Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingelår med spidskål

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

billederesultat for kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
4.7 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kyllingelår med spidskål
  • Tips
  • Kommentarer

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 30 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 46 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Kyllingelår med spidskål og kartofler er en nem opskrift, hvor hele retten tilberedes i fad i ovnen. God og nem aftensmad med masser af smag.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 lille spidskål
  • 650 g kartofler (små)
  • rosmarin
  • timian
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning (høns eller grøntsag)
  • 4 stk. kylling over- og underlår
  • olivenolie
  • 1 citron
  • akaciehonning
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille (hakket, til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  2. Spidskål deles i kvarte og stokken skæres fra. Snit derefter kål i fine strimler, som lægges i et stort, ildfast fad.
  3. De små kartofler vaskes og kommes i fadet. Er der tale om lidt større kartofler skal de skæres i mindre stykker, så de når at blive møre i ovnen.
  4. Hak lidt frisk rosmarin og timian fint og drys det over kartofler og spidskål. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber (pas på med saltet, da bouillonen er meget saltet og der kommer også salt fra kyllingestykkerne). Kog de 2 dl. vand op med bouillonterning og hæld det ved.
  5. Læg nu kylling over- og underlår på. Jeg bruger stykker, hvor over- og underlår er samlet, og det kan du købe i de fleste supermarkeder.
  6. Dryp kyllingestykkerne med citronsaft og giv dem en sjat olivenolie, hvorefter de krydres med salt og peber.
  7. Stil fadet med kyllingelår med spidskål og kartofler ind i ovnen, hvor det skal have ialt 50 minutter. Efter 10 minutter skrues ned på 180 grader varmluft!
  8. Efter 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og kyllingekødet dryppes med lidt honning og krydres med lidt friskhakket rosmarin og timian. Stil fadet tilbage i ovnen og steg færdig de sidste 20 minutter. Pyntes med persille inden servering.

Næringsindhold

Kalorier438kcalKulhydrater38gProtein20gFedt23gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt12gTransfedt0.1gKolesterol93mgNatrium919mgKalium918mgKostfibre4gSukker10gVitamin A279IUVitamin C37mgCalcium47mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kyllingelår med spidskål

Kyllingelår med spidskål er en lækker og nem omgang aftensmad, hvor hele retten tilberedes i et fad.

Jeg kalder det mad i fad. Der er også kartofler i fadet, så det er et komplet aftensmåltid, som du kan lave på en time. Nemmere bliver det ikke at lave god mad.

Samtidig koster kyllinge over- og underlår jo heller ikke en formue, så det er også en nogenlunde billig ret. Men den smager fremragende.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Tips

Servér kyllingelår med spidskål og kartofler direkte fra det ovnfaste fad, og drys med fintklippet persille.

Den fine sky passer perfekt til kylling og kartofler, og spidskål er jo altid godt.

Retten er nem aftensmad, som kan nydes som den er - men du kan sagtens lige servere et stykke grydebrød til. Som du kan bage inden fadet kommer i ovnen.

Se også mine opskrifter på:

  • Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager
  • Vinbondens kyllingefad med hele kyllingelår
  • Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anny kirstine skriver

    oktober 01, 2024 at 5:09 pm

    Hej De bedste opskrifter og så nem at gå til . Tusinde tak for det 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 02, 2024 at 8:15 am

      Selv tak, Anny - det er jeg glad for at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mogens A. Kristensen skriver

    juni 25, 2024 at 9:42 am

    Hej
    Det er ikke så meget opskriften - jeg bruger dine opskrifter rimelig tit - og det er lidt irriterende at opskriften forsvinder når man logger ind.
    Altså der kommer en mail med en opskrift - den vil man gerne se lidt mere på så trykker man på e-mailen - kommer til hjemmesiden - logger ind og så forsvinder opskriften

    Og så er det forfra.
    Ellers er det en god hjemmeside.
    Hilsen
    Mogens

    Svar
  3. Ida Meyer skriver

    januar 03, 2023 at 3:35 pm

    Nu har jeg læst opskriften igennem flere gange, og jeg kan ikke se hvad der skal ske med persillen, skal den på til sidst?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 03, 2023 at 3:44 pm

      Hej Ida
      Undskyld - min fejl. Jo, persillen er til pynt efter tilberedning 🙂
      God fornøjelse - det er en dejlig ret.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Martin Sommer skriver

    august 18, 2022 at 5:33 pm

    Skal kyllingelår være optøet eller skal de i fadet frosne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 19, 2022 at 6:00 am

      Hej Martin
      Jeg bruger dem optøet - er de frosne, skal du forlænge stegetiden lidt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Martin Sommer skriver

        august 19, 2022 at 6:35 pm

        Tak for svar. Jeg kom dem i frosne. Så giver dem lidt mere

  5. Frank Hartvig skriver

    september 26, 2019 at 5:35 pm

    Hej Holger.
    Jeg regner med at vand + terning blot skal i bunden af fadet og så ind i ovnen
    Bedste hilsner Frank.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 27, 2019 at 9:01 am

      Hej Frank
      Lige præcist - jeg har lige opdateret beskrivelsen 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required