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
  2. Opskrift på lakseroulade
  3. Lakseroulade
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.9 fra 51 stemmer
Gå til opskrift

Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.

Lakseroulade med rejer er altid en populær forret eller indslag på en buffet, og så er lakserouladen faktisk ikke så svær at lave.

Følg bare denne opskrift, og så får du en skøn roulade med røget laks, rejer og alt det andet, der hører sådan en forret til.

Opskriften på roulade med laks er beregnet til ca. seks personer.

Se også disse opskrifter:

  • Lakserulle
  • Opskrifter med røget laks - forret, frokost og middag
  • Forret med røget laks på rugbrødschips med avocado

Opskrift på lakseroulade

lakseroulade

Lakseroulade

Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Bedømmelse
4.9 fra 51 stemmer
RetForret
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 40 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Madens Verden

Ingredienser

Bund

  • 50 g smør
  • 1 dl hvedemel
  • 2 dl skummetmælk
  • 2 dl piskefløde
  • 75 g spinat - frosset
  • ½ tsk Herbamare bouillon
  • ¼ dl vand
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ tsk bagepulver
  • 3 æggeblommer
  • 3 æggehvider

Fyld

  • 1½ dl creme fraiche - 18%
  • ½ dl mayonnaise - jeg bruger Hellmann's
  • 1 bundt dild - finthakket, spar ikke på dlden
  • 0,5 citron - saften
  • 100 g røget laks - trimmet og skåret i skiver
  • 150 g rejer - store, grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet

Desuden

  • 150 g rejer - store, grønlandske rejer, optøede og godt afdryppet
  • salat - blandede salatblade
  • tomater
  • citron - i små både
  • dild - i små kviste

Fremgangsmåde

  • Kom den frosne spinat i en gryde sammen med ganske lidt vand og Herbamare. Lad det tø op ved lav varme og pres så al væden ud af det.
  • Smelt smør i en gryde og drys melet i, pisk det godt sammen. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt, mens der piskes, til der haves en tyk opbagning. Lad den småkoge i 2-3 minutter, så melsmagen koges væk. Pisk i det jævnligt, så det ikke brænder på.
  • Tag gryden af varmen og lad det lige køle lidt af, inden æggeblommer, bagepulver, salt, lidt friskkværnet peber og spinaten i. Vend det hele godt sammen.
  • Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Kom bagepapir i ovnen store bradepande og fordel dejen i den, så den er jævn fordelt.
  • Bag i ca. 20-25 minutter, til den er gennembagt og gylden.
  • Tag den ud af ovnen og dæk den med et fugtigt viskestykke. Lad den køle helt af til næste dag.
  • Næste dag afdryppes rejerne godt og laksen trimmes for mørkt kød.
  • Bland creme fraiche, mayonnaise, dild, en lille smule salt og friskkværnet peber sammen og smag det til.
  • Tag bunden ud af bradepanden og fordel creme fraiche-massen ovenpå.
  • Fordel laks og rejer og rul så sammen på den lange led, som en roulade.
  • Når den er rullet, deles den i 4 stykker og pakkes ind i film.
  • Læg rullerne på køl i 2-3 timer, inden de skæres ud i 1-1½ cm. tykke skiver.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
554
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
226
mg
75
%
Natrium
 
1120
mg
49
%
Kalium
 
812
mg
23
%
Kulhydrater
 
34
g
11
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
19
g
21
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
2892
IU
58
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
512
mg
51
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Lakseroulade med rejer kan anrettes ved at du fordeler salatblade på et fad - eller på tallerkner, hvis du portionsanretter.

Læg skiverne af rouladen ovenpå og pynt af med rejer, tomater, dild og citron.

Stil på køl til servering. Serveres med lækkert brød.

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sara

    december 30, 2023 at 7:30 pm

    Hejsa
    Hvor mange grader skal ovnen stå på? Alm. eller varmluft?
    Venlig hilsen Sara

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2023 at 6:16 am

      Hej Sara
      Det er alm. over- og undervarme - ikke varmluft 🙂
      Godt nytår - alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Mathilde

        december 31, 2023 at 2:32 pm

        Der mangler stadig et svar på hvor mange grader den skal have....

  2. Sussie

    marts 31, 2021 at 7:42 pm

    Lækker ret.
    Men svært når der ikke står hvor mange grader den skal have i ovnen.
    Ellers altid super opskrifter fra jer.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required