Kyllingelår med spidskål og kartofler er en nem opskrift, hvor hele retten tilberedes i fad i ovnen. God og nem aftensmad med masser af smag.
Kyllingelår med spidskål er en lækker og nem omgang aftensmad, hvor hele retten tilberedes i et fad.
Jeg kalder det mad i fad. Der er også kartofler i fadet, så det er et komplet aftensmåltid, som du kan lave på en time. Nemmere bliver det ikke at lave god mad.
Samtidig koster kyllinge over- og underlår jo heller ikke en formue, så det er også en nogenlunde billig ret. Men den smager fremragende.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kyllingelår med spidskål
Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
Ingredienser
- 1 lille spidskål
- 650 g kartofler - små
- rosmarin
- timian
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning - høns eller grøntsag
- 4 stk. kylling over- og underlår
- olivenolie
- 1 citron
- akaciehonning
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket, til pynt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
- Spidskål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter kål i fine strimler, som lægges i et stort, ildfast fad.
- De små kartofler vaskes og kommes i fadet. Er der tale om lidt større kartofler skal de skæres i mindre stykker, så de når at blive møre i ovnen.
- Hak lidt frisk rosmarin og timian fint og drys det over kartofler og spidskål. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber (pas på med saltet, da bouillonen er meget saltet og der kommer også salt fra kyllingestykkerne). Kog de 2 dl. vand op med bouillonterning og hæld det ved.
- Læg nu kylling over- og underlår på. Jeg bruger stykker, hvor over- og underlår er samlet, og det kan du købe i de fleste supermarkeder.
- Dryp kyllingestykkerne med citronsaft og giv dem en sjat olivenolie, hvorefter de krydres med salt og peber.
- Stil fadet med kyllingelår med spidskål og kartofler ind i ovnen, hvor det skal have ialt 50 minutter. Efter 10 minutter skrues ned på 180 grader varmluft!
- Efter 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingekødet dryppes med lidt honning og krydres med lidt friskhakket rosmarin og timian. Stil fadet tilbage i ovnen og steg færdig de sidste 20 minutter. Pyntes med persille inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Servér kyllingelår med spidskål og kartofler direkte fra det ovnfaste fad, og drys med fintklippet persille.
Den fine sky passer perfekt til kylling og kartofler, og spidskål er jo altid godt.
Retten er nem aftensmad, som kan nydes som den er - men du kan sagtens lige servere et stykke grydebrød til. Som du kan bage inden fadet kommer i ovnen.
Se også mine opskrifter på:
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anny kirstine
Hej De bedste opskrifter og så nem at gå til . Tusinde tak for det 😀
Holger Rørby Madsen
Selv tak, Anny - det er jeg glad for at høre 🙂
Alt det bedste
Holger
Mogens A. Kristensen
Hej
Det er ikke så meget opskriften - jeg bruger dine opskrifter rimelig tit - og det er lidt irriterende at opskriften forsvinder når man logger ind.
Altså der kommer en mail med en opskrift - den vil man gerne se lidt mere på så trykker man på e-mailen - kommer til hjemmesiden - logger ind og så forsvinder opskriften
Og så er det forfra.
Ellers er det en god hjemmeside.
Hilsen
Mogens
Ida Meyer
Nu har jeg læst opskriften igennem flere gange, og jeg kan ikke se hvad der skal ske med persillen, skal den på til sidst?
Holger Rørby Madsen
Hej Ida
Undskyld - min fejl. Jo, persillen er til pynt efter tilberedning 🙂
God fornøjelse - det er en dejlig ret.
Alt det bedste
Holger
Martin Sommer
Skal kyllingelår være optøet eller skal de i fadet frosne
Holger Rørby Madsen
Hej Martin
Jeg bruger dem optøet - er de frosne, skal du forlænge stegetiden lidt.
Alt det bedste
Holger
Martin Sommer
Tak for svar. Jeg kom dem i frosne. Så giver dem lidt mere
Frank Hartvig
Hej Holger.
Jeg regner med at vand + terning blot skal i bunden af fadet og så ind i ovnen
Bedste hilsner Frank.
Holger Rørby Madsen
Hej Frank
Lige præcist - jeg har lige opdateret beskrivelsen 🙂
Alt det bedste
Holger