Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Lakridscookies

Lakridscookies

Lakridscookies
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Lakridscookies med hvid chokolade er kager for lakridselskere. Revet citronskal spiller godt op til chokoladens sødme og lakridsens smag.

Lakridscookies er småkager, som du kommer til at grovæde, hvis du - som jeg - elsker lakrids.

De har lige nøjagtigt den gennemtrængende lakridssmag, som spiller godt op ad de milde, hvide chokoladestykker og citronens syrlighed.

Jeg har udviklet denne opskrift med de klassiske lakrids og tranebærsmåkager i tankerne.

Da jeg ikke bryder mig om tørrede frugter og bær, måtte der jo andre boller på suppen - eller rettere: Chokolade i cookiedejen.

Til gengæld passer citronens syrlighed fint til lakrids og chokolade, derfor er der revet citronskal samt lidt citronsaft i dejen.

Måske er disse cookies ikke ligefrem kønne, men de er til gengæld velsmagende, især hvis man er lakridselsker. Velbekomme.

Se også de populære opskrifter på:

  • Cookies med chokolade
  • Daim cookies
  • Cookies med peanuts
  • M&M cookies med chokoladeknapper

Opskrift på lakridscookies med chokolade

Lakridscookies - nem opskrift

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Lakridscookies med hvid chokolade er kager for lakridselskere. Revet citronskal spiller godt op til chokoladens sødme og lakridsens smag.
Antal: 30 stk
Ret: Kager, Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g smør blødt
  • 200 g sukker
  • 100 g farin
  • 2 æg
  • 2 spsk lakridspulver
  • ½ tsk salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 320 g hvedemel
  • 150 g hvid chokolade hakket
  • 1 spsk citronskal fintrevet
  • 1 tsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  2. Hak chokoladen groft, riv citronen og pres ca. en teskefuld citron. Læg til side.
  3. Pisk smør, sukker og farin godt sammen, så det er en blød masse.
  4. Tilsæt æggene og pisk dem med.
  5. Vend mel, salt, lakrids, bagepulver, citronskal - og saft. Tilsæt det derefter i dejen og rør rundt, pisk ikke.
  6. Bland chokoladestykkerne i dejen og rør godt rundt.
  7. Placer dejen i små klatter på bagepapirsklædte bageplader. Brug to skeer. De skal ikke ligge for tæt på hinanden, så smelter de sammen i ovnen.
  8. Bages et kvarter på 160 grader varmluft. Husk, du godt kan have alle tre plader i ovnen på en gang. Vil du have mere sprøde cookies, kan du give dem fem minutter ekstra.

Næringsindhold

Kalorier142kcalKulhydrater19gProtein2gFedt6gMættet fedt4gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol23mgNatrium264mgKalium39mgKostfibre0.5gSukker10gVitamin A145IUVitamin C0.3mgCalcium17mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Lad de bagte lakridscookies køle helt af inden de spises.

Opbevares i en lufttæt beholder. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required