• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Koteletter med spidskål i fad uden fløde

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

koteletter med spidskål i fad uden fløde
4.8 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
432
SHARES
FacebookMessenger432PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 8. november 2023 - Udgivet: 11. januar 2023

Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.

Koteletter med spidskål i fad uden fløde er en virkelig lækker middagsret, der samtidig er utrolig nem at lave.

Her kommes masser af den sunde spidskål i et fad, og ovenpå kålen kommes koteletter og den lækre sauce, der altså laves uden fløde. En velsmagende ret med mad i fad.

Her har jeg anvendt nakkekoteletter, men almindelige koteletter kan også bruges.

Kødet kan med fordel marineres i min hjemmelavede slagter marinade, men du kan også sagtens nøjes med blot at krydre koteletterne med paprika, salt og peber. Eller andre krydderier. Se opskriften på den røde marinade i linket.

Opskriften er beregnet til fire personer som aftensmad.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter med estragon, gulerødder og dampet spidskål
  • Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
  • Nemme koteletter i fad med grøntsager
  • Koteletter i fad - opskrift på nem og lækker ovnret

Opskrift på koteletter med spidskål

koteletter med spidskål i fad uden fløde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Koteletter med spidskål i fad uden fløde

4.79 fra 19 stemmer
Lækker opskrift på koteletter med spidskål i fad uden fløde. En god og velsmagende ret i fad, der serveres med kartofler, pasta eller ris.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 367
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 spidskål - snittet groft
  • 4 koteletter
  • 1 portion slagter marinade - eller andet krydderi
  • 1 stort rødløg - grofthakket
  • 1 stor rød peberfrugt - i tern
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta - koncentrat fra dåse eller tube
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning - evt. høns eller grøntsag
  • 3 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Koteletterne marineres i den hjemmelavede slagter marinade - eller krydres blot som ønsket. Evt. med paprika, salt og friskkværnet peber. Vil du marinere koteletterne, kan du med fordel gøre det nogle timer i forvejen.
  3. Find en bradepande eller ildfast fad frem, og smør det med lidt olie.
  4. Del spidskål i kvarte, skår stokken fra og snit kålen lidt groft i cirka en centimeter tykke strimle. Fordel spidskålen i fadet.
  5. Kom lidt smør eller olie på en varm pande, og brun hurtigt koteletterne ved en høj varme. Kødet skal blot brunes af på begge sider. Læg koteletterne ovenpå spidskålen i fadet.
  6. Varm panden op igen og kom en sjat olie eller smør på. Sauter løg i et halvt minut og tilsæt så peberfrugt i tern. Sauter et minuts tid mere, og tilsæt så balsamico - eller anden eddike.
  7. Hæld derefter hakkede tomater ved sammen med tomatpasta, vand og en bouillonterning. Lad det koge op i panden.
  8. Rør majsstivelse ud med en smule koldt vand, og jævn saucen til passende konsistens. Smag til med salt og peber, og vend hakket timian i.
  9. Hæld saucen over dine koteletter med spidskål i fadet.
  10. Din koteletter med spidskål i fad uden fløde skal nu have ca. 20 minutter midt i ovnen, og imens kan du koge kartofler, ris eller pasta til retten.

Næringsindhold

Kalorier: 367kcalKulhydrater: 31gProtein: 37gFedt: 11gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 101mgNatrium: 1209mgKalium: 1526mgKostfibre: 8gSukker: 11gVitamin A: 1506IUVitamin C: 147mgCalcium: 168mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdige koteletter med spidskål i fad uden fløde må gerne lige stå og trække 5-10 minutter efter de er kommet ud af ovnen. Retten er nemlig rygende varm.

Pynt retten med lidt klippet timian, og servér med de kogte kartofler, pasta eller ris. Et stykke grydebrød passer også godt til koteletterne.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanne Nyegaard

    juli 19, 2024 at 9:37 am

    Hvad består “slagtermarinade” af 🤔

    Svar
  2. Ann Schmidt

    oktober 03, 2022 at 3:53 pm

    Hej her på siden
    Jeg må sige disse retter ser lækre ud, har kun lige været her 3-4 min. 🤗👍🏼
    Men jeg kunne godt tænke mig og høre om der er et alternativ til Tomat, jeg har en mave der ikke tåler Tomat, jeg kan bruge lidt tomat pasta, bruger et skrabet lag pizzasovs osv..
    I de retter hvor det skal bruges, Pizza er jo ikk Pizza uden Tomat. Tak
    Ann

    Svar
  3. Anne Lise

    juli 24, 2022 at 10:41 am

    Hej, det lyder som en spændende opskrift, jeg gerne vil prøve 🙂
    Men jeg vil samtidig gerne spørge, om den overskydende marinade (eller noget af den) kan bruges i saucen?

    Svar
    • Jolanda

      juni 05, 2023 at 2:29 pm

      Til Anne Lise
      Jeg kom resten af marinaden i saucen. Det blev den ikke dårligere af...tror jeg.

      Jolanda

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

Forsiden lige nu

Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften
ugens madplan uge 26
Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu→ Se opskriften
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)→ Se opskriften
billede til jordbær med chokolade
Jordbær med chokolade (dyppet i mørk chokolade)→ Se opskriften
nem tomatsalsa
Nem tomatsalsa - opskrift på frisk salsa med tomater→ Se opskriften
billede med Vinglas
Sådan får du vin til at smage bedst muligt→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required