Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

kylling i whiskysauce
4.6 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
483
SHARES
FacebookMessenger483PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. november 2023 - Udgivet: 26. februar 2023

Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.

Kylling i whiskysauce er en nem og lækker hverdagsret, som er af kategorien alt-i-en pande opskrift.

Kartoflerne steges godt nok sprøde i ovnen, men ellers samles retten i panden, som derefter stilles på bordet. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Oversigt over indhold
  • Min opskrift på kylling i whiskysauce, der er nem at lave. Retten laves med kyllingebryst og stegte kartofler, der vendes sammen på panden.
  • Kylling i whiskysauce med stegte kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Whiskysauce
  • Nem kyllingepande med pasta og tomat
  • Whiskygryde
  • Bøf med sennepssovs - nem opskrift
  • Sommerpande med kylling og kål
  • Gulerodspande med porrer og kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i whiskysauce med stegte kartofler

4.62 fra 21 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 718
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g kartofler - små
  • 1 spsk rosmarin - blade, hakket
  • 450 g kyllingebryst
  • 250 g champignon
  • 100 g bacon - i tern
  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 tsk paprika
  • 1 spsk hvedemel
  • 4 dl fløde
  • 100 g barbecuesauce
  • 4-5 spsk whisky
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. De små kartofler vaskes og deles i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. Vendes med en god sjat olivenolie, salt og finthakket rosmarin og bredes ud på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag kartoflerne i forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 30 minutter.
  3. Kyllingebryst fileterne skæres i mundrette stykker, og steges møre i lidt olie på en meget varm pande. Det tager cirka otte minutter. Lægges til side og krydres med salt og peber.
  4. Bacon kommes på den varme pande, og steges sprødt. Champignon snittes i mindre stykker, som også steges med.
  5. Forårsløg snittes i tynde skiver og kommes ved sammen med finthakkede hvidløg og lidt hakket rosmarin. Rosmarinen giver en fremragende smag til din kylling i whiskysauce.
  6. Tilsæt så paprika og en spiseskefuld hvedemel (melet for at jævne sovsen) sammen med barbecuesovs, hvorefter fløden hældes i.
  7. Lad det koge 4-5 minutter. Smag til med ønsket mængde whisky, salt og peber.
  8. Persille hakkes fint, og det meste vendes i sovsen, men gem lidt til pynt.
  9. Kom så de stegte kyllingetern i, hvorefter de fleste af de stegte kartofler ligeledes tilsættes. Vendes rundt.
  10. Slut af med at lægge nogle flere stegte kartoffelbåde ovenpå retten og drys med persille.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 718kcalKulhydrater: 44gProtein: 37gFedt: 41gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 185mgNatrium: 1510mgKalium: 1430mgKostfibre: 5gSukker: 14gVitamin A: 1781IUVitamin C: 40mgCalcium: 113mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Kylling i whiskysauce serveres straks, og det er jo en komplet ret, så yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.

Der kan dog sagtens serveres en let, grøn salat til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Whiskysauce

4.9 fra 40 stemmer
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet whiskysauce

Nem kyllingepande med pasta og tomat

4.7 fra 97 stemmer
Her får du en nem og hurtig opskrift på kyllingepande, der laves med kyllingebryst, pasta, hakkede tomater og lidt fløde. En god hverdagsret.
Gå til opskrift
billede med kyllingepande

Whiskygryde

4.7 fra 9 stemmer
Her får du min opskrift på en lækker whiskygryde, der både kan laves i gryde og stegeso. En skøn simreret, der også er god som gæstemad.
Gå til opskrift
billede af whiskygryde

Bøf med sennepssovs - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Bøf med sennepssovs tilberedes af ribeye, der pandesteges ved høj varme. Derefter koges panden af med whisky, fond, fløde og sennep.
Gå til opskrift
billede til bøf med sennepssovs

Sommerpande med kylling og kål

5 fra 4 stemmer
Sommerpande med kylling og kål er en nem, hurtig og lækker ret, hvor det hele tilberedes i en stor pande. Her bruges kylling inderfilet.
Gå til opskrift
sommerpande med kylling og kål

Gulerodspande med porrer og kylling

4.8 fra 24 stemmer
Lav en lækker og nem gulerodspande med porrer og kylling til aftensmad. En simpel middagsret med lækker smag, og den er hurtig at lave.
Gå til opskrift
billede med gulerodspande

FAQ

Kan man fryse kylling i whiskysauce?

Ja, retten er fryseegnet. Frys rester hurtigt ned i en tæt beholder.

Kan kylling udskiftes med kalkun?

Ja, du kan erstatte kyllingfilet med kalkunfilet, der skæres ud i mundrette stykker. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda skriver

    februar 08, 2024 at 7:17 pm

    Er der nogen der kan fortaelle mig ca. hvor meget Persille og Rosemarin der er i en "potte", jeg bor i USA hvor vi koeber i bundter, saa jeg ville gerne have en ide om hvor stor kvantiteten er saa jeg kan nogenlunde sammenligne!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 08, 2024 at 7:33 pm

      Hej Linda
      Godt du spørger. Det er et lille bundt, og typisk svarer det til håndfuld når det er hakket. Men man kan jo altid skrue lidt op eller ned for mængden - afhængig af smag. Personligt er jeg vild med masser af friske krydderurter i maden 🙂
      Alt det bedste til dig over there
      Holger

      Svar
  2. AnniVibeke skriver

    februar 26, 2023 at 6:57 pm

    Jeg er allergisk overfor alt tomat. Hvad gør jeg i forhold til Whiskey sausen?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required