Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling Stroganoff

Kylling Stroganoff (en lækker gryderet med kylling)

kylling stroganoff
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
318
SHARES
FacebookMessenger318PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling stroganoff - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på kylling stroganoff
  • Serveringsforslag
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling stroganoff - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 52 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er min opskrift på kylling stroganoff. Det er en super nem, hurtig og lækker gryderet med kylling, champignon og lækker sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
  • smør til stegnig
  • 1 pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
  • 200 g champignon i skiver eller grofthakket
  • 1 stort løg hakkes fint
  • 1 spsk rosmarin grofthakket
  • 3 tsk paprika
  • 2 tsk sennep
  • 1,5 dl bouillon 1,5 dl vand og en bouillonterning (høns)
  • 2 tsk timian tørret
  • 2,5 dl fløde
  • 1 citron lidt presset citronsaft
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kyllingeinderfilet skæres i mindre stykker. Til kylling stroganoff kan du også anvende kyllingebryst filet, der skæres ud i mindre tern. Tilberedningstiden er den samme.
  2. Brun kyllingekødet grundigt i lidt smør i en varm gryde, og tag det derefter til side.
  3. Sæt gryden tilbage på kogepladen, og steg nu baconskiver i mindre stykker i et minuts tid.
  4. Kom nu champignon ved, og lad det stege lidt mere, inden du tilsætter løg og rosmarin. Lad det svitse kort. Se evt. videoen hvordan du laver retten.
  5. Kom så paprika i din kylling stroganoff sammen med lidt sennep og bouillon. Rør evt. 1,5 deciliter vand sammen med en terning hønsebouillon. Tilsæt også lidt tørret timian. Rør rundt.
  6. Kom det stegte kyllingekød tilbage i gryden sammen med fløde, og tilsæt også lidt friskpresset citronsaft og sukker.
  7. Lad din gryderet med kylling simre ca. 15 minutter under låg, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier455kcalKulhydrater10gProtein38gFedt30gMættet fedt18gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol158mgNatrium1540mgKalium769mgKostfibre2gSukker5gVitamin A1128IUVitamin C13mgCalcium78mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling stroganoff

Kylling stroganoff er en velsmagende og lækker variant af den klassisk Bøf stroganoff, der som bekendt laves med oksekød.

Men her er det altså en mere let udgave, hvor du kan bruge kylling inderfilet eller brystfilet. Det er op til dig.

Samtidig er det en meget nem og hurtig gryderet med kylling, som samlet kan laves på 45 minutter. Serveres med ris, og opskriften er beregnet til fire personer.

Serveringsforslag

Kylling stroganoff serveres straks sammen med kogte ris og en lækker salat efter eget valg. Kan også serveres med kartoffelmos.

Flere inspirerende opskrifter:

Bøf Stroganoff
Min bedste opskrift på bøf stroganoff. En nem gryderet med strimler af oksekød, champignon, paprika og fløde. Serveres med ris eller mos.
Se opskriften her
billede med Bøf Stroganoff
Middelhavsgryde
Her får du min opskrift på en skøn Middelhavsgryde med kylling og grøntsager. Gryderetten er simpel og hurtig at lave. Serveres med pasta.
Se opskriften her
Middelhavsgryde
Verdens bedste karrykødsovs
Sådan laver du en lækker og børnevenlig karrykødsovs. En skøn opskrift, der i smag minder om boller i karry. Serveres med kogte ris og grønt.
Se opskriften her
billede med karrykødsovs
Indianergryde - nem gryderet
Indianergryde er en virkelig lækker og populær gryderet, der bla. laves med oksekød, spidskål og gulerødder. Nem opskrift, god og billig mad.
Se opskriften her
billederesultat for indianergryde
Kylling med parmaskinke og citronsmørsauce
Her får du min opskrift på kylling med parmaskinke og citronsmørsauce. Retten laves af kyllingebryst, og er god som hverdagsmad og gæstemad.
Se opskriften her
kylling med parmaskinke
Nem gryderet med kylling
Min opskrift på en nem gryderet med kylling, som hele familien vil elske. Med kyllingebryst i tern, peberfrugt, gulerødder og paprika. Mums.
Se opskriften her
billede resultat for gryderet med kylling

FAQ

Kan man fryse kylling stroganoff?

Du kan sagtens fryse rester af kyllingeretten ned. Frys den i en beholder og så har du altid hurtig aftensmad på frost. Praktisk hvis I kun er 2 eller du er alene om madlavningen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Madsen skriver

    oktober 06, 2025 at 7:55 am

    Svar
  2. eri munkebo skriver

    september 05, 2025 at 6:39 pm

    super god opskrift

    Svar
  3. Jan Jensen skriver

    januar 13, 2025 at 11:22 am

    Jeg synes, at et kvarter til retten er for meget til det sarte brystkød. Måske skal man vente med at komme kyllingekødet i de sidste fem minutter. Husk på at det allerede er grundigt brunet.

    Svar
  4. Anne Marie Rasmussen skriver

    september 27, 2024 at 9:51 am

    Dejlig ret og hurtig at lave

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 27, 2024 at 10:50 am

      Mange tak, Anne Marie - det er dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Bente Rasmussen skriver

    februar 09, 2023 at 10:29 pm

    Hej Holger
    Tusinde tak for den fantastiske opskrift på kyllinge stroganoff, den elsker vi så meget 👍

    Svar
  6. Susanne Ingvorsen skriver

    august 29, 2022 at 3:41 am

    Hej Holger,
    Jeg bor i Australien og elsker dine mad opskrifter, den sidste jeg lavede var kyllinge stroganoff, den smagte himmelsk og er blevet en af min familjes favoritter. Glæder mig til at prøve andre af dine opskrifter, I aften bliver det Fanø gryde.
    Mange hilsner
    Susanne

    Svar
  7. tom zinck nielsen skriver

    juli 05, 2022 at 4:26 pm

    jeg er ved at lave din kylling stroganoff ! Er tre spiseskefulde hakket rosmarin ikke meget ? Vh Tom (og tak for mange dejlige opskrifter)

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 05, 2022 at 5:17 pm

      Hej Tom
      Mange tak - og jeg synes tre spsk. er passende, uden at tage for meget over. Men du kan sagtens nøjes med lidt mindre 🙂
      Håber du nyder gryderetten.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Bo skriver

      september 16, 2022 at 6:23 pm

      Jo det er alt for meget har lige lavet opskriften og jeg dublede på alt dog ikke rosmarin…og det er stadig for meget,,,mit bud vil være maks en spiseske til 500 gr. Maks!!

      Svar
  8. Dalia skriver

    juni 03, 2022 at 11:57 am

    Jeg lavede denne fantastiske ret forleden dag 😊. Kan man skifte kyllingekødet ud med oksekød? Hav en dejlig dag 😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required