• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad

Laks med kartofler og grøntsager i ovn som mad i fad

laks med kartofler og grøntsager i ovn
4.6 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
560
SHARES
FacebookMessenger560PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. november 2022 - Udgivet:  13. marts 2023

Her er min opskrift på laks med kartofler og grøntsager i fad. En nem fiskeret, som alle kan lide, og som du laver i et fad i ovnen.

Laks med kartofler og grøntsager i fad i ovn er en dejlig hverdagsret, og samtidig en god familieret.

De fleste synes godt om et stykke laks, og her er laksen tilberedt på en bund af kartofler, aspargesbroccoli og grønne asparges.

Grøntsagerne kan udskiftes med andre, og samlet får du en lækker og velsmagende middagsret med fisk. Og det er jo sundt.

Opskrift på laks med kartofler

laks med kartofler og grøntsager i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Laks med kartofler

4.63 fra 16 stemmer
Her er min opskrift på laks med kartofler og grøntsager i fad. En nem fiskeret, som alle kan lide, og som du laver i et fad i ovnen.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 671
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler - små, skåret i kvarte
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber - evt. en hvidløgspeber
  • 1 håndfuld timian
  • 200 g aspargesbroccoli - dampes kort
  • 1 bundt grønne asparges
  • 2,5 dl fløde
  • 600 g laks - delt i fire stykker
  • 1 citron
  • 1 håndfuld dild

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie eller anden olie.
  2. Kartofler skæres i kvarte og kommes i fadet. Hæld en god sjat olivenolie over, og vend kartoflerne med olie, salt, friskkværnet peber og frisk timian, der hakkes fint. Jeg plejer at anvende en Roasted Garlic & Pepper fra Santa Maria, fordi jeg synes den passer fint til laks med kartofler.
  3. Stil fadet ind midt i ovnen, og giv den 20 minutter.
  4. Imens klargør du resten. Kog en gryde op med lidt vand og lidt salt, og damp aspargesbroccoli i 15 sekunder. Kom de grønne asparges ved, og efter fem sekunder tages gryden af kogepladen og der hældes koldt vand i for at stoppe kogningen.
  5. Hæld forsigtigt grøntsagerne i et dørslag og lad dem dryppe af.
  6. Klar laks. Du skal bruge fire laksebøffer, som du kan skære ud fra en side laks. Eller blot købe fire laksebøffer hos din fiskehandler.
  7. Efter de 20 minutter tages fadet med kartoflerne ud af ovnen. Fordel nu aspargesbroccoli og grønne asparges i fadet. Vendes evt. let sammen med kartoflerne.
  8. Hæld fløde ved og læg laksebøfferne ovenpå grøntsagerne i fadet. Klem lidt citronsaft over laks og grøntsager, og krydr også med salt og peber. Mest til laksen, lidt til grøntsagerne. Du kan også lægge nogle skiver citron ned til grøntsagerne, men det er ikke nødvendigt.
  9. Stil fadet med laks med kartofler og grøntsager tilbage i ovnen, hvor det skal have ca. 15 minutter mere. Måske 17.
  10. Pyntes med frisk dild, der både er flot og giver en lækker smag til retten.

Næringsindhold

Kalorier: 671kcalKulhydrater: 36gProtein: 38gFedt: 43gMættet fedt: 17gFlerumættet fedt: 6gEnkelumættet fedt: 17gKolesterol: 153mgNatrium: 690mgKalium: 1543mgKostfibre: 6gSukker: 5gVitamin A: 2331IUVitamin C: 84mgCalcium: 133mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Laks med kartofler og grøntsager i fad serveres straks, og gerne sammen med et godt stykke groft brød.

Her finder du flere inspirerende opskrifter med fisk til aftensmad.

Se flere opskrifter her:

Torsk i fad med pasta - børnevenlig opskrift på fiskeret
Torsk med kål - nem fiskeret med spidskål og grønkål
Nem opskrift på rødspætter i bagepapir
Pasta med laks, asparges, forårsløg og fløde
Laks med pasta, spinat, ærter og fløde på 20 minutter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ejvind Bang

    august 05, 2024 at 8:22 pm

    Hej. Jeg er stor fan af dine opskrifter, bruger dem stort set hver gang jeg laver mad 😀 især fordi de aldrig svigter. Derfor er jeg måske ekstra skuffet over denne her. Kartoflerne er ikke i klar efter 40 min. og kartofler, broccoli og fløde finder ligesom aldrig sammen 😂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required