Her får du min opskrift på kyllingeboller med karrysauce og nudler. En dejlig og nem hverdagsret med masser af smag til hele familien.
Kyllingeboller med karrysauce og nudler er en skøn dansk ret til aftensmad, der har tydelig præg og smag fra det asiatiske køkken.
Jeg laver retten med kogte kyllingeboller, og de er nemme at lave.
Derefter laves karrysaucen nemt på en pande, men du kan selvfølgelig også anvende en gryde.
Det hele serveres med nudler, men er du mere vild med ris, ja så er retten også fremragende med kogte ris.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se flere opskrifter:
Opskrift på kyllingeboller med karrysauce
Kyllingeboller med karrysauce og nudler
Ingredienser
Kyllingeboller
- 400 gram hakket kyllingekød
- 1 teskefuld salt
- 2 teskefulde løgpulver
- 1 teskefuld hvidløgspulver
- 1 æg
- 2 spiseskefulde hvedemel
- 1 deciliter mælk - måske lidt mere
- friskkværnet peber
Karrysauce
- Lidt olie - til stegning
- 1 stort løg - hakkes fint
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 knold ingefær - skrællet og finthakket
- 3 teskefulde karry - eller lidt mere. alt efter smag
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning - høns
- 1 dåse kokosmælk
- 2 teskefulde majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- 1 lime - friskpresset limesaft
- salt og friskkværnet peber
Nudler
- 400 gram nudler - koges som anvist opå pakken
Sådan gør du
- Kyllingeboller: Hakket kyllingekød kommes i en skål og røres grundigt med salt. Rør derefter de øvrige ingredienser i, og rør kyllingefarsen jævn. Tilsæt om nødvendigt lidt mere mælk.
- Fyld en stor gryde halvt op med vand og kog op. Tilsæt lidt salt.
- Med en teske formes nu kyllingeboller, der kommes ned i vandet. Lav dem ikke for store. de vokser lidt under kogningen. Kyllingebollerne koges ca. 7-8 minutter fra sidste kødbolle er kommet i vandet. Tages op med en hulske og stilles til side.
- Karrysauce: Varm en pande op og kom en god sjat olie på. Svits nu hurtigt løg, hvidløg, ingefær og peberfrugt. Drys derefter karry på og lad det lige brænde af på panden.
- Så kommes vand ved sammen med en smuldret bouillonterning, og det koges op. Tilsæt så kokosmælk (husk at ryste dåsen), og lad det koge op igen.
- Jævn karrysovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand, og smag til med lidt friskpresset linesaft, salt og friskkværnet peber. Lad det simre 3-4 minutter.
- Kog nudler som anvist på pakke, og typisk skal nudler koges i 4-5 minutter.
- Kom så de kogte kyllingeboller ned i karrysaucen, og lad dem varme igennem, hvorefter du er klar til at servere kyllingeboller med karrysauce og nudler.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Kyllingeboller med karrysauce og nudler serveres straks.
Jeg plejer at servere retten sammen med lynstegt pak choy, men en almindelig spidskålssalat passer også fortrinlig til.
Her finder du mange opskrifter på mad med kylling.
Del dine ideer og tanker med os andre her: