• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Kogt torsk

kogt torsk
Kogt torsk er en lækker spise, og her er den friske torsk klar til en tur i gryden. Foto: iStock.com/bit245.

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  25. november 2016

Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.
  2. Opskrift på kogt torsk
  3. Kogt torsk
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Sennepssovs til nytårstorsk
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.

Kogt torsk er en dansk klassiker, og retten er meget nem at lave.

Du kan vælge at koge en hel torsk, men du kan også sagtens skære den i grove stykker.

Obs: Torsken koges i saltet vand, og derfor skal du holde igen med salt, hvis du laver en sennepssovs på kogevandet. Så smag dig frem!

Husk også at prøve disse opskrifter:

  • Torsk i fad med pasta
  • Ovnbagt torsk
  • Bagt torsk

Opskrift på kogt torsk

Opskriften på kogt torsk er beregnet til fire personer. Også kendt som nytårstorsk. Velbekomme.

kogt torsk

Kogt torsk

Kogt torsk er for mange en populær ret nytårsaften, og her er den bedste opskrift på nytårstorsk. Husk at tilsætte eddike til kogevandet.
Bedømmelse
4.7 fra 14 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 torsk - på ca. 1 kilo
  • 4 l vand
  • 4 spsk salt
  • 10 sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk æbleeddike - eller anden eddike

Fremgangsmåde

  • Kom vand, salt, peberkorn, laurbærblade og eddike i en gryde, hvor der selvfølgelig skal være plads til din torsk.
  • Torsken kan eventuelt deles i mindre stykker, hvis den ikke kan være i gryden.
  • Kog vandet op, og læg forsigtigt torsken i. Læg låget på.
  • Nu skal det blot koges i tre minutter, hvorefter du tager gryden af varmen, og lader torsken blive i vandet i cirka 12 minutter.
  • Så er der kogt torsk - eller nytårstorsk - klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
146
% Daglig værdi*
Fedt
 
1
g
2
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Kolesterol
 
75
mg
25
%
Natrium
 
726
mg
32
%
Kalium
 
732
mg
21
%
Kulhydrater
 
0.3
g
0
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.03
g
0
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
74
IU
1
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
60
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kogt torsk er som sagt en yndet spise nytårsaften (som nytårstorsk), men bestemt også på andre tider af året.

Hvis ikke du selv vil klargøre torsken til kogning, kan du blot bede din fiskehandler om at gøre det. Det er det nemmeste.

Sennepssovs til nytårstorsk

Og hvis du vil lave din egen sennepssovs til den kogte torsk, så er opskriften her:

Smelt to spiseskefulde smør i en gryde, og pisk to spiseskefulde hvedemel ud i smørret.

Pisk nu tre deciliter kogevand fra torsken ind i sovsen, og fortsæt med mælk indtil sennepssovsen har den rette konsistens.

Smag til med et par spiseskefulde fiskesennep, og eventuelt lidt hvid peber.

På grund af det saltede kogevand bør det ikke være nødvendigt at tilsætte mere salt. Men smag dig frem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required