Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Snacks og søde sager › Krystalliseret chokolade - lav den fineste chokoladepynt

Krystalliseret chokolade - lav den fineste chokoladepynt

Krystalliseret chokolade
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
58
SHARES
FacebookMessenger58PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. april 2025 - Udgivet: 21. februar 2022

Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.

Krystalliseret chokolade ser vi ofte på dessertanretninger på restauranter. Måske har du tænkt, at det er lækkert, og du godt kunne tænke dig at lave det selv.

Nu får du en yderst nem opskrift på chokoladekrystaller, som du kan bruge til at drysse ud over en dessert, pynte en kage med eller dekorere isen.

Du kan både brug mørk, lys og hvid chokolade. Jeg foretrækker dog den lyse, da den har en meget mild smag. Her kan du i øvrigt se en smagstest af chokolade.

Opskrift på krystalliseret chokolade

Karen SenecaKaren Seneca

Krystalliseret chokolade

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 dl
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Kalorier: 231
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  • frugtfarve - hvis ønsket
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Forbered dig, før du begynder at lave krystalliseret chokolade. Sæt elpiskeren frem, læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og find gryde og køkkenvægt frem.
  2. Hak chokoladen.
  3. Nu skal du varme vand og sukker op, så det får en temperatur mellem 130 og 140 grader. Har du ikke et termometer, kan du sagtens klare dig ved at sjusse dig frem. Sukkermassen skal boble i mindst fem minutter, og du skal være sikker på, at det har fået en god varme.
  4. Fjern gryden fra varmen. Nu hælder du den hakkede, hvide chokolade ned i siruppen. Pisk lige med det samme, så chokoladen piskes ind i siruppen. Du vil hurtigt opdage, at den tørrer og krystalliserer i småbitte stykker.
  5. Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, så de ikke brænder på i bunden af gryden. For selv om den er taget af varmen, er den stadig brandvarm i bunden.
  6. Nu kan du bruge krystallerne til dessert - eller gemme dem i en lufttæt beholder til næste dag.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 231kcalKulhydrater: 40gProtein: 1gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 5mgNatrium: 24mgKalium: 72mgKostfibre: 0.1gSukker: 40gVitamin A: 8IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 51mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Når du bruger hvid chokolade, kan du vælge at farve krystalliseret chokolade i lige præcis den farve, du helst vil have.

Dryp blot lidt frugt- eller pastafarve i sukkerblandingen, så kan du pynte med præcis den kulør, du ønsker.

Konsistensen er dejlig sprød uden at være hård, så lav drysset dagen før, gæsterne kommer. Så kan du opbevare det i en lukket beholder, og det vil holde sig sprødt.

Flere inspirerende opskrifter:

Chokoladekage

4.8 fra 1027 stemmer
Her er opskriften på alletiders mumse chokoladekage, der er blevet Danmarks mest kendte og populæreste. Kagen er nem at bage og med en lækker glasur.
Gå til opskrift
billede med chokoladekage

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse

Chokolade småkager

4.7 fra 6 stemmer
Her får du min opskrift på chokolade småkager. Nemme småkager med mørk chokolade og havregryn. De er også meget hurtige at bage.
Gå til opskrift
chokolade småkager

Chokoladebrud

4.9 fra 29 stemmer
Her er min opskrift på chokoladebrud, der er nemme og luftige boller med masser af chokolade. De laves på en lidt speciel måde, og smager fantastisk godt.
Gå til opskrift
chokoladebrud

Islagkage

5 fra 4 stemmer
Islagkage er en lækker dessert, som er lavet med en bund af nøddemarengs, is med chokoladestykker og pyntet med friske jordbær .
Gå til opskrift
Islagkage med jordbær

Appelsinfromage (lækker fromage til dessert)

4.8 fra 52 stemmer
Her er en virkelig lækker opskrift på appelsinfromage. En hjemmelavet fromage med appelsinsmag, og den er helt perfekt som dessert.
Gå til opskrift
billederesultat for appelsinfromage
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required