Kylling i sennepssovs
Ingredienser
- 4 kyllingebryst
- 150 g bacon i tern
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 tsk oregano tørret
- 1 tsk paprika
- 1 bouillonterning gerne høns
- 5 dl madlavningsfløde
- 3 tsk sennep
- 75 g spinat frisk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kyllingebrystfileter deles i halve og brunes godt af på en varm pande med lidt olie og smør. Cirka tre minutter på hver side. Krydres med salt og peber og lægges i et ildfast fad eller en bradepande.
- Bacontern ristes næsten sprøde på panden.
- Rødløg og hvidløg hakkes groft og svitses med et minuts tid.
- Rød peberfrugt skæres i små tern og og kommes på panden sammen med oregano og paprika. Steges et lille minut.
- Smuldr en bouillonterning i og hæld også madlavningsfløde på panden. Lad det lige koge op.
- Der skal selvfølgelig også sennep til en kylling med sennepssovs, og du rører tre teskefulde sennep i.
- Vend skyllede spinatblade i og lad dem falde sammen.
- Smag sennepssovsen til med salt og friskkværnet peber.
- Hæld indholdet fra panden over kyllingekødet i fadet, og stil det i ovnen, hvor det skal have cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kylling i sennepssovs
Kylling i sennepssovs er virkelig en af de oversete retter, som jeg altid har holdt utrolig meget af.
Du vil måske tænke, at sennep lyder en smule stærk til sådan en ret, og måske også lidt kedelig.
Men sådan er det på ingen måde. Du får i stedet en virkelig lækker kylling med en fantastisk sovs, og jeg vil gerne advare dig om, at denne opskrift sagtens kan blive en ny livret for dig.
Her har jeg lavet kylling i sennepssovs med kyllingebryst, men du kan også anvende kyllingelår i stedet. Og både overlår og underlår er fine at bruge.
Men vær opmærksom på, at tilberedningstiden så forlænges noget.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Se også de lækre opskrifter på:
Tips
Kylling i sennepssovs er altså bare en nydelse i sig selv, men der skal selvfølgelig også lidt tilbehør til.
Jeg vil foreslå du serverer kogte ris eller mine sprøde kartoffelbåde til kyllingeretten.
Herudover er det også lækkert med en skøn spinatsalat med tomater og rødløg til retten.
Velbekomme!

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jena skriver
Naar I skriver sennep, Er det cremet sennep i glas etc eller pulver?
Tak
Richard skriver
Kylling i fad med sennepssovs er bare mums. Kan varmt anbefales.
Spiste ristede kartofler til.
Nu slår vi mave…..
Lene skriver
Super lækker og nem ret.
I min ret skiftede bacon ud med soltørrede tomater, og tilføjede fintsnittet spidskål og porre
Keld Schmidt-Hansen skriver
Hvilken slags sennep bruger du??
Vh Keld
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Keld
En Maille med honning, men brug hvad du synes.
Alt det bedste
Holger
Marni Linnet skriver
Det er nogle meget lækre retter du laver. Jeg er storforbruger af dine opskrifter, også for brød og kager🥰🥰🥰
Dot Tullberg skriver
Det er virkelig en skøn ret, smager pragtfuld. Det er min favorit i øjeblikket.
Hvis man bruger overlår, skal skinnet så tages af?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Dot
Mange tak - dejligt at høre. Det er jo en smagssag. Jeg synes det er synd og vil altid lave dem med skind. Men du kan også sagtens fjerne det. Husk at tilberedningstiden forlænges en del med overlår, så det kan være en fordel at forstege dem alene i ovnen i 20 minutter først.
Alt det bedste
Holger
Inge og Hans Erik Jørgensen skriver
Hej Holger Rørby Madsen.
Når man er allergisk over for komælk er det ikke en løsning med laktosefrie produkter. Det skal være rent plantebaserede mælke- eller flødeprodukter (soya, havre, kokos f. Eks.)
Oatly har en række rigtig gode produkter som vi benytter os meget af.
Else Marie Hansen skriver
Hej - ser lækkert ud😊 hvilken sennep bruger du?
Mvh Else Marie
Jytte skriver
Hvorfor KAN man IKKE printe opskriften ud
Med venlig hilsen Jytte
svanbjørg manai skriver
min datter er allergiskt over for komælk/fløde. hvilken slags fløde vil du så anbefale?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Svanbjørg
Du kan faktisk købe forskellige slags laktosefri fløde, som muligvis løser din datters udfordring.
Håber det hjælper.
Alt det bedste
Holger
Inge og Hans Erik Jørgensen skriver
Oatly har en række produkter, som vi har rigtig gode erfaringer med.
Kurt Pedersen skriver
Synes i har mange gode opskrifter, også denne her - men jeg savner information om energiindholdet, Er det noget i kan informere om?
Rikke skriver
Hvilken slags sennep har du brugt? Dijon eller?
Madensverden.dk skriver
Hej Rikke
Du kan bruge lige den sennep, som du synes bedst om. Her har jeg anvendt en Maille med honning, som jeg synes passer fint til denne type mad.
God fornøjelse 🙂
De bedste hilsner
Holger