• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med grønkål og ristede kikærter

Kylling med grønkål og ristede kikærter

kylling med grønkål og ristede kikærter
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
39
SHARES
FacebookMessenger39PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  17. august 2023 - Udgivet:  18. august 2023

Leder du en nem og sund ret til aftensmad, så skal du prøve denne opskrift på kylling med grønkål, ristede kikærter og grønne bønner.

Kylling med grønkål er en dejlig middagsret, der både er sund og nem at tilberede.

Her laves skønt tilbehør på panden med grønkål og ristede kikærter fra dåse, og disse kikærter skal ikke stå i blød. Kom dem i en sigte og skyl dem, hvorefter de er klar til brug.

Kyllingebrystfileterne bliver lækre med lidt sennep og et stykke parmaskinke omkring dem, og de er nemme at stege i ovnen.

Så her får du også en middagsret uden så meget opvask. Mængden af grønt kan varieres som du synes.

Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer, hvor maden ikke ligger så tungt i maven.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kylling i karry
  • Millionkylling
  • Blomkålsgryde

Opskrift på kylling med grønkål

kylling med grønkål og ristede kikærter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med grønkål og ristede kikærter

4.50 fra 2 stemmer
Leder du en nem og sund ret til aftensmad, så skal du prøve denne opskrift på kylling med grønkål, ristede kikærter og grønne bønner.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 525
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kylling med parmaskinke
  • 4 kyllingebryst
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 tsk sennep
  • 1 tsk timian - tørret
  • 4 skiver parmaskinke
  • 1 spsk olivenolie
Grønkål og øvrigt tilbehør
  • 1 dåse kikærter - ca. 240 g drænet vægt, skylles i en sigte
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 stort rødløg - halvet og skåret i tynde både
  • 200 g grønne bønner - overhældes med kogende vand
  • 200 g grønkål - snittet
  • 200 g blommetomater - i kvarte
  • 1 citron - friskpresset saft

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling med grønkål starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Kom samtidig et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Kyllingebrystfileterne krydres med salt og peber. Smør en teskefuld sennep på hvert stykke kød, drys med timian og vikl et stykke parmaskinke om dem. Altså et stykke skinke på hver.
  3. Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  4. Imens laver du tilbehør. Kom en sjat olie på en varm pande, og steg de skyllede og afdryppede kikærter i ca. 5 minutter, så de bliver lidt sprøde. Tilsæt hvidløgspulver og timian, og vend det godt sammen på panden.
  5. Ttilsæt de grønne bønner, og du kan eventuelt halvere dem. Jeg bruger bønner fra frost, som overhældes med kogende vand, trækker et minut og så er de klar til stegning på panden. Steges nu ca. 4-5 minutter.
  6. Kom snittet grønkål på panden, og vend rundt, så kålen falder lidt sammen. Tilsæt derefter blommetomater i kvarte.
  7. Dryp et par spiseskefulde citronsaft over, og krydr med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 525kcalKulhydrater: 30gProtein: 42gFedt: 27gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.03gKolesterol: 101mgNatrium: 902mgKalium: 1244mgKostfibre: 10gSukker: 8gVitamin A: 5878IUVitamin C: 80mgCalcium: 209mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så anretter du kylling med grønkål ved, at fordele tilbehør på tallerkner, hvorpå de stegte stykker kyllingebryst placeres.

Serveres gerne med et stykke focaccia eller andet brød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required