Min opskrift på hjemmelavede kopnudler, der er en sund og nem udgave af de populære cup noodles. Kopnudlerne er også gode til madpakken.
Kopnudler er en lækker og nem suppe, som faktisk er meget sundere og mere lækker end sit ry.
Det noget blakkede ry skyldes naturligvis de færdigproducerede cup noodles, der typisk indeholder alt for store mængder salt, og ikke ret mange friske grøntsager.
Men det er faktisk en skam med det dårlige ry til kopnudlerne, for de er super lækre når man laver dem selv.
Ryd op i køleskabet
Samtidig er kopnudler en fremragende anledning til at få ryddet op i køleskabet.
Ganske vist kan du herunder se min grundopskrift på cup noodles, men du kan bruge alle former for grøntsager til kopnudlerne, og derfor er det en god måde at få brugt rester af grøntsager i køleskabet.
Husk blot på, at grøntsagerne jo ikke direkte koges, men blot står og trækker i meget varmt vand, og derfor skal de være til at tilberede på kort tid.
Og af den grund er blandt andet kartofler ikke egnede til kopnudler.
Opskriften er beregnet til fire personer, men det afhænger af hvor store mængder grøntsager du laver.
Opskrift på kopnudler
Hjemmelavede kopnudler
Ingredienser
- 250 g nudler
- 1 bundt forårsløg
- 3 gulerødder
- 0,5 spidskål
- 50 g bønnespirer
- 150 g ærter
- bouillonterninger - grøntsag
- vand - kogende
Fremgangsmåde
- Nudlerne brækkes i mindre stykker og kommes i en skål. Jeg plejer at smuldre nudlerne i hånden, for de små stykker er bare nemmere at spise af koppen.
- Forårsløg snittes i tynde skiver, mens gulerødder og spidskål snittes i helt tynde strimler. Gerne på et mandolinjern.
- Ærterne skal tøs op inden brug, da de frosne ærter ellers for hurtigt vil køle dine kopnudler ned. Giv eventuelt ærterne et lynhurtigt opkog eller overhæld dem med kogende vand.
- Kog vand op, og du skal bruge 2,5 deciliter vand til hver portion. Altså en liter vand til fire gange kopnudler.
- Fyld hver kop næsten halvt op med grøntsager, smuldre en bouillonterning i i hver kop, og fyld derefter næsten helt op med nudler. Der skal lige været et par centimeter eller tre op til kanten.
- Hæld spilkogende vand i, vend forsigtigt rundt og lad nu dine kopnudler stå og trække i fem minutter. Værsgod, så er der serveret.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Kopnudler i madpakken
Kopnudlerne er fremragende at tage med til frokost på jobbet.
Kom nudler, grøntsager og en smuldret bouillonterning i en frysepose, og luk den.
Dagen efter er det blot at komme indholdet i kop, og tilsætte kogende vand.
Vent fem minutter, og så har du en lækker og sund frokost.
Yderligere smag
Opskriften her er som sagt en god og nem grundopskrift på cup noodles.
Du kan sagtens tilføre mere fylde ved at komme små tern af kogt eller stegt kylling i.
Du kan også tilføre mere smag ve at putte lidt fishsauce, ingefær eller chili.
Soja er også godt, og af yderligere grøntsager kan du også bruge champignon, peberfrugt og squash. Men husk, at grøntsagerne skal skæres i tynde strimler eller små tern. Blandt andet svampe er med til at tilføre umami.
Du kan i øvrigt også anvende en hønsebouillon i stedet for grøntsagsbouillonen.
Krydderurter er også godt i kopnudler, og her er blandt andet persille og koriander gode.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: