Se her hvordan du laver en cremet lakridsis. Is med lakrids kan laves med eller uden ismaskine, og her får du fremgangsmåden til begge.
Dette er min bedste opskrift på en hjemmelavet lakridsis, der er meget nem at lave selv.
Basis i is med lakrids er en solid og cremet flødeis, hvortil der tilsættes lakridspulver.
Til denne mængde her synes jeg fire teskefulde lakridspulver passer fint, hvor du så får en meget afstemt smag. Men prøv dig bare frem. Eller rettere, smag dig frem.
Er du helt vild med lakridsis, ja så er denne opskrift lige dig. Opskriften er rigelig til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på hjemmelavet lakridsis
Lakridsis - nem opskrift med eller uden ismaskine
Ingredienser
- 4 æggeblommer - pasteuriserede i bægre
- 100 g flormelis
- 5 dl piskefløde
- 4 tsk lakridspulver
- 1 citron - revet skal
Fremgangsmåde
- Æggeblommer og flormelis kommes i en skål, og du pisker det luftigt med en elpisker.
- I en anden skål piskes fløden til en let flødeskum.
- Vend flødeskummet i æggemassen med en dejskraber, så du bevarer luften i iscremen.
- Tilsæt lakridspulver og lidt reven citronskal, og smag dig gerne lidt frem.
- Nu kan du enten køre lakridsisen på en ismaskine, eller fryse den direkte.
- I ismaskinen skal isen køres i cirka 30 minutter, hvorefter den hældes i en beholder og fryses ned.
- Uden ismaskine kommes iscremen i en beholder, og her skal du røre i isen hver kvarter den første times tid under indfrysningen. Så krystalliserer isen ikke. Isen røres igennem med en spiseske.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Indfrysningstiden for hjemmelavet lakridsis er mindst tre timer.
Tag gerne isen ud 10 minutter før, den skal spises, så den ikke er for frossen, men får en cremet is-konsistens, når den serveres.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: