Her er min opskrift på kylling med asparges i fad. Det er en lækker ret med mad i fad, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler til.
Kylling med asparges er en super nem og lækker ret til aftensmad, og her skal du ikke spare på de grønne asparges.
Bedst er de danske asparges i sæsonen fra maj til Sankt Hans aften, men uden for sæsonen er retten nu også fin med udenlandske asparges.
Det er en god opskrift på mad i fad, hvor der bla. er kyllingebryst, rødløg, spinat og de grønne asparges.
Slut gerne af med lidt dild og forårsløg på toppen - det giver en skøn smag. Og opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med asparges
Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad
Ingredienser
- 650 g kyllingebryst
- smør - til bruning
- 75 g babyspinat
- 1 bundt grønne asparges - skåret i mindre stykker
- 2 rødløg - halveret og snittet i skiver
- 5 dl madlavningsfløde - gerne 8%
- 3-4 kviste løvstikke - kan udelades
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- dild - til pynt
- 2 forårsløg - snittet, til pynt
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad eller en lille bradepande.
- Fordel babyspinat i bunden af fadet.
- Flæk kyllingebrystfileterne, så du får to flade stykker kød af hvert kyllingebryst. Del derefter i halve, så du har fire tynde fileter af hvert stykke brystfilet.
- Brun hurtigt kød på en varm pande i lidt smør, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kødet skal blot lige have stegeskorpe. Brun evt. over to omgange.
- Fordel kyllingestykkerne oven på spinaten i fadet.
- Pil løgene og halvér dem, inden de snittes i tynde skiver, der fordeles i fadet.
- Knæk det nederste af roden af de grønne asparges, og del dem i mundrette stykker. Se i videoen herunder hvordan asparges klargøres. Fordel de grønne asparges i fadet.
- Hæld madlavningsfløde over indholdet i fadet, og er du ikke så kalorieforskrækket, kan du selvfølgelig også anvende en almindelig fløde. Snit lidt løvstikke og kom det ved. Det giver en dejlig smag.
- Pres citronsaft over og krydr med en smule ekstra salt og friskkværnet peber.
- Kylling med asparges i fad skal nu have ca. 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Tag fadet ud og pynt med lidt dild og snittet forårsløg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Kylling med asparges serveres straks - gerne sammen med kogte kartofler. Ris passer også fint til retten.
Se også disse opskrifter:
Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry
Fransk kylling i fad med tomat, hvidløg og rosmarin
Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: