Leder du en nem og sund ret til aftensmad, så skal du prøve denne opskrift på kylling med grønkål, ristede kikærter og grønne bønner.
Kylling med grønkål er en dejlig middagsret, der både er sund og nem at tilberede.
Her laves skønt tilbehør på panden med grønkål og ristede kikærter fra dåse, og disse kikærter skal ikke stå i blød. Kom dem i en sigte og skyl dem, hvorefter de er klar til brug.
Kyllingebrystfileterne bliver lækre med lidt sennep og et stykke parmaskinke omkring dem, og de er nemme at stege i ovnen.
Så her får du også en middagsret uden så meget opvask. Mængden af grønt kan varieres som du synes.
Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer, hvor maden ikke ligger så tungt i maven.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på kylling med grønkål
Kylling med grønkål og ristede kikærter
Ingredienser
Kylling med parmaskinke
- 4 kyllingebryst
- salt og friskkværnet peber
- 4 tsk sennep
- 1 tsk timian - tørret
- 4 skiver parmaskinke
- 1 spsk olivenolie
Grønkål og øvrigt tilbehør
- 1 dåse kikærter - ca. 240 g drænet vægt, skylles i en sigte
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk timian - tørret
- 1 stort rødløg - halvet og skåret i tynde både
- 200 g grønne bønner - overhældes med kogende vand
- 200 g grønkål - snittet
- 200 g blommetomater - i kvarte
- 1 citron - friskpresset saft
Fremgangsmåde
- Til kylling med grønkål starter du med, at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Kom samtidig et stykke bagepapir på en bageplade.
- Kyllingebrystfileterne krydres med salt og peber. Smør en teskefuld sennep på hvert stykke kød, drys med timian og vikl et stykke parmaskinke om dem. Altså et stykke skinke på hver.
- Bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
- Imens laver du tilbehør. Kom en sjat olie på en varm pande, og steg de skyllede og afdryppede kikærter i ca. 5 minutter, så de bliver lidt sprøde. Tilsæt hvidløgspulver og timian, og vend det godt sammen på panden.
- Ttilsæt de grønne bønner, og du kan eventuelt halvere dem. Jeg bruger bønner fra frost, som overhældes med kogende vand, trækker et minut og så er de klar til stegning på panden. Steges nu ca. 4-5 minutter.
- Kom snittet grønkål på panden, og vend rundt, så kålen falder lidt sammen. Tilsæt derefter blommetomater i kvarte.
- Dryp et par spiseskefulde citronsaft over, og krydr med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så anretter du kylling med grønkål ved, at fordele tilbehør på tallerkner, hvorpå de stegte stykker kyllingebryst placeres.
Serveres gerne med et stykke focaccia eller andet brød til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: