• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Opskrift på Kylling Stroganoff - en lækker gryderet med kylling

Opskrift på Kylling Stroganoff - en lækker gryderet med kylling

kylling stroganoff
4.7 fra 50 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
285
SHARES
FacebookMessenger285PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  19. maj 2025 - Udgivet:  22. august 2023

Kylling stroganoff er en velsmagende og lækker variant af den klassisk Bøf stroganoff, der som bekendt laves med oksekød.

Men her er det altså en mere let udgave, hvor du kan bruge kylling inderfilet eller brystfilet. Det er op til dig.

Samtidig er det en meget nem og hurtig gryderet med kylling, som samlet kan laves på 45 minutter. Serveres med ris, og opskriften er beregnet til fire personer.

Oversigt
  • Kylling stroganoff - nem opskrift
  • Serveringsforslag
  • Bøf Stroganoff
  • Middelhavsgryde
  • Verdens bedste karrykødsovs
  • Indianergryde - nem gryderet
  • Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
  • Nem gryderet med kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
kylling stroganoff
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling stroganoff - nem opskrift

4.66 fra 50 stemmer
Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 455
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingeinderfilet - eller kyllingebryst
  • smør - til stegnig
  • 1 pakke bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
  • 200 g champignon - i skiver eller grofthakket
  • 1 stort løg - hakkes fint
  • 1 spsk rosmarin - grofthakket
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk sennep
  • 1,5 dl bouillon - 1,5 dl vand og en bouillonterning (høns)
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron - lidt presset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Til kylling stroganoff kan du også anvende kyllingebryst filet, der skæres ud i mindre tern. Tilberedningstiden er den samme.
  2. Brun kyllingekødet grundigt i lidt smør i en varm gryde, og tag det derefter til side.
  3. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og steg nu baconskiver i mindre stykker i et minuts tid.
  4. Kom nu champignon ved, og lad det stege lidt mere, inden du tilsætter løg og rosmarin. Lad det svitse kort. Se evt. videoen hvordan du laver retten.
  5. Kom så paprika i din kylling stroganoff sammen med lidt sennep og bouillon. Rør evt. 1,5 deciliter vand sammen med en terning hønsebouillon. Tilsæt også lidt tørret timian. Rør rundt.
  6. Kom det stegte kyllingekød tilbage i gryden sammen med fløde, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft og sukker.
  7. Lad din gryderet med kylling simre ca. 15 minutter under låg, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 455kcalKulhydrater: 10gProtein: 38gFedt: 30gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 158mgNatrium: 1540mgKalium: 769mgKostfibre: 2gSukker: 5gVitamin A: 1128IUVitamin C: 13mgCalcium: 78mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Kylling stroganoff serveres straks sammen med kogte ris og en lækker salat efter eget valg. Kan også serveres med kartoffelmos.

Flere inspirerende opskrifter:

Bøf Stroganoff

4.8 fra 60 stemmer
Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
Gå til opskrift
billede med Bøf Stroganoff

Middelhavsgryde

4.2 fra 17 stemmer
Her får du min opskrift på en skøn Middelhavsgryde med kylling og grøntsager. Gryderetten er simpel og hurtig at lave. Serveres med pasta.
Gå til opskrift
Middelhavsgryde

Verdens bedste karrykødsovs

4.7 fra 19 stemmer
Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Gå til opskrift
billede med karrykødsovs

Indianergryde - nem gryderet

4.7 fra 107 stemmer
Indianergryde er en virkelig lækker og populær gryderet, der bla. laves med oksekød, spidskål og gulerødder. Nem opskrift, god og billig mad.
Gå til opskrift
billederesultat for indianergryde

Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce

4.8 fra 17 stemmer
Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.
Gå til opskrift
kylling med parmaskinke

Nem gryderet med kylling

4.7 fra 114 stemmer
Min opskrift på en nem gryderet med kylling, som hele familien vil elske. Med kyllingebryst i tern, peberfrugt, gulerødder og paprika. Mums.
Gå til opskrift
billede resultat for gryderet med kylling

FAQ

Kan man fryse kylling stroganoff?

Du kan sagtens fryse rester af kyllingeretten ned. Frys den i en beholder og så har du altid hurtig aftensmad på frost. Praktisk hvis I kun er 2 eller du er alene om madlavningen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jan Jensen

    januar 13, 2025 at 11:22 am

    Jeg synes, at et kvarter til retten er for meget til det sarte brystkød. Måske skal man vente med at komme kyllingekødet i de sidste fem minutter. Husk på at det allerede er grundigt brunet.

    Svar
  2. Anne Marie Rasmussen

    september 27, 2024 at 9:51 am

    Dejlig ret og hurtig at lave

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 27, 2024 at 10:50 am

      Mange tak, Anne Marie - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Bente Rasmussen

    februar 09, 2023 at 10:29 pm

    Hej Holger
    Tusinde tak for den fantastiske opskrift på kyllinge stroganoff, den elsker vi så meget 👍

    Svar
  4. Susanne Ingvorsen

    august 29, 2022 at 3:41 am

    Hej Holger,
    Jeg bor i Australien og elsker dine mad opskrifter, den sidste jeg lavede var kyllinge stroganoff, den smagte himmelsk og er blevet en af min familjes favoritter. Glæder mig til at prøve andre af dine opskrifter, I aften bliver det Fanø gryde.
    Mange hilsner
    Susanne

    Svar
  5. tom zinck nielsen

    juli 05, 2022 at 4:26 pm

    jeg er ved at lave din kylling stroganoff ! Er tre spiseskefulde hakket rosmarin ikke meget ? Vh Tom (og tak for mange dejlige opskrifter)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2022 at 5:17 pm

      Hej Tom
      Mange tak - og jeg synes tre spsk. er passende, uden at tage for meget over. Men du kan sagtens nøjes med lidt mindre 🙂
      Håber du nyder gryderetten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Bo

      september 16, 2022 at 6:23 pm

      Jo det er alt for meget har lige lavet opskriften og jeg dublede på alt dog ikke rosmarin…og det er stadig for meget,,,mit bud vil være maks en spiseske til 500 gr. Maks!!

      Svar
  6. Dalia

    juni 03, 2022 at 11:57 am

    Jeg lavede denne fantastiske ret forleden dag 😊. Kan man skifte kyllingekødet ud med oksekød? Hav en dejlig dag 😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required