• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i sennepssovs

Kylling i sennepssovs

kylling i sennepssovs
5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.2k
SHARES
FacebookMessenger1.2kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  16. september 2024 - Udgivet:  4. oktober 2023

Indhold

  1. Den bedste opskrift på kylling i sennepssovs, der laves i fad i ovnen. Retten er med spinat, og og du får med denne opskrift en kyllingeret i topklasse.
  2. Opskrift på kylling i sennepssovs
  3. Kylling i sennepssovs
  4. Tips

Den bedste opskrift på kylling i sennepssovs, der laves i fad i ovnen. Retten er med spinat, og og du får med denne opskrift en kyllingeret i topklasse.

Kylling i sennepssovs er virkelig en af de oversete retter, som jeg altid har holdt utrolig meget af.

Du vil måske tænke, at sennep lyder en smule stærk til sådan en ret, og måske også lidt kedelig.

Men sådan er det på ingen måde. Du får i stedet en virkelig lækker kylling med en fantastisk sovs, og jeg vil gerne advare dig om, at denne opskrift sagtens kan blive en ny livret for dig.

Her har jeg lavet kylling i sennepssovs med kyllingebryst, men du kan også anvende kyllingelår i stedet. Og både overlår og underlår er fine at bruge.

Men vær opmærksom på, at tilberedningstiden så forlænges noget.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Kylling med sennep og porrer
  • Kylling i estragonsauce
  • Kylling i fad

Opskrift på kylling i sennepssovs

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

kylling i sennepssovs
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling i sennepssovs

5 fra 14 stemmer
Den bedste opskrift på kylling i sennepssovs, der laves i fad i ovnen. Retten er med spinat, og og du får med denne opskrift en kyllingeret i topklasse.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 281
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk paprika
  • 1 bouillonterning - gerne høns
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 3 tsk sennep
  • 75 g spinat - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kyllingebrystfileter deles i halve og brunes godt af på en varm pande med lidt olie og smør. Cirka tre minutter på hver side. Krydres med salt og peber og lægges i et ildfast fad eller en bradepande.
  3. Bacontern ristes næsten sprøde på panden.
  4. Rødløg og hvidløg hakkes groft og svitses med et minuts tid.
  5. Rød peberfrugt skæres i små tern og og kommes på panden sammen med oregano og paprika. Steges et lille minut.
  6. Smuldr en bouillonterning i og hæld også madlavningsfløde på panden. Lad det lige koge op.
  7. Der skal selvfølgelig også sennep til en kylling med sennepssovs, og du rører tre teskefulde sennep i.
  8. Vend skyllede spinatblade i og lad dem falde sammen.
  9. Smag sennepssovsen til med salt og friskkværnet peber.
  10. Hæld indholdet fra panden over kyllingekødet i fadet, og stil det i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 281kcalKulhydrater: 12gProtein: 37gFedt: 9gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 87mgNatrium: 1739mgKalium: 834mgKostfibre: 2gSukker: 9gVitamin A: 2976IUVitamin C: 49mgCalcium: 200mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling i sennepssovs er altså bare en nydelse i sig selv, men der skal selvfølgelig også lidt tilbehør til.

Jeg vil foreslå du serverer kogte ris eller mine sprøde kartoffelbåde til kyllingeretten.

Herudover er det også lækkert med en skøn spinatsalat med tomater og rødløg til retten.

Velbekomme!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene

    januar 18, 2025 at 9:25 am

    Super lækker og nem ret.
    I min ret skiftede bacon ud med soltørrede tomater, og tilføjede fintsnittet spidskål og porre

    Svar
  2. Keld Schmidt-Hansen

    oktober 07, 2024 at 10:31 am

    Hvilken slags sennep bruger du??
    Vh Keld

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 07, 2024 at 11:36 am

      Hej Keld
      En Maille med honning, men brug hvad du synes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marni Linnet

    september 22, 2024 at 9:30 am

    Det er nogle meget lækre retter du laver. Jeg er storforbruger af dine opskrifter, også for brød og kager🥰🥰🥰

    Svar
  4. Dot Tullberg

    september 18, 2024 at 2:18 pm

    Det er virkelig en skøn ret, smager pragtfuld. Det er min favorit i øjeblikket.
    Hvis man bruger overlår, skal skinnet så tages af?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 18, 2024 at 2:22 pm

      Hej Dot
      Mange tak - dejligt at høre. Det er jo en smagssag. Jeg synes det er synd og vil altid lave dem med skind. Men du kan også sagtens fjerne det. Husk at tilberedningstiden forlænges en del med overlår, så det kan være en fordel at forstege dem alene i ovnen i 20 minutter først.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Inge og Hans Erik Jørgensen

    februar 05, 2024 at 11:26 am

    Hej Holger Rørby Madsen.
    Når man er allergisk over for komælk er det ikke en løsning med laktosefrie produkter. Det skal være rent plantebaserede mælke- eller flødeprodukter (soya, havre, kokos f. Eks.)
    Oatly har en række rigtig gode produkter som vi benytter os meget af.

    Svar
  6. Else Marie Hansen

    august 12, 2023 at 5:45 pm

    Hej - ser lækkert ud😊 hvilken sennep bruger du?
    Mvh Else Marie

    Svar
  7. Jytte

    februar 26, 2023 at 4:16 pm

    Hvorfor KAN man IKKE printe opskriften ud
    Med venlig hilsen Jytte

    Svar
  8. svanbjørg manai

    september 22, 2020 at 12:22 pm

    min datter er allergiskt over for komælk/fløde. hvilken slags fløde vil du så anbefale?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 23, 2020 at 3:20 pm

      Hej Svanbjørg
      Du kan faktisk købe forskellige slags laktosefri fløde, som muligvis løser din datters udfordring.
      Håber det hjælper.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Inge og Hans Erik Jørgensen

      februar 05, 2024 at 11:29 am

      Oatly har en række produkter, som vi har rigtig gode erfaringer med.

      Svar
  9. Kurt Pedersen

    januar 29, 2019 at 1:09 pm

    Synes i har mange gode opskrifter, også denne her - men jeg savner information om energiindholdet, Er det noget i kan informere om?

    Svar
  10. Rikke

    januar 24, 2019 at 6:50 am

    Hvilken slags sennep har du brugt? Dijon eller?

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 24, 2019 at 7:56 am

      Hej Rikke

      Du kan bruge lige den sennep, som du synes bedst om. Her har jeg anvendt en Maille med honning, som jeg synes passer fint til denne type mad.

      God fornøjelse 🙂

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required