Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingebryst med frossen spinat

Kyllingebryst med frossen spinat

kyllingebryst med frossen spinat
4.7 fra 48 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.3k
SHARES
FacebookMessenger3.3kPinterestEmailSMS

Kyllingebryst med frossen spinat er en dejlig og nem ret til aftensmad, der både er mættende og rimelig hurtig at lave.

Den frosne spinat skal du blot huske at tage ud af fryseren i god tid, hvorefter væden knuges ud af spinaten. Spinat er jo sund, og det her er en god måde at spise lidt af den på.

I fadet er der også gulerødder og en dejlig sovs med blandt andet paprika og sennep, og det hele serveres med kogte ris. Gerne også et stykke brød til.

Indhold
  • Kyllingebryst med frossen spinat
  • Servering
  • Spinat curry med kylling og brune ris
  • Laks i ovn med spinat og frosne grøntsager
  • Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
  • Kartoffelpande med kylling og spinat
  • Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
  • Kylling med pasta og spinat
  • FAQ
  • Kommentarer

Kyllingebryst med frossen spinat

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 48 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Lækker opskrift på kyllingebryst med frossen spinat i fad. Den frosne spinat er bund i retten, sammen med gulerødder og en skøn sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g spinat frossen, svarende til 2 poser, tøs op
  • 4 gulerødder i mindre tern eller tynde stave
  • 4 stk. kyllingebryst krydres med salt, peber og paprika
  • smør til stegning
  • 1 løg finthakket
  • 4 fed hvidløg finthakket
  • 5 dl madlavningsfløde eller. alm. fløde
  • 1 bouillonterning evt. hønsebouillon
  • 2 tsk sennep
  • 3 tsk paprika
  • 1 citron friskpresset citronsaft
  • 2 spsk timian hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tag den frosne spinat ud af fryseren i god tid før den skal bruges, gerne tre timer. Eller tø den forsigtigt op i di n mikroovn, hvis du har taget spinaten for sent op.
  2. Pres eller knug væden ud af den optøede spinat, og fordel den i en bradepande eller ildfast fad. Fordel også gulerødderne over spinaten. Gulerødderne skæres enten i små tern eller tynde stave.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  4. Varm en pande op og brun kyllingebrystfileterne på begge sider i lidt smør. Cirka et minuts tid på hver side ved en god varme, så kyllingebrystfileterne får lidt stegeskorpe. Krydres med salt, peber og paprika.
  5. Læg kyllingebrystfileterne ovenpå spinat og gulerødder i fadet.
  6. Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg og hvidløg et minuts tid.
  7. Derefter kommes madlavningsfløde ved sammen med en bouillonterning, sennep og paprika. Kom også lidt finthakket timian i.
  8. Lad det koge op, og smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Hæld saucen over kyllingekødet og grøntsagerne i fadet.
  10. Retten med kyllingebryst med frossen spinat (som nu er optøet), gulerødder og sauce skal have ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Kalorier375kcalKulhydrater26gProtein43gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol119mgNatrium1226mgKalium2177mgKostfibre8gSukker12gVitamin A29570IUVitamin C89mgCalcium415mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Kyllingebryst med frossen spinat og gulerødder serveres med kogte ris.

Du kan også servere en kartoffelmos til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Spinat curry med kylling og brune ris

5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift

Laks i ovn med spinat og frosne grøntsager

4.9 fra 23 stemmer
Gå til opskrift

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

4.8 fra 109 stemmer
Gå til opskrift

Kartoffelpande med kylling og spinat

4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift

Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Kylling med pasta og spinat

4.7 fra 11 stemmer
Gå til opskrift

FAQ

Må man genfryse frossen spinat?

Ja, du kan godt genfryse frossen spinat. Men husk at den frosne spinat skal være tilberedt grundigt. Men du skal kun optø den én gang, så optø spinaten, brug den i retten, frys retten hurtigt ned igen efter afkøling - og varm den grundigt op igen. Så bør der ikke være problemer i det.

Kan kylling med frossen spinat fryses?

Ja, du kan sagtens fryse rester af retten ned, men gør det hurtigt efter retten er afkølet. Lad den ikke stå for længe. Og husk at gennemvarme den tilstrækkeligt inden spisning.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone skriver

    september 25, 2024 at 6:03 pm

    Er det rigtigt man ikke må opvarme retten igen pga. spinaten. Havde lidt i overskud ?
    Det var virkeligt nemt og lækkert !

    Svar
  2. Tove Nygaard skriver

    august 26, 2024 at 9:19 am

    Den skal jeg helt sikkert prøve. Kan man bruge frisk spinat istedet for frossen. I givet fald, hvordan vil mængden så skulle være?
    Vh. Tove.

    Svar
  3. Heidi Nielsen skriver

    april 16, 2024 at 9:27 pm

    skøn opskrift. jeg bruger pikant fløde ost

    Svar
  4. Lene Godborg skriver

    september 04, 2022 at 3:00 pm

    Hej Holger og Katrine.
    Tak for dejlige opskrifter. Lavede ovnstegte rødspætter forleden. Dejlig nem måde at få rødspætter på. Skal også bruges, til gæster .
    Hilsen Lene.

    Svar
  5. Marianne skriver

    januar 18, 2022 at 7:03 pm

    Super lækker og nem opskrift. Lavede den til aften med udbenede kyllingelår. Alt blev spist👍😍

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 19, 2022 at 10:05 am

      Hej Marianne
      Mange tak - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. keth Birksdal skriver

    maj 13, 2021 at 11:20 am

    Der står en potte (pot) timian.
    En pot er næsten en liter 🥴 er dette ikke lidt rigeligt? Så hvor meget timian skal der så egentligt i ????

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 13, 2021 at 2:52 pm

      Hej Keth
      Jeg mener en potte med timian, men brug det antal kviste du synes. Har du frisk timian i haven, anvender du selvfølgelig den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Grethe skriver

        juli 31, 2021 at 12:15 pm

        Hej Holger.Kan du fortælle mig .hvad jeg gør forkert . når jeg bager squshkage.den falder sammen for mig ,hver gang har du et godt råd i stedet for olie kan man bruge margarine jeg har smidt mange kager ud , på forhånd tak Grethe -

  7. Pernille skriver

    marts 29, 2021 at 9:08 am

    Lækkert 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required