Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch › Krydderfedt med æble og ristet løg

Krydderfedt med æble og ristet løg

Krydderfedt
4.5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook69PinterestSMSEmailMessenger
69
DELINGER

Krydderfedt med ristede løg er let at lave og smager helt eminent under sild eller godt pålæg. Her er opskriften på hjemmelavet fedt.

Krydderfedt med løg og timian er noget af det lækreste på et stykke rugbrød med sild eller kødpålæg.

Til en veldækket påske- eller julefrokost er det altid en del af sortimentet, når der virkelig skal frådes. For fedt er ikke sundt, men det smager bare så godt. Særligt hjemmelavet.

Jeg har brugt svinefedt fra ovnstegt flæsk, hvor fedtet falder ned gennem risten på en bageplade beklædt med bagepapir. Det er nemlig smart at gemme fedt til senere brug, men man kan sagtens købe svinefedt.

Opskrift på hjemmelavet krydderfedt

Krydderfedt

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Krydderfedt med ristede løg er let at lave og smager helt eminent under sild eller godt pålæg. Her er opskriften på hjemmelavet fedt.
Antal: 1
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 løg (i tern)
  • 2 æbler (i tern)
  • 500 g svinefedt
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g andefedt (kan udelades)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Hak 2 løg groft og skræl 2 æbler. Skær æblerne i små tern.
  2. Hæld et par spsk. svinefedt i en gryde (i alt skal du bruge 500 g svinefedt i til denne portion), varm op og tilsæt løg og æbler. Efter et par minutter tilsætter du 1 tsk timian, salt og friskkværnet peber.
  3. Steg, til løgene bliver brune. Tag dem op i en si og lad dem dryppe af.
  4. Varm en stor stegegryde op, tilsæt svinefedtet og smelt det ved medium varme.
  5. Tilsæt 150 g andefedt, når svinefedtet er smeltet.
  6. Placer æbler og løg i tre forme, hæld fedtet gennem en si ned i formene. Køl af.
  7. Hvis du vil have blandet løg og æbletern rundt i fedtet i stedet for at have dem i bunden, skal du røre rundt, når fedtet er halvt stivnet. Det er ca. efter en time.
  8. Efter et halvt døgn i køleskabet er dit krydderfedt klar til brug. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier6112kcalKulhydrater71gProtein3gFedt651gMættet fedt246gFlerumættet fedt76gEnkelumættet fedt300gKolesterol625mgNatrium2338mgKalium723mgKostfibre13gSukker47gVitamin A296IUVitamin C36mgCalcium82mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan lave krydderfedt uden at blande andefedt i svinefedtet. Jeg synes dog, at andefedt giver ekstra smag, derfor bruger jeg en blanding.

Jeg gemmer altid fedt fra confit de canard-dåserne, så jeg har andefedt i fryseren året rundt. Derudover er det en god ide at gemme juleandens fedt, efter den er stegt.

Svinefedt kan størkne, andefedt ikke på samme måde. Derfor kan du ikke lave krydderfedt udelukkende af andefedt.

Holdbarhed i køleskabet: 3 uger. I fryseren seks måneder.

Se flere opskrifter og artikler her:

  • Flæskesteg i ovn med sprød svær (den sikre opskrift)
  • Stegetid på and og andesteg (vægt og tid i ovn)
  • Sådan laver du brunede kartofler i ovn og på pande
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required