• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Koldskålsis - perfekt dessert uden ismaskine

Koldskålsis - perfekt dessert uden ismaskine

Koldskålsis med kammerjunkere
4 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  29. maj 2023 - Udgivet:  7. juni 2022

Koldskålsis er en is med den lækreste smag af citron og vanilje. En ægte sommerdessert med kammerjunkere, kærnemælk og flødeskum.

Koldskålsis tager ikke mere end 10 minutter at bikse sammen, og så klarer fryseren resten af arbejdet. Det kan simpelthen ikke blive nemmere og mere sommerligt.

Desserten smager fuldstændig ligesom koldskål, og derfor valgte jeg også at spise den med knuste kammerjunkere til.

Da jeg serverede isen til min familie på en varm solskinsdag, kan jeg godt fortælle, at jeg blev populær.

Den er nemlig dødlækker, og så har den også en dejlig friskhed over sig, hvilket jeg er fan af. Frisk citronskal kan virkelig forvandle desserter til at smage ret så eksklusivt.

Opskrift på koldskålsis uden ismaskine

Koldskålsis med kammerjunkere
Rakel Seneca

Koldskålsis - dejlig let sommerdessert

4 fra 4 stemmer
Koldskålsis er en is med den lækreste smag af citron og vanilje. En ægte sommerdessert med kammerjunkere, kærnemælk og flødeskum.
Forb. tid 15 minutter min
Frysetid 4 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert, Is
Køkken: Dansk
Kalorier: 330
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 dl tykmælk
  • 0,5 l kærnemælk
  • 4 stk æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk citronskal
  • 2 spsk citronsaft

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en skål. Pisk dem sammen med en elpisker, indtil blandingen får en luftig og lysegul farve. Dette tager cirka fem minutter.
  2. Tilføj fintrevet citronskal og citronsaft og bland det sammen. Tilføj nu kærnemælk og tykmælk og pisk det hurtigt sammen.
  3. I en ny, ren skål pisker du fløden til flødeskum. Tilføj nu flødeskummen til den anden masse og vend det sammen.
  4. Hæld blandingen i en rugbrødsform og stil den på køl i cirka fire timer, eller indtil den er fuldstændig frossen.
  5. Tag isen ud fem minutter før servering og server koldskålsis med kammerjunkere til.

Næringsindhold

Kalorier: 330kcalKulhydrater: 36gProtein: 5gFedt: 19gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 68mgNatrium: 116mgKalium: 213mgKostfibre: 0.1gSukker: 36gVitamin A: 795IUVitamin C: 4mgCalcium: 168mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Denne koldskålsis smager rigtig godt sammen med kammerjunkere, og vi har faktisk en nem opskrift på hjemmelavede kammerjunkere, som jeg klart vil anbefale.

Du kan også se vores andre opskrifter som indeholder koldskål, for eksempel koldskålsmousse og koldskålskage med kammerjunker-bund.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten nyholm

    juni 22, 2021 at 9:17 pm

    Hvor mange personer er det til?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 07, 2022 at 8:10 pm

      Hej Kirsten
      Der skulle gerne være koldskålsis nok til seks personer. God fornøjelse 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required