• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling

Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling

kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød er et sundt og lækkert farsbrød, som du laver med hakket kylling. Farsen røres også med revne gulerødder og havregryn. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. oktober 2023 - Udgivet:  9. oktober 2023

Del gerne:
603
SHARES
FacebookMessenger603PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
  2. Opskrift på sundt kyllingefarsbrød
  3. Kyllingefarsbrød - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.

Et lækkert kyllingefarsbrød, der er en lidt sundere udgave af den klassiske danske ret, forloren hare.

Her dog altså laver med hakket kylling i stedet for hakket for svine- og kalvekød, og det smager virkelig dejligt.

Opskriften på kyllingefarsbrød er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Kyllingefrikadeller

Fyldt snackpeber med kyllingefars

Hakket kylling med spidskål og ris

Opskrift på sundt kyllingefarsbrød

kyllingefarsbrød

Kyllingefarsbrød - nem opskrift

Min opskrift på et sundt kyllingefarsbrød med havregryn og revne gulerødder. Nem ret til aftensmad, som både børn og voksne elsker.
Bedømmelse
4.8 fra 37 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 450 g hakket kylling
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 håndfulde havregryn
  • 2 gulerødder
  • 2 dl mælk - ca. mængde
  • friskkværnet peber
  • 200 g bacon - i skiver
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Hakket kylling røres med salt og løgpulver.
  • Tilsæt derefter æg, hvedemel og havregryn. Du kan enten anvende finvalsede eller grovvalsede havregryn, begge dele er fint.
  • Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern og tilsæt dem sammen med friskkværnet peber.
  • Rør det sammen, og tilsæt nu mælk indtil du har en solid fars, der er fast i konsistensen, men heller ikke for hård. Jeg har skrevet 1-2 deciliter, men mængden afhænger af mange faktorer, og derfor anvender du en passende mængde mælk. Husk at røre farsen godt ud.
  • Smør et ildfast fad eller en bradepande med lidt olie.
  • Form nu dit kyllingefarsbrød i fadet, og læg skiver af bacon omkring, så det er helt pakket ind. Fold enderne ind under farsbrødet.
  • Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 230 grader i 10 minutter, hvorefter ovnen skrues ned på 200 grader og steges færdigt i yderliger cirka 40 minutter. Samlet stegetid er altså 50 minutter i ovnen.
  • Ønsker du en sovs til dit kyllingefarsbrød, skal du hælde to deciliter vand og to deciliter mælk i fadet, og det gøres efter de 10 minutter hvor varmen skrues ned. Kom eventuelt mere mælk ved undervejs.
  • Tag dit farsbrød med kylling op og sigt skyen over i en lille gryde. Kog op sammen med et par teskefulde ribsgele og et par spiseskefulde koncentreret kyllingefond. Kom eventuelt også lidt mere mælk i, og jævn med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand. Smag sovsen til med salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
372
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
144
mg
48
%
Natrium
 
2287
mg
99
%
Kalium
 
841
mg
24
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
5236
IU
105
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
97
mg
10
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Tilbehør til det sunde farsbrød med kylling kan være rodfrugter i ovn.

Skær forskellige rodfrugter ud i mindre og mundrette stykker, herunder eks. kartofler, rødbeder, gulerødder og pastinakker.

Vend dem i en lille bradepande med olivenolie, timian, lidt persille og salt og peber, og stil dem sammen med dit kyllingefarsbrød. Så er de færdige samtidig med farsbrødet.

Servér evt. også en råkost med spidskål til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Betina Hansen

    januar 13, 2023 at 12:19 am

    Kan man erstatte løg pulver med rå revet løg og hvilke forhold?
    Hvor kan løgpulver købes?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 13, 2023 at 8:22 am

      Hej Betina
      Det kan du i hvert fald. Brug et almindeligt og finthakket løg i stedet 🙂
      Løgpulver kan købes i de fleste supermarkeder, hvor det står under de almindelige krydderier.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bianca

    marts 04, 2022 at 4:42 pm

    Kan man lave dette farsbrød, uden at svøbe det i bacon? 🙂

    Svar
  3. Helle Jonasson

    januar 08, 2020 at 9:54 am

    Sovsen til kyllingefarsbrøddet - Du skriver, at væden skal i fadet, men bliver kødet så ikke kogt og kedeligt isf stegt (ved godt du skriver, det først skal i efter 10 min)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 08, 2020 at 10:22 am

      Hej Helle
      Tak for det. Nej, det synes jeg ikke. Det er samme måde man laver forloren hare på.
      Selvfølgelig bliver den allernederste del lidt mere våd, men jeg synes ikke det gør noget.
      Håber det giver mening.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required