• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Laks med spinat og pasta i flødesovs (flødestuvet laks)

Laks med spinat og pasta i flødesovs (flødestuvet laks)

laks med spinat og pasta
Laks med spinat i en skøn flødesovs. Laksen steges i ovnen, og vendes med pasta, spinat og fløde. Serveres med et godt stykke brød til. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  12. september 2019 - Udgivet:  6. april 2017

Del gerne:
314
SHARES
FacebookMessenger314PinterestEmailRedditSMS

God opskrift på laks med spinat, der vendes pasta og fløde i en lækker flødesovs. En forrygende lakseopskrift, som alle kan lide.

Opskriften på laks med spinat og pasta er beregnet som en hovedret til fire personer.

Ingredienser til laks med spinat

4 stykker laks på 150-175 gram stykket
400 gram pasta - eventuelt pastaskruer
1 bundt forårsløg
150 gram frisk spinat
2,5 deciliter piskefløde
1 stor håndfuld friskhakket persille
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave laksen. Se her hvordan du laver ovnbagt laks.
  2. Kog pastaen i letsaltet vand som anvist på pakken, men kog den ikke for mør! Pastaen skal koges al dente, altså med en smule bid, da den efterfølgende varmes i flødesovsen.
  3. Skær forårsløg i tynde skiver, og skyl spinaten grundigt, så den er helt fri for jord. Slyng den tør i en salatslynge.
  4. Kom lidt olie på en varm (og stor) pande, og svits forårsløg ganske let.
  5. Kom så spinat på, og lad den falde sammen.
  6. Derefter tilsættes fløde, og lad det så koge svagt op. Den afdryppede pasta tilsættes.
  7. Skær laksestykkerne fri af skindet, og del laksen i mindre og mundrette stykker, som kommes ned i sovsen.
  8. Hak persillen groft, og vend den i retten, som så smages til med salt og friskkværnet peber.

Servér straks din laks med spinat og pasta sammen med hjemmebagt flutes.

Se også mine opskrifter på:

Laks med porrer og spidskål i fad

Sojamarineret laks

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. ASB

    maj 23, 2018 at 7:02 pm

    Det er faktisk enormt uhygiejnisk, at smøre salt på råt kød, for at så stikke den hånd, der lige harrørtveddet rå kød, ned i glassetmed salt igen uden at vaske fingre ind imellem.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her