Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Viden om mad › Kan krydderier blive for gamle eller farlige at spise?

Kan krydderier blive for gamle eller farlige at spise?

billederesultat for krydderier på krydderihylde
Del gerne:
30
SHARES
FacebookMessenger30PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. november 2020 - Udgivet: 9. november 2020

Her kan du se om krydderier kan blive gamle, og om de så kan være farlige at bruge. Se også hvordan du bedst opbevarer krydderier i køkkenet.

Du har måske indimellem stået med et eller flere glas med krydderier konstateret, at holdbarhedsdatoen for længst var overskredet.

Og hvad så? Skal man så smide krydderierne ud, kan de blive for gamle eller er krydderierne så direkte farlige at spise?

I denne artikel kigger vi i et hurtigt overblik nærmere på krydderierne og deres holdbarhed. For man skal jo ikke bare smide ud.

Holdbarhed på krydderier

Heldigvis kan vi starte med at konkludere, at krydderier ikke bliver for gamle. I hvert fald ikke i forhold til at blive farlige at bruge og spise.

Alle krydderier har en mindst holdbar til dato på glasset eller brevet, men den handler om smagen i krydderierne.

Det er altså ikke farligt at anvende krydderier, der har overskredet datomærkningen på glasset.

Det skal dog siges, at smagen på krydderierne kan være gået tabt i mere eller mindre grad, men det kan du jo hurtigt smage eller lugte dig frem til.

Men du skal altså ikke være bange for at blive syg, hvis du spiser for gamle krydderier som eksempelvis karry eller paprika.

Opbevaring af krydderier

Desværre er det ret nemt, at stille sine glas med krydderier på en hylde over emhætten. Ja, faktisk er der i mange køkkener lige frem lavet plads til krydderierne der.

Men det er altså ikke det bedste sted at opbevare krydderierne.

Faktisk skal krydderierne helst holdes væk fra varmen og dampen, når du står og laver mad. For varmen og dampen fra madlavningen er med til at ødelægge smagen i dem.

I stedet er det bedre at sætte krydderierne ind i et skab eller en skuffe, hvor de er beskyttet mod både lys og madlavningen.

Har du krydderierne i breve, skal du være opmærksom på, at de ikke skal opbevares sammen.

Et brev med karry eller kanel kommer hurtigt til at afgive smag til andre breve med timian eller kardemomme. Så kom dem på glas eller hold dem adskilt.

Et andet godt tip er i øvrigt, at det er bedste at købe hele krydderier, som du så selv støder.

Så får du den optimale smag og lugt ud af krydderierne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna-Margrethe skriver

    marts 29, 2021 at 9:12 am

    Mine bliver brugt altid, og bliver derfor ikke for gamle
    Og jeg har mange

    Svar
  2. Lise skriver

    marts 29, 2021 at 9:11 am

    Øv øv har lige gennemgået mine og de fleste blev kasseret 😩, men nu står der nye og der bliver de et stykke tid, hvis det sker igen at datoen er overskredet 🍀🙏👋

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.