• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Koldhævede speltboller - hæves i køleskab natten over

billederesultat for koldhævede speltboller
Lækre og koldhævede speltboller, som du forbereder aftenen før du skal bruge dem. Dejen hæver natten over i køleskabet, hvorefter du kan bage de skønne speltboller om morgenen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. august 2023 - Udgivet:  4. september 2023

Del gerne:
244
SHARES
FacebookMessenger244PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
  2. Opskrift på koldhævede speltboller
  3. Koldhævede speltboller
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift

Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.

Koldhævede speltboller er super nemme at lave, og med denne opskrift røres dejen sammen om aftenen - hvorefter den hæver i køleskabet om natten.

Når du står op, kan du tage dejen ud af køleskabet - og nemt bage de lækre speltboller.

Bollerne er super gode og altså meget nemme at lave, og så kan de fryses ned.

Du får 12 koldhævede boller med spelt af denne opskrift.

Her er opskriften på almindelige speltboller.

Se også disse opskrifter:

Kærnemælksboller

Boller - bedste opskrift på den hjemmebagte bolle

Krydderboller

Opskrift på koldhævede speltboller

billederesultat for koldhævede speltboller

Koldhævede speltboller

Få en nem opskrift på koldhævede speltboller, der hæves i køleskab natten over. Dejen er let at røre sammen, og bollerne bages om morgenen.
Bedømmelse
4.7 fra 52 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 10 timer timer 30 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g vand - koldt fra hanen
  • 15 g gær
  • 500 g speltmel
  • 50 g havregryn - gerne grovvalsede
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  • Vej koldt vand og gær af i en skål, og rør gæren ud i vandet.
  • Kom derefter speltmel, havregryn og salt i skålen og rør det sammen. Dejen er lidt tynd, men sådan skal den være. Har du ikke grovvalsede havregryn, kan du sagtens anvende de finvalsede. Dejen skal blot røres sammen med en grydeske - og ikke æltes yderligere.
  • Dæk til med husholdningsfilm og et rent viskestykke.
  • Stil skålen med din dej til koldhævede speltboller i køleskabet, og lad den stå der natten over. Eller i ca. 10 timer.
  • Om morgenen tages skålen med dejen ud af køleskabet, og og ovnen tændes på 250 grader varmluft.
  • En bageplade beklædes med bagepapir, og med to spiseskeer laver du nu 12 boller på bagepladen.
  • Pensl speltbollerne med lidt mælk.
  • Bag din koldlhævede speltboller i ca. 20 minutter, hvor varmen i ovnen skrues ned til 200 grader efter ca. 5 minutter - hvorefter bollerne altså bages færdige i yderligere 15 minutter. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor meget din ovn præcist varmer, så hold øje med speltbollerne i ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
156
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.5
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
326
mg
14
%
Kalium
 
55
mg
2
%
Kulhydrater
 
33
g
11
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.1
g
0
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin C
 
0.001
mg
0
%
Calcium
 
8
mg
1
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

De nybagte og koldhævede speltboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til morgenbordet.

Speltbollerne er gode at fryse ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Christine Høllsberg Markussen

    oktober 31, 2024 at 8:17 pm

    Virkelig lækre

    Svar
  2. Laura

    august 27, 2023 at 9:42 am

    Lige bagt dem til min kæreste og jeg, vi er vilde med dem 😍 10/10 og så nemme at lave

    Svar
  3. Charlotte

    maj 17, 2023 at 12:22 pm

    Kan man lave et brød af denne portion dej i stedet for boller?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 17, 2023 at 12:53 pm

      Hej Charlotte
      Ja, det burde du sagtens kunne 🙂
      Speltbrød er jo også godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Jane

    november 13, 2022 at 12:51 pm

    Det blev godt nok en flad omgang 😕
    Hvilket mærke mel bruger du i opskriften? Jeg tænker at det kan have indflydelse

    Svar
  5. Mette Hornbæk Madsen

    juli 27, 2022 at 9:28 am

    Skal bollerne hæve på bagepladen, før de sættes i ovnen;)?
    Mvh Mette

    Svar
  6. Emilie Nielsen

    april 01, 2021 at 4:25 pm

    Er det groft el fint spelt mel? 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 01, 2021 at 5:09 pm

      Hej Emilie
      Jeg har brugt alm. speltmel, men du kan også putte lidt groft i. Så skal der en smule mere væske til 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  7. Lone Hygum Valsted

    august 08, 2020 at 8:06 pm

    Hej Holger, skal der hverken sukker, honning eller andet sødemiddel i?
    Mvh Lone

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 09, 2020 at 5:02 pm

      Hej Lone
      Nix - det er uden de søde smagsstoffer 🙂
      Men du kan sagtens tilsætte lidt sukker eller honning, hvis du synes det.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required