• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Kokostoppe

nemme kokostoppe med chokoladebund
Lækre og nemme kokostoppe, hvor bunden er dyppet i en smeltet chokolade. Kokostoppene laves udelukkende af sukker, kokos og æggehvider. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. oktober 2024 - Udgivet:  18. september 2023

Del gerne:
175
SHARES
FacebookMessenger175PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på kokostoppe. Klassiske kokosmakroner, der laves af kokos, sukker og æggehvider. Bunden dyppes i mørk chokolade.
  2. Opskrift på klassiske kokostoppe
  3. Kokostoppe opskrift - nemme og lækre
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Dyppes i chokolade
4.7 fra 69 stemmer
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på kokostoppe. Klassiske kokosmakroner, der laves af kokos, sukker og æggehvider. Bunden dyppes i mørk chokolade.

Kokostoppe er en af mine yndlingskager, og jeg elsker den bløde konsistens, smagen af kokos og den sprøde chokoladebund.

Kokostoppene er samtidig hurtige at smække sammen hvis du får trang til noget sødt, og samlet kan du lave portionen på ca. en halv time, hvorefter chokoladen i bunden lige skal stivne.

Når chokoladen skal tørre, sker det hurtigst hvis du sætter dem ind i køleskabet. Læg dem på siden mens chokoladen stivner. Eller stil dem i fryseren.

Jeg har under tidligere bagninger af kokostoppe brugt en chokolade med en kakaoprocent på 70 procent, men jeg synes det bliver for bittert i forhold til den lette kokossmag. Så det har jeg droppet.

Derfor vil jeg anbefale en mindre bitter chokolade - og jeg synes denne med 47 procent kakao fra Toms passer perfekt til. Men det er en smagssag.

Opskriften giver ca. 15 dejlige kokostoppe, men størrelsen afhænger selvfølgelig af hvor store du sprøjter dem ud.

Se også mine opskrifter på:

  • Bountykage
  • Drømmekage
  • Kokoskage

Opskrift på klassiske kokostoppe

nemme kokostoppe med chokoladebund

Kokostoppe opskrift - nemme og lækre

Her er den bedste opskrift på kokostoppe. Klassiske kokosmakroner, der laves af kokos, sukker og æggehvider. Bunden dyppes i mørk chokolade.
Bedømmelse
4.7 fra 69 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 15 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 200 g kokosmel
  • 125 g pasteuriseret æggehvide
  • 60 g mørk chokolade

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 170 grader varmluft.
  • Vej sukker af i en skål sammen med kokosmel og æggehvide. Du kan eventuelt veje ingredienserne til dine kokostoppe af direkte i skålen til din røremaskine.
  • Sæt kagespartel på maskinen og kører massen ved middel hastighed i cirka fem minutter.. Det kan selvfølgelig også bruge en almindelig elpisker.
  • Kom massen i en sprøjtepose med stor stjernetyl, og sprøjt toppe ud på bageplade med bagepapir.
  • Er dine kokostoppe ikke pæne nok, kan du rette dem til med et par fingre, der er dyppet i koldt vand, så kokosmassen ikke hænger ved dine fingre.
  • Bag nu kokoskagerne i ca. 15 minutter midt i ovnen ved 170 grader varmluft. Tiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
  • Lad kokostoppene køle af.
  • Smelt chokoladen, dyp nu bunden af dine kokostoppe i den smeltede chokolade, og læg dem på bagepapir indtil chokoladen stivnet.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
136
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.001
g
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
1
g
Kolesterol
 
0.1
mg
0
%
Natrium
 
43
mg
2
%
Kalium
 
42
mg
1
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
2
IU
0
%
Calcium
 
4
mg
0
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Dyppes i chokolade

Smelt lidt chokolade - se i linket hvordan du gør det bedst: Sådan smelter du chokolade.

Dyp bundene let i chokoladen, og læg dem på siden mens de tørrer. Så er de klar til servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe Høst

    februar 20, 2025 at 10:05 am

    lidt reven appelsinskal skader ikke:-)

    Svar
  2. Joan Andreassen

    april 03, 2023 at 12:35 pm

    Hej Holger.
    Tillad mig at komme med et forslag til dine kokosmakroner🙂
    Tilsæt 100 gr revet marcipan og hæld ingredienserne i en gryde. Rist, til sukkeret er smeltet.
    Og så ellers som vanligt🤩🤩

    Ellers tak for inspirerende opskrifter. Dem bruger jeg ofte

    Med venlig hilsen
    Joan Andreassen

    Svar
    • Helle S.

      november 09, 2024 at 2:14 pm

      Vil prøve at bage dem her i weekenden. Måske tilsætte lidt lakrids granulat, har du et forslag til hvor meget? Ellers må jeg selvfølgelig prøve mig frem og notere ned, hvad der er passende efter min smag. Bruger oftest den fra Johan Bulow - har du andre forslag til gode lakridsgranulater?

      Svar
  3. Rasmus Kaiser

    september 24, 2022 at 4:33 pm

    Hvad er en kagespartel til røremaskine ?

    Svar
  4. Ingrid Troensgaard

    september 15, 2021 at 3:52 pm

    Dejen var meget let at lave, men jeg havde ikke kræfterne til at trykke dem ud gennem sprøjteposen. Jeg satte dem på pladen med en teske, det gik fint. De så meget flotte ud, da de kom ud af ovnen..
    .

    Svar
  5. Sarah

    august 31, 2020 at 10:00 am

    Hvad er holdbarhed når de er lavet..? Skal lavet til en fest og hvor længe kan de holde sig.. 😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 31, 2020 at 8:48 pm

      Hej Sarah
      Du kan uden problemer lave dem dagen før - og sikkert også et par dage før.
      Pas dog på du ikke kommer til at spise dem 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required