• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2025 - Udgivet:  21. februar 2022

Indhold

  1. Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.
  2. Opskrift på krystalliseret chokolade
  3. Krystalliseret chokolade
  4. Tip

Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.

Krystalliseret chokolade ser vi ofte på dessertanretninger på restauranter. Måske har du tænkt, at det er lækkert, og du godt kunne tænke dig at lave det selv.

Nu får du en yderst nem opskrift på chokoladekrystaller, som du kan bruge til at drysse ud over en dessert, pynte en kage med eller dekorere isen.

Du kan både brug mørk, lys og hvid chokolade. Jeg foretrækker dog den lyse, da den har en meget mild smag.

Opskrift på krystalliseret chokolade

Krystalliseret chokolade
Karen SenecaKaren Seneca

Krystalliseret chokolade

4.84 fra 6 stemmer
Krystalliseret chokolade giver desserten et ekstra raffinement. Det bedste er, at det både er nemt at lave, og har en god smag og konsistens.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 2 dl
Ret: Søde sager
Køkken: Fransk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 ml vand
  • 50 g sukker
  • 50 g hvid chokolade
  • frugtfarve - hvis ønsket

Fremgangsmåde
 

  1. Forbered dig, før du begynder at lave krystalliseret chokolade. Sæt elpiskeren frem, læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og find gryde og køkkenvægt frem.
  2. Hak chokoladen.
  3. Nu skal du varme vand og sukker op, så det får en temperatur mellem 130 og 140 grader. Har du ikke et termometer, kan du sagtens klare dig ved at sjusse dig frem. Sukkermassen skal boble i mindst fem minutter, og du skal være sikker på, at det har fået en god varme.
  4. Fjern gryden fra varmen. Nu hælder du den hakkede, hvide chokolade ned i siruppen. Pisk lige med det samme, så chokoladen piskes ind i siruppen. Du vil hurtigt opdage, at den tørrer og krystalliserer i småbitte stykker.
  5. Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, så de ikke brænder på i bunden af gryden. For selv om den er taget af varmen, er den stadig brandvarm i bunden.
  6. Nu kan du bruge krystallerne til dessert - eller gemme dem i en lufttæt beholder til næste dag.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Når du bruger hvid chokolade, kan du vælge at farve krystalliseret chokolade i lige præcis den farve, du helst vil have.

Dryp blot lidt frugt- eller pastafarve i sukkerblandingen, så kan du pynte med præcis den kulør, du ønsker.

Konsistensen er dejlig sprød uden at være hård, så lav drysset dagen før, gæsterne kommer. Så kan du opbevare det i en lukket beholder, og det vil holde sig sprødt.

Se lækre dessertopskrifter her:

Panna cotta med hyldeblomst

Islagkage

Appelsinfromage

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required