• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i karry i ovn

Kylling i karry i ovn

kylling i karry i ovn
Kylling i karry i ovn laves i en bradepande eller ildfast fad, og det gør, at kyllingekødet bliver super mørt og velsmagende. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2024 - Udgivet:  30. august 2023

Del gerne:
113
SHARES
FacebookMessenger113PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kylling i karry i ovn - nem og lækker familieret
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Servering
Gå til opskrift

Kylling i karry i ovn er ikke kun en nem udgave af den klassiske og populære familieret, men også en virkelig lækker udgave, som du skal prøve.

Du vil nemlig blive overrasket over hvor mørt kødet bliver, og hvor meget smag det får.

Som altid skal mængden af karry tilpasses til dem, der skal sidde med ved bordet. Voksne kan godt lide en mere krads karryret, mens børn foretrækker en mildere udgave. Her er den traditionelle udgave af kylling i karry.

Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Karry kylling i fad med ananas
  • Alt i et fad med kylling
  • Spidskål og kylling

Opskrift

kylling i karry i ovn

Kylling i karry i ovn - nem og lækker familieret

Få min opskrift på kylling i karry i ovn, og det er en lækker måde at lave denne klassiske ret på. Kyllingekødet bliver nemlig super mørt!
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 650 g kyllingebryst - filet
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 tsk karry
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1,5 dl fløde
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 citron
  • 1 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Forvarm din ovn til 200 grader varmluft.
  • Kyllingebryst fileter soigneres, hvilket vil sige at fedt og urenheder skæres fra. Skær derefter kødet i mindre tern.
  • Smør en lille bradepande eller ildfast fad med en spiseskefuld olivenolie, og fordel kyllingetern jævnt i fadet.
  • Varm de sidste tre spiseskefulde olivenolie i en gryde, og svits hurtigt et finthakket løg. Både almindelige løg og rødløg kan anvendes.
  • Tilsæt karry og lad det lige brænde af, inden du tilsætter vand, bouillonterning og fløde. Lad det koge op.
  • Rør majsstivelse ud i en smule vand, og jævn karrysovsen med majsstivelsen.
  • Smag til med lidt citronsaft, sukker, salt og peber. Evt. også med lidt mere karry.
  • Hæld karrysovsen over kyllingekødet, og stil fadet ind i ovnen.
  • Kylling i karry i ovn skal have 30 minutter ved 200 grader varmluft, og du behøver ikke røre rundt i indholdet undervejs. I stedet kan du i mellemtiden koge ris til.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
473
% Daglig værdi*
Fedt
 
32
g
49
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
146
mg
49
%
Natrium
 
956
mg
42
%
Kalium
 
730
mg
21
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
616
IU
12
%
Vitamin C
 
19
mg
23
%
Calcium
 
54
mg
5
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige kylling i karry i ovn serveres med de kogte ris og gerne en lækker salat til.

Prøv gerne min spidskålssalat med æble og avocado til retten.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anette Brammer

    oktober 30, 2024 at 10:20 am

    Kære Holger
    Tak for en god opskrift - citron er virkelig godt i karryretter - det giver lige karryen den helt rigtige smag.
    Jeg har faktisk lavet lignende ret - bare i en gryde. Laver karrysovsen, hælder kyllingestykkerne i, tilføjer ris, samt det salt og vand, som risen skal bruge. Lader det småsimre i 15-18 minutter (til risene er tilstrækkelig kogte) og lader det lige stå 5-10 minutter og trække uden varmetilførsel.
    På den måde sviner man kun een gryde til 🙂

    Svar
  2. Walther Eriksen

    marts 05, 2022 at 3:19 pm

    Syntes du er fantastisk vild god inspiration let forståelig og man behøver ikke at følge opskrift slavisk
    Stor ros her fra
    Mvh Walther

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required