• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

koteletter med spidskål i fad uden fløde
Koteletter med spidskål i fad er en meget nem og velsmagende middagsret, der samtidig laves helt uden fløde. En lækker og sund ret til aftensmad, der serveres med ris, kartofler eller pasta. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. november 2023 - Udgivet:  11. januar 2023

Del gerne:
429
SHARES
FacebookMessenger429PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.
  2. Opskrift på koteletter med spidskål
  3. Koteletter med spidskål i fad uden fløde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift

Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.

Koteletter med spidskål i fad uden fløde er en virkelig lækker middagsret, der samtidig er utrolig nem at lave.

Her kommes masser af den sunde spidskål i et fad, og ovenpå kålen kommes koteletter og den lækre sauce, der altså laves uden fløde. En velsmagende ret med mad i fad.

Her har jeg anvendt nakkekoteletter, men almindelige koteletter kan også bruges.

Kødet kan med fordel marineres i min hjemmelavede slagter marinade, men du kan også sagtens nøjes med blot at krydre koteletterne med paprika, salt og peber. Eller andre krydderier. Se opskriften på den røde marinade i linket.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
  • Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter i fad - opskrift på nem og lækker ovnret

Opskrift på koteletter med spidskål

koteletter med spidskål i fad uden fløde

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.
Bedømmelse
4.8 fra 19 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 spidskål - snittet groft
  • 4 koteletter
  • 1 portion slagter marinade - eller andet krydderi
  • 1 stort rødløg - grofthakket
  • 1 stor rød peberfrugt - i tern
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta - koncentrat fra dåse eller tube
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - evt. høns eller grøntsag
  • 3 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Koteletterne marineres i den hjemmelavede slagter marinade - eller krydres blot som ønsket. Evt. med paprika, salt og friskkværnet peber. Vil du marinere koteletterne, kan du med fordel gøre det nogle timer i forvejen.
  • Find en bradepande eller ildfast fad frem, og smør det med lidt olie.
  • Del spidskål i kvarte, skår stokken fra og snit kålen lidt groft i cirka en centimeter tykke strimle. Fordel spidskålen i fadet.
  • Kom lidt smør eller olie på en varm pande, og brun hurtigt koteletterne ved en høj varme. Kødet skal blot brunes af på begge sider. Læg koteletterne ovenpå spidskålen i fadet.
  • Varm panden op igen og kom en sjat olie eller smør på. Sauter løg i et halvt minut og tilsæt så peberfrugt i tern. Sauter et minuts tid mere, og tilsæt så balsamico - eller anden eddike.
  • Hæld derefter hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning. Lad det koge op i panden.
  • Rør majsstivelse ud med en smule koldt vand, og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber, og vend hakket timian i.
  • Hæld saucen over dine koteletter med spidskål i fadet.
  • Din koteletter med spidskål i fad uden fløde skal nu have ca. 20 minutter midt i ovnen, og imens kan du koge kartofler, ris eller pasta til retten.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
367
% Daglig værdi*
Fedt
 
11
g
17
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
101
mg
34
%
Natrium
 
1209
mg
53
%
Kalium
 
1526
mg
44
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
1506
IU
30
%
Vitamin C
 
147
mg
178
%
Calcium
 
168
mg
17
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige koteletter med spidskål i fad uden fløde må gerne lige stå og trække 5-10 minutter efter de er kommet ud af ovnen. Retten er nemlig rygende varm.

Pynt retten med lidt klippet timian, og servér med de kogte kartofler, pasta eller ris. Et stykke grydebrød passer også godt til koteletterne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanne Nyegaard

    juli 19, 2024 at 9:37 am

    Hvad består “slagtermarinade” af 🤔

    Svar
  2. Ann Schmidt

    oktober 03, 2022 at 3:53 pm

    Hej her på siden
    Jeg må sige disse retter ser lækre ud, har kun lige været her 3-4 min. 🤗👍🏼
    Men jeg kunne godt tænke mig og høre om der er et alternativ til Tomat, jeg har en mave der ikke tåler Tomat, jeg kan bruge lidt tomat pasta, bruger et skrabet lag pizzasovs osv..
    I de retter hvor det skal bruges, Pizza er jo ikk Pizza uden Tomat. Tak
    Ann

    Svar
  3. Anne Lise

    juli 24, 2022 at 10:41 am

    Hej, det lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve 🙂
    Men jeg vil samtidig gerne spørge, om den overskydende marinade (eller noget af den) kan bruges i saucen?

    Svar
    • Jolanda

      juni 05, 2023 at 2:29 pm

      Til Anne Lise
      Jeg kom resten af marinaden i saucen. Det blev den ikke dårligere af...tror jeg.

      Jolanda

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required