• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Sprøde kuvertbrød med kærnemælk

Sprøde kuvertbrød med kærnemælk

billede med kuvertbrød
Små og lækre kuvertbrød med kærnemælk, der passer super godt til maden. Kuvertbrødene kan spises som de er - eller påføres lidt smør. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk

Opdateret:  11. august 2022 - Udgivet:  11. august 2022

Del gerne:
116
SHARES
FacebookMessenger116PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.
  2. Opskrift på kuvertbrød
  3. Kuvertbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
Gå til opskrift

Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.

Kuvertbrød er skønne brød at servere til maden, og disse er bagt med kærnemælk, hvilket gør dem virkelig lækre.

Samtidig er de nemme at bage, og så kan de sagtens fryses ned.

Opskriften giver 16 stk.

Opskrift på kuvertbrød

billede med kuvertbrød

Kuvertbrød

Opskrift på sprøde kuvertbrød med kærnemælk. Brødene bliver spændstige og smagfulde, og er perfekte kuvertbrød til middagsbordet.
Bedømmelse
5 fra 6 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 45 minutter minutter
Antal 16 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g vand - håndvarmt
  • 25 g gær
  • 150 g kærnemælk
  • 400 g hvedemel - gerne manitoba mel
  • 1 tsk rørsukker - eller alm. sukker
  • 1 tsk salt
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand - brug gerne røremaskine. Kom kærnemælk ved.
  • Tilsæt hvedemel sammen med rørsukker og salt. Gerne en manitoba hvedemel, der ofte har et proteinindhold på ca. 12.
  • Ælt dejen ved middel hastighed o ca. 8 minutter.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den op. Læg dejen tilbage i skålen.
  • Læg et viskestykke over, og lad dejen hæve en halv time ved stuetemperatur.
  • Del dejen i 16 lige store stykker. Du har ca. 700 gram dej, så derfor skal hvert stykke brød være på ca. 43 gram.
  • Sæt brødene på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, som drysses med lidt mel.
  • Læg et viskestykke over, og lad nu brødene hæve i yderligere 30 minutter.
  • Sprøjt dem med vandstøv - eller pensl let med vand.
  • Bag dine kuvertbrød med kærnemælk i cirka 15 minutter ved 225 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
99
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Kolesterol
 
1
mg
0
%
Natrium
 
36
mg
2
%
Kalium
 
49
mg
1
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
1
g
1
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
15
IU
0
%
Vitamin C
 
0.002
mg
0
%
Calcium
 
15
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

De færdigbagte kuvertbrød med kærnemælk køles af på en rist. De serveres gerne lune.

Hvis du ønsker mere sprøde brød, kan du sætte en skål med vand ind nederst i ovnen - eller sprøjte vandstøv ind i ovnen. Det giver en sprød bageskorpe.

Se flere brødopskrifter

  • billede med grydebrød
    Grydebrød - nem opskrift på verdens bedste brød i gryde
  • billede med italiensk focaccia brød
    Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie
  • billederesultat for koldhævede speltboller
    Koldhævede speltboller
  • billede med kærnemælksboller
    Kærnemælksboller med god holdbarhed
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne S

    september 28, 2024 at 6:35 pm

    Hurtige og nemme brød. Jeg har lige serveret dem til en fødselsdag. Nogle spurgte endda, om de måtte få nogle af de overskydende med hjem. Og bad om opskriften.

    Svar
  2. Tina

    august 17, 2022 at 10:15 am

    Hvorfor er der lavet om på den her opskrift ??? Nu har jeg lavet dem så mange gange og de er uundværlige. Men hvorfor der er lavet helt om i opskrift forstår jeg ikke. Der plejer at være halv manitoba og halv tipo og ikke så meget gær… øv øv at jeg ikke havde fået udskrevet den gamle opskrift… nu må jeg så tá den lidt på det jegkan huske

    Svar
  3. Peter Berg

    april 08, 2021 at 6:50 pm

    Det ville være dejligt, hvis du også tilbød en printvenlig version af din opskrift

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required