Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kylling i whiskysauce

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

kylling i whiskysauce
4.6 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
487
SHARES
FacebookMessenger487PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kylling i whiskysauce
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler små
  • 1 spsk rosmarin blade, hakket
  • 450 g kyllingebryst
  • 100 g bacon i tern
  • 250 g champignon
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 100 g barbecuesauce
  • 4 dl fløde
  • 5 spsk whisky
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. 600 g kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og 1 spsk rosmarin+ og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  3. 450 g kyllingebryst fileter skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
  4. 100 g bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. 250 g champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
  5. 1 bundt forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med 3 fed hvidløg (finthakkede) og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
  6. Tilsæt så 3 tsk paprika og 1 spsk hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med 100 g barbecuesauce, hvorefter 4 dl fløde hældes i.
  7. Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ca. 5 spsk whisky, salt og friskkværnet peber.
  8. 1 håndfuld persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
  9. Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
  10. Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.

Næringsindhold

Kalorier718kcalKulhydrater44gProtein37gFedt41gMættet fedt24gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gKolesterol185mgNatrium1510mgKalium1430mgKostfibre5gSukker14gVitamin A1781IUVitamin C40mgCalcium113mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kylling i whiskysauce

Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.

Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Tips

Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Whiskysauce (opskrift på hjemmelavet whisky sovs)
  • Nem kyllingepande med pasta og tomat på 25 minutter
  • Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret
  • Bøf med sennepssovs
  • Sommerpande med kylling og kål
  • Gulerodspande med porrer og kylling

FAQ

Kan man fryse kylling i whiskysauce?

Ja, retten er fryseegnet. Frys rester hurtigt ned i en tæt beholder.

Kan kylling udskiftes med kalkun?

Ja, du kan erstatte kyllingfilet med kalkunfilet, der skæres ud i mundrette stykker. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda skriver

    februar 08, 2024 at 7:17 pm

    Er der nogen der kan fortaelle mig ca. hvor meget Persille og Rosemarin der er i en "potte", jeg bor i USA hvor vi koeber i bundter, saa jeg ville gerne have en ide om hvor stor kvantiteten er saa jeg kan nogenlunde sammenligne!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 08, 2024 at 7:33 pm

      Hej Linda
      Godt du spørger. Det er et lille bundt, og typisk svarer det til håndfuld når det er hakket. Men man kan jo altid skrue lidt op eller ned for mængden - afhængig af smag. Personligt er jeg vild med masser af friske krydderurter i maden 🙂
      Alt det bedste til dig over there
      Holger

      Svar
  2. AnniVibeke skriver

    februar 26, 2023 at 6:57 pm

    Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required