Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Krystalliseret chokolade - lav den fineste chokoladepynt

Krystalliseret chokolade - lav den fineste chokoladepynt

Krystalliseret chokolade
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMS

Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.

Krystalliseret chokolade ser vi ofte på dessertanretninger på restauranter. Måske har du tænkt, at det er lækkert, og du godt kunne tænke dig at lave det selv.

Nu får du en yderst nem opskrift på chokoladekrystaller, som du kan bruge til at drysse ud over en dessert, pynte en kage med eller dekorere isen.

Du kan både brug mørk, lys og hvid chokolade. Jeg foretrækker dog den lyse, da den har en meget mild smag. Her kan du i øvrigt se en smagstest af chokolade.

Opskrift på krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.
Antal: 2 dl
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  • frugtfarve hvis ønsket

Fremgangsmåde

  1. Forbered dig, før du begynder at lave krystalliseret chokolade. Sæt elpiskeren frem, læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og find gryde og køkkenvægt frem.
  2. Hak chokoladen.
  3. Nu skal du varme vand og sukker op, så det får en temperatur mellem 130 og 140 grader. Har du ikke et termometer, kan du sagtens klare dig ved at sjusse dig frem. Sukkermassen skal boble i mindst fem minutter, og du skal være sikker på, at det har fået en god varme.
  4. Fjern gryden fra varmen. Nu hælder du den hakkede, hvide chokolade ned i siruppen. Pisk lige med det samme, så chokoladen piskes ind i siruppen. Du vil hurtigt opdage, at den tørrer og krystalliserer i småbitte stykker.
  5. Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, så de ikke brænder på i bunden af gryden. For selv om den er taget af varmen, er den stadig brandvarm i bunden.
  6. Nu kan du bruge krystallerne til dessert - eller gemme dem i en lufttæt beholder til næste dag.

Næringsindhold

Kalorier231kcalKulhydrater40gProtein1gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt2gKolesterol5mgNatrium24mgKalium72mgKostfibre0.1gSukker40gVitamin A8IUVitamin C0.1mgCalcium51mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Når du bruger hvid chokolade, kan du vælge at farve krystalliseret chokolade i lige præcis den farve, du helst vil have.

Dryp blot lidt frugt- eller pastafarve i sukkerblandingen, så kan du pynte med præcis den kulør, du ønsker.

Konsistensen er dejlig sprød uden at være hård, så lav drysset dagen før, gæsterne kommer. Så kan du opbevare det i en lukket beholder, og det vil holde sig sprødt.

Flere inspirerende opskrifter:

Chokoladekage
Sådan bager du chokoladekage. Den bedste opskrift på alletiders mumse chokoladekage, der er Danmarks bedste. Kagen er svampet og nem at bage.
Se opskriften her
billede med chokoladekage
Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Se opskriften her
Billede af chokolademousse.
Chokolade småkager
Her får du min opskrift på chokolade småkager. Nemme småkager med mørk chokolade og havregryn. De er også meget hurtige at bage.
Se opskriften her
chokolade småkager
Chokoladebrud
Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Se opskriften her
chokoladebrud
Islagkage
Islagkage er en lækker dessert, som er lavet med en bund af nøddemarengs, is med chokoladestykker og pyntet med friske jordbær .
Se opskriften her
Islagkage med jordbær
Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)
Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
Se opskriften her
billederesultat for appelsinfromage
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required