• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

kylling i whiskysauce
4.6 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
483
SHARES
FacebookMessenger483PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. november 2023 - Udgivet: 26. februar 2023

Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.

Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.

Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
  • Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Whiskysauce
  • Nem kyllingepande med pasta og tomat
  • Whiskygryde
  • Bøf med sennepssovs - nem opskrift
  • Sommerpande med kylling og kål
  • Gulerodspande med porrer og kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
kylling i whiskysauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

4.62 fra 21 stemmer
Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 718
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g kartofler - små
  • 1 spsk rosmarin - blade, hakket
  • 450 g kyllingebryst
  • 250 g champignon
  • 100 g bacon - i tern
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl fløde
  • 100 g barbecuesauce
  • 4-5 spsk whisky
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. De små kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og finthakket rosmarin og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  3. Kyllingebryst fileterne skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
  4. Bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. Champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
  5. Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakkede hvidløg og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
  6. Tilsæt så paprika og en spiseskefuld hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med barbecuesovs, hvorefter fløden hældes i.
  7. Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ønsket mængde whisky, salt og peber.
  8. Persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
  9. Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
  10. Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.

Næringsindhold

Kalorier: 718kcalKulhydrater: 44gProtein: 37gFedt: 41gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 185mgNatrium: 1510mgKalium: 1430mgKostfibre: 5gSukker: 14gVitamin A: 1781IUVitamin C: 40mgCalcium: 113mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Whiskysauce

4.9 fra 40 stemmer
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet whiskysauce

Nem kyllingepande med pasta og tomat

4.7 fra 97 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på kyllingepande, der laves med kyllingebryst, pasta, hakkede tomater og lidt fløde. En god hverdagsret.
Gå til opskrift
billede med kyllingepande

Whiskygryde

4.7 fra 9 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker whiskygryde, der både kan laves i gryde og stegeso. En skøn simreret, der også er god som gæstemad.
Gå til opskrift
billede af whiskygryde

Bøf med sennepssovs - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Bøf med sennepssovs tilberedes af ribeye, der pandesteges ved høj varme. Derefter koges panden af med whisky, fond, fløde og sennep.
Gå til opskrift
billede til bøf med sennepssovs

Sommerpande med kylling og kål

5 fra 4 stemmer
Sommerpande med kylling og kål er en nem, hurtig og lækker ret, hvor det hele tilberedes i en stor pande. Her bruges kylling inderfilet.
Gå til opskrift
sommerpande med kylling og kål

Gulerodspande med porrer og kylling

4.8 fra 24 stemmer
Lav en lækker og nem gulerodspande med porrer og kylling til aftensmad. En simpel middagsret med lækker smag, og den er hurtig at lave.
Gå til opskrift
billede med gulerodspande

FAQ

Kan man fryse kylling i whiskysauce?

Ja, retten er fryseegnet. Frys rester hurtigt ned i en tæt beholder.

Kan kylling udskiftes med kalkun?

Ja, du kan erstatte kyllingfilet med kalkunfilet, der skæres ud i mundrette stykker. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda

    februar 08, 2024 at 7:17 pm

    Er der nogen der kan fortaelle mig ca. hvor meget Persille og Rosemarin der er i en "potte", jeg bor i USA hvor vi koeber i bundter, saa jeg ville gerne have en ide om hvor stor kvantiteten er saa jeg kan nogenlunde sammenligne!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 08, 2024 at 7:33 pm

      Hej Linda
      Godt du spørger. Det er et lille bundt, og typisk svarer det til håndfuld når det er hakket. Men man kan jo altid skrue lidt op eller ned for mængden - afhængig af smag. Personligt er jeg vild med masser af friske krydderurter i maden 🙂
      Alt det bedste til dig over there
      Holger

      Svar
  2. AnniVibeke

    februar 26, 2023 at 6:57 pm

    Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required