• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Laks i karrysauce med grøntsager

billede med laks i karrysauce
Laks i karrysauce er en super lækker og nem hverdagsret, hvor du laver hele retten i et fad i ovnen. Dertil kommer så kogte ris, og lakseretten smager forrygende godt. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. december 2024 - Udgivet:  4. december 2023

Del gerne:
139
SHARES
FacebookMessenger139PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.
  2. Opskrift på laks i karrysauce
  3. Laks i karrysauce
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
  9. Ovnbagt laks - laks i ovn
  10. Laks med porrer og spidskål
  11. Bagt laks med champignon sauce
  12. Honningmarineret laks
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.

Laks i karrysauce er en virkelig dejlig lakseret, der samtidig er nem og rimelig hurtig at lave.

Her bages laksestykker på en bund af forskellige grøntsager, hvor jeg anvender spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg.

Dertil kommer en lækker karrysauce, hvor den almindelige fløde sagtens kan udskiftes med madlavningsfløde eller kokosmælk.

Opskriften er beregnet til fire personer, og i min video kan du se fremgangsmåde til laks i ovn med karry.

Opskrift på laks i karrysauce

billede med laks i karrysauce

Laks i karrysauce

Laks i karrysauce er en lækker ret i fad, hvor der også er spidskål og gulerødder. Lakseretten bages nemt i ovnen og serveres med kogte ris.
Bedømmelse
4.6 fra 5 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 25 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Grøntsager og karrysauce

  • 1 lille spidskål - snittes fint
  • 150 g gulerødder - i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt - i tern
  • 1 bundt forårsløg - i skiver
  • 4 dl fløde
  • 3 tsk karry
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 spsk soja

Laks

  • 600 g laks
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk soja
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad med lidt olivenolie.
  • Snit spidskål, gulerødder, peberfrugt og forårsløg og kom grøntsagerne i fadet. Af forårsløg bruges kun den hvide del, men den grønne del gemmes til pynt på din ret med laks i karrysauce.
  • Fløde røres sammen med karry, gurkemeje og to spiseskefulde soja.
  • Hæld karry/flødeblandingen over grøntsagerne i fadet, og vend det lidt rundt. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Laksefilet skæres ud i stykker på ca. 150 gram pr. styk. Se evt. i min video med fremgangsmåde. Skær skindet fra og læg laksestykkerne over grøntsagerne i fadet. Krydr med salt og peber.
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder bages nu i ovnen i ca. 18 minutter. Imens koges ris som anvist på pakken.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
608
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
25
g
156
%
Flerumættet fedt
 
6
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
196
mg
65
%
Natrium
 
875
mg
38
%
Kalium
 
1071
mg
31
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
9320
IU
186
%
Vitamin C
 
42
mg
51
%
Calcium
 
109
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Laks i karrysauce og grøntsager serveres straks sammen med de kogte ris.

Du kan bare stille fadet med laks og grøntsager på bordet. Det er skøn aftensmad.

Se flere lækre lakseopskrifter:

Ovnbagt laks - laks i ovn

4.7 fra 214 stemmer
Ovnbagt laks er lækker mad i ovn, og her er den korrekte stegetid for laksesteaks og laks i ovn. Laksen krydres med paprika og er nem at lave.
Gå til opskrift
billede med laks i ovn og ovnbagt laks

Laks med porrer og spidskål

4.7 fra 217 stemmer
Laks med porrer er en af de mest populære retter med fisk. Her med spidskål og gulerødder. Retten laves i fad, der stilles i ovnen i 25 min.
Gå til opskrift
laks med porrer i fad

Bagt laks med champignon sauce

4.6 fra 18 stemmer
Her får du en skøn opskrift på bagt laks med champignon sauce. En lækker aftensmad med laksesteaks i ovn, og en sauce med svampe og spinat.
Gå til opskrift
billede med bagt laks med champignon sauce

Honningmarineret laks

4.7 fra 182 stemmer
Her får du min opskrift på honningmarineret laks, der er laks med honning og masser af smag. Du bruger en hel lakseside, der kan tilberedes i grill eller ovn.
Gå til opskrift
billede med Honningmarineret laks til grill og ovn
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karen Aurup

    december 29, 2024 at 3:06 pm

    Denne lakseret ser virkelig lækker ud. I mange danske opskrifter bruges der spidskål. Hvor jeg bor, har jeg ikke adgang til spidskål. Ville almindelig hvidkål være et udmærket alternativ eller smager/ “ koges”/ bager det anderledes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 29, 2024 at 3:15 pm

      Hej Karen
      Tak for det - og du kan sagtens bruge andre kåltyper som eks. hvidkål. Det skal nok blive fint.
      Alt det bedste og godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Vibeke Stegelmann

    august 02, 2022 at 3:04 pm

    Simpelthen den bedste ret jeg har lavet i flere år!
    Desuden er det en kæmpefordel, at ingredienser står ved hvert punkt i fremgangsmåden. Tak for det!

    Svar
  3. Bente Sand

    juni 16, 2022 at 1:41 pm

    Væsken klumper, hvad gør jeg?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required