Her får du en nem og hurtig opskrift på kyllingepande, der laves med kyllingebryst, pasta, hakkede tomater og lidt fløde. En god hverdagsret.
En hurtig kyllingepande, der blandt andet indeholder pasta, tomat og en lækker og cremet flødesovs. Det er næsten alt hvad man bede om.
Kyllingepande laves på under 25 minutter fra du går i gang, og derfor er det en nem ret på de der travle hverdage, hvor der ikke altid er tid til de store udskejelser i køkkenet. Men hvor du alligevel gerne vil spise en god omgang mad.
Opskriften er beregnet til fire personer. Fløden kan udskiftes med en madlavningsfløde for en lidt mere fedtfattig udgave.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på panderet med kylling
Nem kyllingepande med pasta og tomat
Ingredienser
- 300 g pasta
- 400 g kyllingebryst
- 1 løg løg
- 3 fed hvidløg
- 2 tsk paprika
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spsk tomatpasta
- 1 dl vand
- 1 bouillonterning
- 3 dl fløde
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille
Fremgangsmåde
- Pasta koges i saltet vand - se her hvordan pasta saltes og koges. Jeg har i opskriften anvendt pastapenne, men pastaskruer og lignende er selvfølgelig også fine til retten. Kog pastaen al dente og hæld vandet fra.
- Kyllingebryst fileterne skæres i mindre tern, og svitses på en varm pande. Steg gerne i lidt olivenolie i cirka fem minutter.
- Imens hakker du løget groft og hvidløgsfed hakkes fint. Løg og hvidløg svitses sammen kyllingekødet i to minutter.
- Kom paprika og oregano ved sammen med hakkede tomater, tomatpasta, vand, en bouillonterning og fløde. Du kan bruge hønsebouillon eller hvad du nu har.
- Lad det koge op under omrøringen i panden, og lad det derefter simre fem minutter.
- Den kogte pasta kommes ved og vendes rundt, og retten varmes igennem. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber, og til sidst drysses retten med lidt finthakket persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Kyllingepande serveres straks sammen med dampet broccoli og et stykke hjemmebagt ciabattabrød. Eller fransk bondebrød.
Kyllingepande med grøntsager
Du kan også lave en kyllingepande med grøntsager, hvor du tilsætter flere grøntsager til retten. Det er blandt andet en god måde at få tømt grøntsagsskuffen i køleskabet på.
Her kan du blandt andet anvende rester af squash, gulerødder, peberfrugt eller spidskål.
Grøntsagerne skæres i mindre stykker, og svitses med når kyllingekødet har fået lidt farve. Bønner og ærter kan i øvrigt også indgå i retten, så vær ikke bange for at tilføje mere grønt til kyllingepanden.
Bruger du større mængde grøntsager, kan du måske anvende lidt mindre pasta eller kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anthon
Syntes den var meget fed
Holger Rørby Madsen
Hej Anthon
Fløde kan skiftes ud med en mere mager madlavningsfløde eller mælk. Så bliver den lettere 🙂
Alt det bedste
Holger
Elena
Super lækker opskrift. Hvor lang holder den færdige ret sig i køleskabet?
Lone
Tak for en dejlig opskrift.
Den er et stort hit herhjemme🤩
Svitser dog løgene til de begynder at tage farve og så kommer jeg kyllingen i. Ellers synes jeg at der er for meget “bid” i løgene (efter min smag)😅
Vh. Lone
Dorte Hansen
Kan retten fryses til senere brug
Holger Rørby Madsen
Hej Dorte
Ja, det kan den sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Sheena
Kan man lave retten dagen i forvejen? 😀
Susanne
Lidt fløde???? 3 dl !!!
Holger Rørby Madsen
Hej Susanne
Ja, bare nogle enkelte dryp fløde 🙂
Nej, du kan selvfølgelig sagtens skære mængden af fløde ned, eller eventuelt anvende en mere mager madlavningsfløde. Det er også ganske fint.
Alt det bedste
Holger