Se her hvordan du laver en cremet lakridsis. Is med lakrids kan laves med eller uden ismaskine, og her får du fremgangsmåden til begge.
Dette er min bedste opskrift på en hjemmelavet lakridsis, der er meget nem at lave selv.
Basis i is med lakrids en solid og cremet flødeis, hvortil der tilsættes lakridspulver.
Til denne mængde her synes jeg fire teskefulde lakridspulver passer fint, hvor du så får en meget afstemt lakrids is. Men prøv dig bare frem. Eller rettere, smag dig frem.
Er du helt vild med lakridsis, ja så er denne opskrift lige dig.
Opskriften er rigelig til fire personer.
Ingredienser til lakridsis
4 pasteuriserede æggeblommer ( bægre)
100 gram flormelis
5 deciliter piskefløde
4 teskefulde lakridspulver
1 økologisk citron
Fremgangsmåde
- Æggeblommer og flormelis kommes i en skål, og du pisker det luftigt med en elpisker.
- I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum.
- Vend flødeskummet i æggemassen med en dejskraber, så du bevarer luften i iscremen.
- Tilsæt lakridspulver og lidt reven citronskal, og smag dig gerne lidt frem.
- Nu kan du enten køre lakridsisen på en ismaskine, eller fryse den direkte.
- I ismaskinen skal isen køres i cirka 30 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses ned.
- Uden ismaskine kommes iscremen i en beholder, og her skal du røre i isen hver kvarter den første times tid under indfrysningen. Så krystalliserer isen ikke. Isen røres igennem med en spiseske.
Indfrysningstiden for denne lakridsis er mindst tre timer.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Hjemmelavet lakridsis