Kylling med pasta og spinat
Ingredienser
- 3-4 stk. kyllingebryst
- hvidløgspulver
- olivenolie og smør til stegning
- 500 g pasta frisk
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 250 g spinat frisk
- 3 dl fløde
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres i strimler på langs, hvor du laver fire strimler af hvert stykke brystfilet.
- Steges møre i 7-8 minutter på en varm pande i lidt smør og olivenolie. Krydres med hvidløgspulver, salt og peber og lægges til side.
- Pasta koges i saltet vand, og husk at kogetiden for frisk pasta typisk blot er 2-3 minutter. Du kan selvfølgelig også anvende en almindelig tørret pasta eller spaghetti, som så koges til den er al dente, altså med lidt bid. Hæld vandet fra og vend pastaen med lidt olivenolie.
- Til kylling med pasta hører også masser af spinat, og den laver du ved snitte skalotteløg og hvidløg fint. Sauteres på panden i lidt olie.
- Tilsæt spinat og lad spinaten falde lidt sammen. Kom fløden ved og lad det creme lidt ind. Tilsæt også grofthakket basilikum. Tilsæt eventuelt lidt mere fløde, hvis du ønsker mere flødesovs. Smag til med salt og peber.
- Anret med frisk pasta i bunden, et par spiseskefulde spinat og flødesovs ovenpå, og med kyllingestykker øverst. Krydr med en smule ekstra friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kylling med pasta
Opskriften på kylling med pasta er beregnet som en hovedret til fire personer.
Det er en super lækker pastaret, der passer godt som den hurtige hverdagsmad.
Og såvel børn som voksne vil kunne lide retten, der også er nem at lave.
Tips
Kylling med pasta, spinat og flødesovs serveres straks, og meget gerne sammen med et stykke ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
- Kylling med pasta i cremet tomatflødesauce
- Pastagryde - alt i én gryde med masser af grøntsager
- Pastasalat - fyldig og lækker salat med pasta og bacon
- Pasta med svampe, bacon og flødesauce på 15 minutter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Nina skriver
En god opskrift, tak for den!
Jeg vil bruge lidt mindre basilikum næste gang, da det dominerede lidt for meget med en hel potte efter min smag.
Jeg tilsatte i øvrigt en bakke brune svampe, det blev rigtig lækkert sammen med fløde og spinat. Brugte hvidløgsflutes til i stedet for ciabatta, det fungerede fint.