• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Snacks og søde sager › Krystalliseret chokolade - lav den fineste chokoladepynt

Krystalliseret chokolade - lav den fineste chokoladepynt

Krystalliseret chokolade
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 21. februar 2022

Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.

Krystalliseret chokolade ser vi ofte på dessertanretninger på restauranter. Måske har du tænkt, at det er lækkert, og du godt kunne tænke dig at lave det selv.

Nu får du en yderst nem opskrift på chokoladekrystaller, som du kan bruge til at drysse ud over en dessert, pynte en kage med eller dekorere isen.

Du kan både brug mørk, lys og hvid chokolade. Jeg foretrækker dog den lyse, da den har en meget mild smag. Her kan du i øvrigt se en smagstest af chokolade.

Opskrift på krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade
Karen SenecaKaren Seneca

Krystalliseret chokolade

4.84 fra 6 stemmer
Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 dl
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Kalorier: 231
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  • frugtfarve - hvis ønsket

Fremgangsmåde
 

  1. Forbered dig, før du begynder at lave krystalliseret chokolade. Sæt elpiskeren frem, læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og find gryde og køkkenvægt frem.
  2. Hak chokoladen.
  3. Nu skal du varme vand og sukker op, så det får en temperatur mellem 130 og 140 grader. Har du ikke et termometer, kan du sagtens klare dig ved at sjusse dig frem. Sukkermassen skal boble i mindst fem minutter, og du skal være sikker på, at det har fået en god varme.
  4. Fjern gryden fra varmen. Nu hælder du den hakkede, hvide chokolade ned i siruppen. Pisk lige med det samme, så chokoladen piskes ind i siruppen. Du vil hurtigt opdage, at den tørrer og krystalliserer i småbitte stykker.
  5. Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, så de ikke brænder på i bunden af gryden. For selv om den er taget af varmen, er den stadig brandvarm i bunden.
  6. Nu kan du bruge krystallerne til dessert - eller gemme dem i en lufttæt beholder til næste dag.

Næringsindhold

Kalorier: 231kcalKulhydrater: 40gProtein: 1gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 5mgNatrium: 24mgKalium: 72mgKostfibre: 0.1gSukker: 40gVitamin A: 8IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 51mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Når du bruger hvid chokolade, kan du vælge at farve krystalliseret chokolade i lige præcis den farve, du helst vil have.

Dryp blot lidt frugt- eller pastafarve i sukkerblandingen, så kan du pynte med præcis den kulør, du ønsker.

Konsistensen er dejlig sprød uden at være hård, så lav drysset dagen før, gæsterne kommer. Så kan du opbevare det i en lukket beholder, og det vil holde sig sprødt.

Flere inspirerende opskrifter:

Alletiders mumse chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Her er opskriften på alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks mest kendte og populæreste. Kagen er nem at bage og med en lækker glasur.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse

Chokolade småkager

4.7 fra 6 stemmer
Her får du min opskrift på chokolade småkager. Nemme småkager med mørk chokolade og havregryn. De er også meget hurtige at bage.
Gå til opskrift
chokolade småkager

Chokoladebrud

4.9 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Gå til opskrift
chokoladebrud

Islagkage

5 fra 4 stemmer
Islagkage er en lækker dessert, som er lavet med en bund af nøddemarengs, is med chokoladestykker og pyntet med friske jordbær .
Gå til opskrift
Islagkage med jordbær

Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)

4.8 fra 52 stemmer
Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
Gå til opskrift
billederesultat for appelsinfromage
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter - sådan laver du dem nemt
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Ugens madplan uge 35

Ugens madplan uge 35 - her er lækker aftensmad til hele ugen

Billede af squashsalat af rå squash.

Squashsalat (skøn salat med rå squash, tomat og æble)

Billede af Axelborg kylling.

Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter

Forsiden lige nu

Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften
Karolines søndagsgryde
Karolines søndagsgryde (en nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
billederesultat for bærkage
Bærkage med chokolade og lækker flødecreme→ Se opskriften
billederesultat for koldhævede speltboller
Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over→ Se opskriften
Billede med æblemos.
Æblemos med vanilje og flødeskum (i små dessertglas)→ Se opskriften
chiagrød med mandelmælk
Chiagrød - opskrift på sund grød med chia og mandelmælk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required