Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.
Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på kylling i whiskysauce
Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
Ingredienser
- 600 g kartofler - små
- 1 potte rosmarin
- 450 g kyllingebryst
- 250 g champignon
- 100 g bacon - i tern
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk paprika
- 1 spsk hvedemel
- 4 dl fløde
- 100 g barbecuesauce
- 4-5 spsk whisky
- 1 potte persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- De små kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og finthakket rosmarin og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
- Kyllingebryst fileterne skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
- Bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. Champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
- Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakkede hvidløg og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
- Tilsæt så paprika og en spiseskefuld hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med barbecuesovs, hvorefter fløden hældes i.
- Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ønsket mængde whisky, salt og peber.
- Persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
- Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
- Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Linda
Er der nogen der kan fortaelle mig ca. hvor meget Persille og Rosemarin der er i en "potte", jeg bor i USA hvor vi koeber i bundter, saa jeg ville gerne have en ide om hvor stor kvantiteten er saa jeg kan nogenlunde sammenligne!
Holger Rørby Madsen
Hej Linda
Godt du spørger. Det er et lille bundt, og typisk svarer det til håndfuld når det er hakket. Men man kan jo altid skrue lidt op eller ned for mængden - afhængig af smag. Personligt er jeg vild med masser af friske krydderurter i maden 🙂
Alt det bedste til dig over there
Holger
AnniVibeke
Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?