• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Kransekage opskrift - inkl. mål på stykker til kransekagetårn

billede med kransekage
Hjemmebagt kransekage med glasur. En meget klassisk og lækker kransekage, der er nem at lave. Du ælter rå marcipan med lidt flormelis og æggehvide, hvorefter kransekage stykkerne bages i cirka 12 minutter. Efter afkøling pyntes med glasur. Foto: Charlotte Mithril

Opdateret:  26. december 2017 - Udgivet:  26. december 2017

Del gerne:
427
SHARES
FacebookMessenger427PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Kransekage - nem og lækker opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Mål til kransekagetårn
4.8 fra 151 stemmer
Gå til opskrift

Der er næsten ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og denne kransekagemasse er samtidig også meget nem at lave.

Du kan også lave en større portion og lave et kransekagetårn, hvor du i stedet for kransekagestykker former dem som ringe i forskellige størrelse. Længere nede finder du de rigtige længder på stykker til kransekagetårnet.

Opskriften her giver tolv stykker kransekagekonfekt lavet af marcipan, men du kan sagtens lave flere ved at gange opskriften op. De hjemmelavede kransekagestykker er perfekte til Nytårsaften, og her får du også en forklarende video med fremgangsmåden.

I forhold til opbevaring, så er det er bedste tip, at du fryser kransekagestykkerne ned. Uden at give dem glasur. Det gør bare kransekagen endnu bedre, og så tages stykkerne op efterhånden som de skal bruges.

Se også disse opskrifter:

  • Jordbærkage med kransekage
  • Rådhus muffins med kransekage
  • Nougat medaljoner
  • Mandelhorn af kransekagemasse

Opskrift

billede med kransekage

Kransekage - nem og lækker opskrift

Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Bedømmelse
4.8 fra 151 stemmer
RetSøde sager
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Samlet tid: 42 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g marcipan - ren rå marcipan
  • 100 g flormelis
  • 1 pasteuristeret æggehvide - svarende til 30 gram

Glasur laves af

  • 75 g flormelis
  • 0,5 pasteuriseret æggehvide - svarende til 15 gram

Fremgangsmåde

  • Skær eller pluk marcipan i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og pasteuristeret æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse enten med hænderne eller i en røremaskine.
  • Kom lidt flormelis på bordet så massen ikke klistrer fast til bordet. Del kransekagemassen i 2 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • Skær hver marcipanstang i 6 lige store stykker. Form hvert stykke til en trekantet top ved at presse let på siderne og op, så du får den karakteristiske trekantede form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
  • Kom de trekantede kransekagestykker på bagepladen med bagepapir og lad dem stå og sætte sig 20-30 minutter inden de bages.
  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme og bag dem derefter i cirka 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Bagetiden afhænger naturligvis af, hvor hårdt din ovn varmer.
  • Lad kransekagerne afkøle helt inden du kommer glasur på.
  • Pisk flormelis og pasteuriseret æggehvide sammen til glasur, der gerne må være temmelig tyktflydende, så den ikke løber for meget ud.
  • Kom glasuren i en frysepose og klip et lillebitte hul i et af hjørnerne.
  • Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Lad glasuren tørre helt, inden du serverer den hjemmelavede kransekage.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
156
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
0.4
g
3
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Natrium
 
7
mg
0
%
Kalium
 
57
mg
2
%
Kulhydrater
 
25
g
8
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
23
g
26
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Calcium
 
12
mg
1
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Du kan også bruge en sprøjtepose med en trekantet tyl til at forme dine kransekagestykker.

Hjemmelavet kransekage kan også dyppes i lidt smeltet chokolade, hvor du forsigtigt dypper bunden i chokolade.

Det er også lækkert af rulle lidt nougat ind i kransekagen.

Opbevar dem i en tætsluttende beholder. Her kan den opbevare i op til en uge.

Kransekage kan også med fordel fryses ned. Faktisk bliver den bedre af at blive frosset ned, så gør gerne (helst) det.

