Indhold
Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
Ingredienser
- 600 g kartofler små
- 1 spsk rosmarin blade, hakket
- 450 g kyllingebryst
- 100 g bacon i tern
- 250 g champignon
- 1 bundt forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk paprika
- 1 spsk hvedemel
- 100 g barbecuesauce
- 4 dl fløde
- 5 spsk whisky
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- 600 g kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og 1 spsk rosmarin+ og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
- 450 g kyllingebryst fileter skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
- 100 g bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. 250 g champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
- 1 bundt forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med 3 fed hvidløg (finthakkede) og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
- Tilsæt så 3 tsk paprika og 1 spsk hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med 100 g barbecuesauce, hvorefter 4 dl fløde hældes i.
- Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ca. 5 spsk whisky, salt og friskkværnet peber.
- 1 håndfuld persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
- Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
- Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kylling i whiskysauce
Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.
Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Tips
Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
- Whiskysauce (opskrift på hjemmelavet whisky sovs)
- Nem kyllingepande med pasta og tomat på 25 minutter
- Whiskygryde i gryde eller stegeso - nem simreret
- Bøf med sennepssovs
- Sommerpande med kylling og kål
- Gulerodspande med porrer og kylling
FAQ
Ja, retten er fryseegnet. Frys rester hurtigt ned i en tæt beholder.
Ja, du kan erstatte kyllingfilet med kalkunfilet, der skæres ud i mundrette stykker. Fremgangsmåden er ellers den samme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Linda skriver
Er der nogen der kan fortaelle mig ca. hvor meget Persille og Rosemarin der er i en "potte", jeg bor i USA hvor vi koeber i bundter, saa jeg ville gerne have en ide om hvor stor kvantiteten er saa jeg kan nogenlunde sammenligne!
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Linda
Godt du spørger. Det er et lille bundt, og typisk svarer det til håndfuld når det er hakket. Men man kan jo altid skrue lidt op eller ned for mængden - afhængig af smag. Personligt er jeg vild med masser af friske krydderurter i maden 🙂
Alt det bedste til dig over there
Holger
AnniVibeke skriver
Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?