• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter

Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter

billederesultat for laks med lynstegte grøntsager
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2024 - Udgivet:  8. juni 2023

Her er en opskrift på lækker laks med lynstegte grøntsager. Det er en sund og meget hurtig fiskeret til aftensmad, som alle kan lide.

Laks med lynstegte grøntsager er en virkelig lækker ret med fisk, og den tager ikke så lang tid at lave.

Her har jeg lavet de lynstegte grøntsager med blandt andet peberfrugt og asparges, men du kan også anvende andre grøntsager, som du alligevel har liggende i køleskabet.

Forårsløg kan erstattes med rødløg, og du kan bruge squash, aubergine, bladselleri, kål eller andet som grønt.

Opskrift på laks med lynstegte grøntsager

billederesultat for laks med lynstegte grøntsager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks med lynstegte grøntsager på 20 minutter

4.78 fra 9 stemmer
Her er en opskrift på lækker laks med lynstegte grøntsager. Det er en sund og meget hurtig fiskeret til aftensmad, som alle kan lide.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 750 g laks - en hel lakseside
  • 1 citron
  • olivenolie
  • paprika
  • salt og friskkværnet peber
Lynstegte grøntsager
  • 1 bundt forårsløg - i mundrette stykker
  • 3 fed hvidløg - knust og grofthakket
  • 3 peberfrugter - gerne 1 rød, 1 grøn og 1 gul, skåret i tern
  • 1 bundt asparges - grønne, skåret i mundrette styjkker
  • 200 g tomater - små, skåret i kvarte
  • 50 g rucola - grofthakket

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Laksestykket lægges i en bradepande med skindsiden nedad. Læg den eventuelt på bagepapir for at spare lidt rengøring.
  3. Dryp fisken med lidt citronsaft og olivenolie, og krydr med lidt paprika, salt og friskkværnet peber.
  4. Laksen bages nu i ca. 20 minutter midt i ovnen.
  5. Imens gør du de lynstegte grøntsager klar. Skær grøntsagerne ud som beskrevet i ingredienslisten.
  6. Varm en god stegepande op med en god sjat olivenolie i, og kom først forårsløg i sammen med hvidløg. Sauteres et lille minuts tid.
  7. Tilsæt derefter de øvrige grøntsager og steg dem ved en god varme i et par minutter. De må gerne have lidt bid og friskhed. Vendes rundt undervejs.
  8. Dryp lidt citronsaft over og krydr med salt og peber, og vend den grofthakkede rucola i til sidst.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Laks med lynstegte grøntsager anrettes nemt med grøntsagerne nederste - og derpå et stykke lækker og ovnbagt laks.

Serveres med et godt stykke brød til - eventuelt hjemmelavet focaccia eller ciabatta.

Se også disse lakseopskrifter:

Hel lakseside i ovn eller grill steges i 20 minutter

4.7 fra 39 stemmer
Sådan laver du en hel lakseside i enten grill eller ovn! En lakseside skal tilberedes i 20 minutter, og her er den stegt med hvidløg og honning.
Gå til opskrift
billederesultat for hel lakseside

Nem opskrift på laks med avocado og salat

4.7 fra 32 stemmer
Denne opskrift på laks med avocado hjælper dig til at spise mere fisk. En ovnstegt laks, der serveres med salat, og du kan lave hele retten på 25 minutter.
Gå til opskrift
billede med laks med avocado og salat

Lakseroulade

4.9 fra 51 stemmer
Her får du en lækker opskrift på lakseroulade med rejer og creme fraiche. Det er en virkelig lækker roulade med røget laks til forret eller en buffet.
Gå til opskrift
lakseroulade
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan Rademacher

    juli 17, 2024 at 3:08 pm

    Hej Holger

    Hvorfor kan jeg ikke printe opskriften ud med Google Crome?

    Print "knappen" mangler

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 17, 2024 at 3:20 pm

      Hej Jan
      Jeg gør ud fra du er logget ind 🙂
      Prøv lige at slette cachen i din browser ved at holde Ctrl+F5 knapperne nede samtidig når du er på siden. Det er i Windows. På en Mac skal du holde Command, Shift og R knapperne samtidig.
      Det bør løse det 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Skilpaden

    juni 25, 2022 at 7:57 am

    Det tager jo ikke 20 minutter, når du først skal starte ovnen og så skal laksen være i ovnen i 20 minutter. Stop med at få tingene til at se hurtigere ud end de er, det er en dårlig trend.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required