Kyllingebryst med frossen spinat er en dejlig og nem ret til aftensmad, der både er mættende og rimelig hurtig at lave.
Den frosne spinat skal du blot huske at tage ud af fryseren i god tid, hvorefter væden knuges ud af spinaten. Spinat er jo sund, og det her er en god måde at spise lidt af den på.
I fadet er der også gulerødder og en dejlig sovs med blandt andet paprika og sennep, og det hele serveres med kogte ris. Gerne også et stykke brød til.
Oversigt over indhold
- Kyllingebryst med frossen spinat
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Spinat curry med kylling og brune ris
- Laks i ovn med spinat og frosne grøntsager
- Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
- Kartoffelpande med kylling og spinat
- Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
- Kylling med pasta, spinat og flødesovs - simpel opskrift
- FAQ
- Kommentarer
Kyllingebryst med frossen spinat
Ingredienser
- 800 g spinat - frossen, svarende til 2 poser, tøs op
- 4 gulerødder - i mindre tern eller tynde stave
- 4 stk. kyllingebryst - krydres med salt, peber og paprika
- smør - til stegning
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 5 dl madlavningsfløde - eller. alm. fløde
- 1 bouillonterning - evt. hønsebouillon
- 2 tsk sennep
- 3 tsk paprika
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 2 spsk timian - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tag den frosne spinat ud af fryseren i god tid før den skal bruges, gerne tre timer. Eller tø den forsigtigt op i di n mikroovn, hvis du har taget spinaten for sent op.
- Pres eller knug væden ud af den optøede spinat, og fordel den i en bradepande eller ildfast fad. Fordel også gulerødderne over spinaten. Gulerødderne skæres enten i små tern eller tynde stave.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Varm en pande op og brun kyllingebrystfileterne på begge sider i lidt smør. Cirka et minuts tid på hver side ved en god varme, så kyllingebrystfileterne får lidt stegeskorpe. Krydres med salt, peber og paprika.
- Læg kyllingebrystfileterne ovenpå spinat og gulerødder i fadet.
- Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg og hvidløg et minuts tid.
- Derefter kommes madlavningsfløde ved sammen med en bouillonterning, sennep og paprika. Kom også lidt finthakket timian i.
- Lad det koge op, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Hæld saucen over kyllingekødet og grøntsagerne i fadet.
- Retten med kyllingebryst med frossen spinat (som nu er optøet), gulerødder og sauce skal have ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Kyllingebryst med frossen spinat og gulerødder serveres med kogte ris.
Du kan også servere en kartoffelmos til. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Spinat curry med kylling og brune ris
Laks i ovn med spinat og frosne grøntsager
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Kartoffelpande med kylling og spinat
Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Kylling med pasta, spinat og flødesovs - simpel opskrift
FAQ
Ja, du kan godt genfryse frossen spinat. Men husk at den frosne spinat skal være tilberedt grundigt. Men du skal kun optø den én gang, så optø spinaten, brug den i retten, frys retten hurtigt ned igen efter afkøling - og varm den grundigt op igen. Så bør der ikke være problemer i det.
Ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned, men gør det hurtigt efter retten er afkølet. Lad den ikke stå for længe. Og husk at gennemvarme den tilstrækkeligt inden spisning.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Lone skriver
Er det rigtigt man ikke må opvarme retten igen pga. spinaten. Havde lidt i overskud ?
Det var virkeligt nemt og lækkert !
Tove Nygaard skriver
Den skal jeg helt sikkert prøve. Kan man bruge frisk spinat istedet for frossen. I givet fald, hvordan vil mængden så skulle være?
Vh. Tove.