Se her hvordan du laver en cremet lakridsis. Is med lakrids kan laves med eller uden ismaskine, og her får du fremgangsmåden til begge.
Dette er min bedste opskrift på en hjemmelavet lakridsis, der er meget nem at lave selv.
Basis i is med lakrids er en solid og cremet flødeis, hvortil der tilsættes lakridspulver.
Til denne mængde her synes jeg fire teskefulde lakridspulver passer fint, hvor du så får en meget afstemt smag. Men prøv dig bare frem. Eller rettere, smag dig frem.
Er du helt vild med lakridsis, ja så er denne opskrift lige dig.
Opskriften er rigelig til fire personer.
Opskrift på hjemmelavet lakridsis
Ingredienser
- 4 stk æggeblommer pasteuriserede i bægre
- 100 gram flormelis
- 5 deciliter piskefløde
- 4 teskefulde lakridspulver
- 1 stk økologisk citron revet skal
Sådan gør du
- Æggeblommer og flormelis kommes i en skål, og du pisker det luftigt med en elpisker.
- I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum.
- Vend flødeskummet i æggemassen med en dejskraber, så du bevarer luften i iscremen.
- Tilsæt lakridspulver og lidt reven citronskal, og smag dig gerne lidt frem.
- Nu kan du enten køre lakridsisen på en ismaskine, eller fryse den direkte.
- I ismaskinen skal isen køres i cirka 30 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses ned.
- Uden ismaskine kommes iscremen i en beholder, og her skal du røre i isen hver kvarter den første times tid under indfrysningen. Så krystalliserer isen ikke. Isen røres igennem med en spiseske.
Næringsindhold
Noter
Indfrysningstiden for hjemmelavet lakridsis er mindst tre timer. Tag gerne isen ud 10 minutter før, den skal spises, så den ikke er for frossen, men får en cremet is-konsistens, når den serveres.
Se også vores opskrifter på:
Comments
No Comments