Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Koteletter med spidskål i fad uden fløde

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

koteletter med spidskål i fad uden fløde
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
446
SHARES
FacebookMessenger446PinterestEmailSMS

Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.

Koteletter med spidskål i fad uden fløde er en virkelig lækker middagsret, der samtidig er utrolig nem at lave.

Her kommes masser af den sunde spidskål i et fad, og ovenpå kålen kommes koteletter og den lækre sauce, der altså laves uden fløde. En velsmagende ret med mad i fad.

Her har jeg anvendt nakkekoteletter, men almindelige koteletter kan også bruges.

Kødet kan med fordel marineres i min hjemmelavede slagter marinade, men du kan også sagtens nøjes med blot at krydre koteletterne med paprika, salt og peber. Eller andre krydderier. Se opskriften på den røde marinade i linket.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
  • Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter i fad - opskrift på nem og lækker ovnret

Opskrift på koteletter med spidskål

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spidskål snittet groft
  • 4 koteletter
  • 1 portion slagter marinade eller andet krydderi
  • 1 stort rødløg grofthakket
  • 1 stor rød peberfrugt i tern
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta koncentrat fra dåse eller tube
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning evt. høns eller grøntsag
  • 3 tsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Koteletterne marineres i den hjemmelavede slagter marinade - eller krydres blot som ønsket. Evt. med paprika, salt og friskkværnet peber. Vil du marinere koteletterne, kan du med fordel gøre det nogle timer i forvejen.
  3. Find en bradepande eller ildfast fad frem, og smør det med lidt olie.
  4. Del spidskål i kvarte, skår stokken fra og snit kålen lidt groft i cirka en centimeter tykke strimle. Fordel spidskålen i fadet.
  5. Kom lidt smør eller olie på en varm pande, og brun hurtigt koteletterne ved en høj varme. Kødet skal blot brunes af på begge sider. Læg koteletterne ovenpå spidskålen i fadet.
  6. Varm panden op igen og kom en sjat olie eller smør på. Sauter løg i et halvt minut og tilsæt så peberfrugt i tern. Sauter et minuts tid mere, og tilsæt så balsamico - eller anden eddike.
  7. Hæld derefter hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning. Lad det koge op i panden.
  8. Rør majsstivelse ud med en smule koldt vand, og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber, og vend hakket timian i.
  9. Hæld saucen over dine koteletter med spidskål i fadet.
  10. Din koteletter med spidskål i fad uden fløde skal nu have ca. 20 minutter midt i ovnen, og imens kan du koge kartofler, ris eller pasta til retten.

Næringsindhold

Kalorier367kcalKulhydrater31gProtein37gFedt11gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.1gKolesterol101mgNatrium1209mgKalium1526mgKostfibre8gSukker11gVitamin A1506IUVitamin C147mgCalcium168mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdige koteletter med spidskål i fad uden fløde må gerne lige stå og trække 5-10 minutter efter de er kommet ud af ovnen. Retten er nemlig rygende varm.

Pynt retten med lidt klippet timian, og servér med de kogte kartofler, pasta eller ris. Et stykke grydebrød passer også godt til koteletterne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette skriver

    september 05, 2025 at 7:39 pm

    Egentlig en lækker opskrift, men den kunne godt have tålt 10-15 minutter mere i ovnen efter vores smag, spidskålen var lige crispy nok. Næste gang vil jeg komme lidt chili i.

    Svar
  2. Jeanne Nyegaard skriver

    juli 19, 2024 at 9:37 am

    Hvad består “slagtermarinade” af 🤔

    Svar
  3. Ann Schmidt skriver

    oktober 03, 2022 at 3:53 pm

    Hej her på siden
    Jeg må sige disse retter ser lækre ud, har kun lige været her 3-4 min. 🤗👍🏼
    Men jeg kunne godt tænke mig og høre om der er et alternativ til Tomat, jeg har en mave der ikke tåler Tomat, jeg kan bruge lidt tomat pasta, bruger et skrabet lag pizzasovs osv..
    I de retter hvor det skal bruges, Pizza er jo ikk Pizza uden Tomat. Tak
    Ann

    Svar
  4. Anne Lise skriver

    juli 24, 2022 at 10:41 am

    Hej, det lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve 🙂
    Men jeg vil samtidig gerne spørge, om den overskydende marinade (eller noget af den) kan bruges i saucen?

    Svar
    • Jolanda skriver

      juni 05, 2023 at 2:29 pm

      Til Anne Lise
      Jeg kom resten af marinaden i saucen. Det blev den ikke dårligere af...tror jeg.

      Jolanda

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required