Mål til kransekagetårn

Vil du lave kransekagestykker til et kransekagetårn? Så skal du bruge mål på hvor lange stykkerne skal være, og dem får du her. Det er til et kransekagetårn med 10 ringe:

  • 8 centimeter
  • 11 centimeter
  • 14 centimeter
  • 17 centimeter
  • 20 centimeter
  • 23 centimeter
  • 26 centimeter
  • 29 centimeter
  • 32 centimeter
  • 35 centimeter

Udgangspunktet er altså et stykke kransekage på 8 centimeter (det mindste stykke), og derfra skal de efterfølgende være 3 centimeter længere hver gang.

Her skal du selvfølgelig også bruge en større portion kransekagemasse.

Til et kransekagetårn med 10 ringe skal du bruge 750 gram marcipan, 250 gram sukker og ca. 50 gram æggehvide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elena

    december 28, 2024 at 5:07 pm

    I opskriften til kransekagetårn står der 250 gr sukker. Hvad er forskellen i ‘resultatet’ (konsistensen?) hvis man bruger sukker i stedet for flormelis og er bagetiderne de samme som ved opskriften til stykkerne?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 5:15 pm

      Hej Elena
      Godt du spørger. Du kan sagtens bruge flormelis i samme mængde i stedet for sukker - fremgangsmåden er den samme. Der er ingen forskel.
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  2. Christinna Frederiksen

    december 28, 2024 at 4:14 pm

    Mega god og nem opskrift. De bliver så lækre

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2024 at 4:33 pm

      Hej Christinna
      Mange tak for det - og ja, bedre kransekage får man næsten ikke 🙂
      Alt det bedste - og godt nytår
      Holger

      Svar
  3. Birte Vest Zielke

    november 13, 2024 at 3:10 pm

    Kan man bruge bagemarcipan - eller forringer det kransekage stykkerne.

    Med venlig hilsen Birte Vest Zielke

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2024 at 3:40 pm

      Hej Birte
      Det kan du godt - men du får en bedre kransekage med den rene, rå marcipan 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Else juhl

    december 27, 2023 at 6:31 pm

    Godt nytår, tak for mange gode ideer. Prøv at bytte flormelis i kransekage ud med sukker og rør det hele sammen dagen før. Bliver knap så tør ( synes jeg). Hilsen fra gl. økonoma.

    Svar
  5. René Madsen

    november 17, 2023 at 3:04 pm

    Kan man bruge almindelig Original ODENSE Marcipan?
    Eller skal det være bage marcipan?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 17, 2023 at 3:59 pm

      Hej Rene
      Jeg har lavet kransekage af begge slags, så det kan du sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Susan

    december 23, 2022 at 4:26 pm

    Skal glasuren på inden den fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 24, 2022 at 6:31 am

      Hej Susan
      Det bedste er at vente med glasuren, så frys gerne kransekagen uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Vibeke Raaschou

    januar 05, 2022 at 3:46 pm

    Beste kransekagen .... ever.
    Fik den dog ikke spist op ☹️
    Så nu ... 5 dage inde i det nye år. 🎉🎉🎉

    De sidste 2 ringe kom i multihakkeren ( med broncepynt og det hele)
    Tilsat 2 spsk smør.
    3 trælse æbler fra grøntskuffen (Ingrid Marie) lægges i mundrette tern, i smørsmurt form.
    Den blandede nytårsmasse lægges ovenpå. Bages ved ca. 200 grader til det bobler og dufter.
    Mums ... og godt nytår. 🍾🍾🍾🥂🥂🥂🎉🎉🎉

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 05, 2022 at 4:02 pm

      Hej Vibeke
      Super dejligt at høre - og det lyder meget lækkert!
      Og kransekage kan man jo altid bruge 🙂
      Med ønsket om et godt nytår
      Holger

      Svar
      • Vibeke Raaschou

        januar 05, 2022 at 5:43 pm

        Hej Holger.
        Glemte lige at tilføje ISKOLDT LETPISKET FLØDESKUM.....til mine rester af den gode “ombyggede” kransekagerest.
        Vibeke Raaschou

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required