Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad

Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad

Kylling med asparges er skøn aftensmad, som du nemt laver i fad. I fadet er der også spinat, rødløg og dild. Serveres gerne med kartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
4.9 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
246
DELINGER
Facebook246PinterestSMSEmailMessenger

Her er min opskrift på kylling med asparges i fad. Det er en lækker ret med mad i fad, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler til.

Kylling med asparges er en super nem og lækker ret til aftensmad, og her skal du ikke spare på de grønne asparges.

Bedst er de danske asparges i sæsonen fra maj til Sankt Hans aften, men uden for sæsonen er retten nu også fin med udenlandske asparges.

Det er en god opskrift på mad i fad, hvor der bla. er kyllingebryst, rødløg, spinat og de grønne asparges.

Slut gerne af med lidt dild og forårsløg på toppen - det giver en skøn smag. Og opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kylling med asparges

Kylling med asparges, spinat og rødløg i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på kylling med asparges i fad. Det er en lækker ret med mad i fad, der ikke tager lang tid at lave. Serveres med kartofler til.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst
  • smør (til bruning)
  • 75 g babyspinat
  • 1 bundt grønne asparges (skåret i mindre stykker)
  • 2 rødløg (halveret og snittet i skiver)
  • 5 dl madlavningsfløde (gerne 8%)
  • 3-4 kviste løvstikke (kan udelades)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • dild (til pynt)
  • 2 forårsløg (snittet, til pynt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og smør et ildfast fad eller en lille bradepande.
  2. Fordel babyspinat i bunden af fadet.
  3. Flæk kyllingebrystfileterne, så du får to flade stykker kød af hvert kyllingebryst. Del derefter i halve, så du har fire tynde fileter af hvert stykke brystfilet.
  4. Brun hurtigt kød på en varm pande i lidt smør, og krydr med salt og friskkværnet peber. Kødet skal blot lige have stegeskorpe. Brun evt. over to omgange.
  5. Fordel kyllingestykkerne oven på spinaten i fadet.
  6. Pil løgene og halvér dem, inden de snittes i tynde skiver, der fordeles i fadet.
  7. Knæk det nederste af roden af de grønne asparges, og del dem i mundrette stykker. Se i videoen herunder hvordan asparges klargøres. Fordel de grønne asparges i fadet.
  8. Hæld madlavningsfløde over indholdet i fadet, og er du ikke så kalorieforskrækket, kan du selvfølgelig også anvende en almindelig fløde. Snit lidt løvstikke og kom det ved. Det giver en dejlig smag.
  9. Pres citronsaft over og krydr med en smule ekstra salt og friskkværnet peber.
  10. Kylling med asparges i fad skal nu have ca. 15 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
  11. Tag fadet ud og pynt med lidt dild og snittet forårsløg.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Tips

Kylling med asparges serveres straks - gerne sammen med kogte kartofler. Ris passer også fint til retten.

Se også disse opskrifter:

Spidskål og kylling i fad med gulerødder og karry

Fransk kylling i fad med tomat, hvidløg og rosmarin

Kylling i fad med ovnbagte kartofler og champignon flødesovs

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Rikke Grut skriver

    maj 24, 2025 at 3:23 pm

    Smager skønt og hurtig at lave

    Svar
  2. Dorte skriver

    maj 13, 2025 at 2:02 pm

    Kan retten laves dagen før?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required