Oversigt over indhold
- Kylling stroganoff - nem opskrift
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Video til opskriften
- Næringsindhold
- Opskrift på kylling stroganoff
- Serveringsforslag
- Bøf Stroganoff
- Middelhavsgryde
- Verdens bedste karrykødsovs
- Indianergryde - nem gryderet
- Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
- Nem gryderet med kylling
- FAQ
- Kommentarer
Kylling stroganoff - nem opskrift
Ingredienser
- 500 g kyllingeinderfilet - eller kyllingebryst
- smør - til stegnig
- 1 pakke bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
- 200 g champignon - i skiver eller grofthakket
- 1 stort løg - hakkes fint
- 1 spsk rosmarin - grofthakket
- 3 tsk paprika
- 2 tsk sennep
- 1,5 dl bouillon - 1,5 dl vand og en bouillonterning (høns)
- 2 tsk timian - tørret
- 2,5 dl fløde
- 1 citron - lidt presset citronsaft
- 1 tsk sukker
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Til kylling stroganoff kan du også anvende kyllingebryst filet, der skæres ud i mindre tern. Tilberedningstiden er den samme.
- Brun kyllingekødet grundigt i lidt smør i en varm gryde, og tag det derefter til side.
- Sæt gryden tilbage på kogepladen, og steg nu baconskiver i mindre stykker i et minuts tid.
- Kom nu champignon ved, og lad det stege lidt mere, inden du tilsætter løg og rosmarin. Lad det svitse kort. Se evt. videoen hvordan du laver retten.
- Kom så paprika i din kylling stroganoff sammen med lidt sennep og bouillon. Rør evt. 1,5 deciliter vand sammen med en terning hønsebouillon. Tilsæt også lidt tørret timian. Rør rundt.
- Kom det stegte kyllingekød tilbage i gryden sammen med fløde, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft og sukker.
- Lad din gryderet med kylling simre ca. 15 minutter under låg, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på kylling stroganoff
Kylling stroganoff er en velsmagende og lækker variant af den klassisk Bøf stroganoff, der som bekendt laves med oksekød.
Men her er det altså en mere let udgave, hvor du kan bruge kylling inderfilet eller brystfilet. Det er op til dig.
Samtidig er det en meget nem og hurtig gryderet med kylling, som samlet kan laves på 45 minutter. Serveres med ris, og opskriften er beregnet til fire personer.
Serveringsforslag
Kylling stroganoff serveres straks sammen med kogte ris og en lækker salat efter eget valg. Kan også serveres med kartoffelmos.
Flere inspirerende opskrifter:
Bøf Stroganoff
Middelhavsgryde
Verdens bedste karrykødsovs
Indianergryde - nem gryderet
Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
Nem gryderet med kylling
FAQ
Du kan sagtens fryse rester af kyllingeretten ned. Frys den i en beholder og så har du altid hurtig aftensmad på frost. Praktisk hvis I kun er 2 eller du er alene om madlavningen.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
eri munkebo skriver
super god opskrift
Jan Jensen skriver
Jeg synes, at et kvarter til retten er for meget til det sarte brystkød. Måske skal man vente med at komme kyllingekødet i de sidste fem minutter. Husk på at det allerede er grundigt brunet.