• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift

kyllingefrikadeller
Lækre og pandestegte kyllingefrikadeller, men de nemme frikadeller med hakket kylling kan også nemt laves i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. februar 2025 - Udgivet:  2. november 2023

Del gerne:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en nem opskrift på lækre kyllingefrikadeller, der er frikadeller lavet med hakket kylling. Dellerne kan steges på pande eller i ovn.
  2. Opskrift på kyllingefrikadeller
  3. Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Kyllingedeller med spinat
  10. Kyllingefrikadeller i ovn
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift

Her er en nem opskrift på lækre kyllingefrikadeller, der er frikadeller lavet med hakket kylling. Dellerne kan steges på pande eller i ovn.

Kyllingefrikadeller lavet med hakket kyllingekød er lettere i smag og konsistens end de traditionelle og gammeldags frikadeller.

Princippet er sådan set ellers de samme, hvor det hakkede kyllingekød røres med salt, løg og andre ingredienser, inden det steges på panden.

Du kan dog også vælge at stege dem i ovnen, og længere nede kan du se hvordan du gør det.

Se også disse opskrifter:

Kyllingekødboller

Pasta med kyllingekødboller

Kyllingekødboller

Frikadeller

Opskrift på kyllingefrikadeller

kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller i pande eller ovn - nem og lækker opskrift

Her er en nem opskrift på lækre kyllingefrikadeller, der er frikadeller lavet med hakket kylling. Dellerne kan steges på pande eller i ovn.
Bedømmelse
4.7 fra 52 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk løgpulver - eller et meget finthakket løg
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
  • 1 dl mælk - cirka mængde

Fremgangsmåde

  • Kom det hakkede kyllingekød i en skål og rør det grundigt sammen med salt, peber og løgpulver. Du kan også bruge et fintsnittet løg.
  • Tilsæt så æg og havregryn, og rør farsen til dine kyllingefrikadeller sammen med mælk.
  • Start med lidt mælk og kom gradvist mere i ind til du har en lind frikadellefars. Det plejer at passe nogenlunde med en deciliter mælk, men brug den nødvendige mængde.
  • Stil kyllingefarsen på køl i 30 minutter.
  • Varm en pande op ved god varme, og smelt et par spiseskefulde smør og og en sjat olie på panden.
  • Med en spiseske former du nu kyllingefrikadeller, som lægges på panden. Dyp hver gang skeen i fedtstoffet, så slipper farsen lettere skeen. Øs også lidt fedtstof over kyllingefrikadellerne når de er lagt på panden.
  • Stegetiden er cirka 5 minutter på hver side, og når frikadellerne er brunet af på begge sider, kan du med fordel skrue lidt ned for varmen. Stegetiden afhænger selvfølgelig af hvor store frikadellerne er, men husk at kyllingekød skal gennemsteges til en kernetemperatur på mindst 75 grader.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
184
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
130
mg
43
%
Natrium
 
667
mg
29
%
Kalium
 
588
mg
17
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
20
g
40
%
Vitamin A
 
100
IU
2
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
46
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

De færdigstegte kyllingefrikadeller kan lægges på fedtsugende køkkenrulle for at opsamle lidt af stegefedtet.

Brug gerne de lækre frikadeller med kylling til madpakken, men husk så at lægge dem hurtigt på køl efter stegning.

Kyllingedeller med spinat

Du kan også lave lækre kyllingedeller med spinat, og hertil skal du bruge:

500 gram hakket kylling
1 teskefuld salt
1 æg
1 løg finthakket løg eller en teskefuld løgpulver
2 spiseskefulde rasp
1 spiseskefuld hvedemel
2 deciliter mælk
friskkværnet peber
50 gram spinat frisk, eller så meget du ønsker i frikadellerne

Sådan laver du kyllingedellerne med spinat:

  1. Kom det hakkede kyllingekød op i en skål, og rør det sammen med salt. Rør derefter ægget i.
  2. Løg tilsættes sammen med rasp, hvedemel, mælk og friskkværnet peber, og farsen røres lind. Mængden af mælk er vejledende, så spæd til med mælk indtil farsen har den rette konsistens.
  3. Spinat skylles grundigt og slynges tør, hvorefter den hakkes groft.
  4. Rør spinaten i farsen, og stil på køl i 30 minutter.
  5. Varm en pande op med en god klat smør og en rigelig sjat olivenolie. Panden skal være godt varm, så kyllingefrikadellerne får en god stegeskorpe.
  6. Form 12 frikadeller med en spiseske, hvor du bruger en stor spiseskefuld fars til hver frikadelle.
  7. Steg frikadellerne cirka fem minutter på hver side indtil de er gennemstegte. Når frikadellerne har fået stegeskorpe, kan du med fordel skrue lidt for varmen, så de ikke bliver brankede.

Kyllingefrikadeller i ovn

Her har jeg stegt frikadeller med hakket kylling på panden, men du kan også klare stegningen i ovnen.

Her steges frikadellerne ved 180 grader varmluft.

Form dellerne og læg dem på bageplade med bagepapir.

Bages i cirka 15 minutter, men tiden afhænger af størrelsen. Måske skal de have 20 minutter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christine

    august 23, 2024 at 8:48 pm

    Er der forskel på konsistensen af kyllingefrikadellerne ift. fedtprocenten i kødet? De første gange fik vi de lækreste kyllingedeller, men de sidste par gange har de været meget “gummiagtige”

    Svar
  2. Sven Gladov

    december 02, 2022 at 12:58 pm

    Opskriften på Kyllingefrikadeller kan ikke udskrives. Når man trykker på "Print opskriften" vender den blot tilbage til opskriften.
    Mvh. Sven Gladov

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 02, 2022 at 3:04 pm

      Hej Sven
      Tak for din besked, men det virker fint her. Hvilken browser bruger du?
      Så vi evt. lige kan få det rettet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Grethe Harritz

        marts 03, 2024 at 4:50 pm

        Hej Holger,
        Når jeg laver frikadellerne i oven bliver de "gummiagtige", hvordan bliver dine 🙂?

        Mange tak på forhånd,og dejlig dag 🙂.

        Mvh
        Grethe

  3. Michael Risgaard Wildenhoft Jakobsen

    november 23, 2021 at 3:29 pm

    Hvor mange æg skal der i 1 eller 2

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 12, 2022 at 4:37 pm

      Hej Michael
      Du skal bruge et æg til kyllingefrikadellerne.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. anna-grete jensen

    august 25, 2020 at 12:40 pm

    må jeg blive slettet fra jeres mailliste

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 25, 2020 at 12:48 pm

      Hej Anna-Grete
      Det er muligvis notifikationer du mener, som man selv slår fra eller til på sin computer. Jeg har dog gjort det nemt: Klik på den blå klokke nede i højre hjørne - og derefter på afmeld. Så skulle den være klaret.
      Håber det hjælper. Ellers må du lige sige til.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required