Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kogning af pølser

Kogning af pølser (sådan koges en pølse korrekt)

billederesultat til kogning af pølser
4.8 fra 171 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
233
SHARES
FacebookMessenger233PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kogning af pølser (sådan koges en pølse korrekt)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Sådan koger du pølser
  • Hvorfor sprækker en pølse?
  • Kogning af pølser i gryde
  • Tips
  • Kommentarer

Kogning af pølser (sådan koges en pølse korrekt)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 171 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Guide til kogning af pølse i gryde, og faktisk må en pølse slet ikke koge, men blot varmes. Her kan du se hvordan du varmer pølser uden de sprækker.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 pølser (røde eller wienerpølser)
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Kom vand i en gryde, og du kun bruge så meget, at pølserne netop er dækket af vandet. Men uden at komme pølserne i endnu.
  2. Stil gryden med vand på kogepladen og kog op.
  3. Når vandet koger tages gryden af kogepladen.
  4. Kom pølserne i og læg låget på.
  5. Lad pølserne trække i ca. 10 minutter, og så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier517kcalProtein26gFedt45gMættet fedt15gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt20gTransfedt0.4gKolesterol122mgNatrium1081mgKalium422mgVitamin A128IUVitamin C1mgCalcium15mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Sådan koger du pølser

Hvad er den bedste metode til kogning af pølse i gryde med vand, og hvordan varmer man en pølse i gryden uden at pølsen sprækker?

Det spørgsmål dukker op igen og igen, blandt andet fordi mange gerne vil undgå at pølserne sprækker.

Samtidig skuler man jo misundeligt til pølsemanden, hvor pølserne jo aldrig sprækker - også selvom pølserne ligger længere tid i varmt vand.

Så hvad er hemmeligheden egentlig, når man skal varme en pølse korrekt?

Hvorfor sprækker en pølse?

Vi starter lige med svaret på, hvorfor pølser overhovedet sprækker? Uanset om det er ved kogning, pandestegning eller på grillen.

Og her handler det simpelthen om varme. For varmen må ikke være for høj.

I runde tal sprækker en pølse nemlig når kødet/farsen når op på omkring 80 grader.

Her udvider farsen i pølsen sig simpelthen, og så kan den pludselig ikke være i pølseskindet længere.

Farsen/kødet skal derfor ud - og så har vi balladen. Pølsen sprækker. Og det ønsker vi ikke.

Se også: Må man spise kolde pølser direkte fra pakken?

Kogning af pølser i gryde

Mange kalder det kogning af pølse, men faktisk må en pølse slet ikke koges. Pølser skal kun varmes! Netop for at temperaturen i farsen/kødet ikke bliver for høj.

Så den bedste måde at varme pølser på er, at du sætter en gryde med rigeligt vand over og lader det koge op. Altså UDEN at komme pølserne i!

Når vandet koger, tager du gryden af varmen.

Læg nu forsigtigt pølserne ned i det varme vand - og læg et låg på.

Når de kolde pølser rammer det kogende vand, sænkes temperaturen i vandet hurtigt, mens pølserne varmes op.

Nu skal pølserne blot trække cirka 10 minutter i vandet - og så er pølserne klar til brug. Uanset om det er til hotdog eller andet.

På den måde undgår du altid at dine pølser sprækker. Se også min populære opskrift på svensk pølseret.

Tips

Så er de kogte pølser klar til servering, og de kan jo blandt andet nydes i en klassisk hotdog eller bare med pølsebrød til.

Se også disse artikler og opskrifter:

  • Er pølser usunde og kan man få kræft af pølserne?
  • Pølsemandens gryderet med pølser og paprika
  • Piratens pølsegryde - nem og børnevenlig gryderet
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hugo Bader skriver

    juni 05, 2024 at 5:37 pm

    Dejligt måde at koge pølser

    Svar
  2. Jolanda skriver

    maj 31, 2023 at 2:20 pm

    Pølserne i kold vand, og kun vand. Bring i kog, og lad dem simre ved nedsat varme I 5 minutter. Så sætter jeg varmen på 1, og lad pølserne trække i 25 minutter. Det giver varme pølser uden at de går itu.

    Svar
  3. Ole skriver

    juni 23, 2022 at 10:55 pm

    Jeg har aldrig haft problemer, jeg gør det som jeg lærte det som barn, pølserne i en gryde, fyld på med vand, låg på, og så bare fuld fart på kogepladen. Så snart det koger, tager jeg gryden af varmen, og låget af, de sprækker aldrig 🙂

    Svar
  4. Frank skriver

    august 20, 2021 at 3:28 pm

    Har glemt den metode som jeg faktisk har brugt i 30 år

    Svar
  5. Jacob Andersen skriver

    august 20, 2021 at 12:57 pm

    Man kan med fordel komme en buillion terning, rå løg eller en øl i vandet.

    Svar
  6. Peter G. Hansen skriver

    juni 07, 2021 at 5:00 pm

    Pølsemanden fra Kultorvet har denne metode: pølserne skal være frosne. En gryde med rigeligt vand, tilsat rigeligt salt og en sjat eddike bringes i kog. Når det koger lægges de frosne pølser ned i vandet, skru ned for varmen, pølserne kommer langsomt op til overfladen, og er færdige. Saltet i vandet medvirker at saltet i pølserne IKKE bliver udvandet i gryden, for så ville pølserne blive meget kedelige i smagen. Eddiken hjælper også med smagen.

    Svar
    • Ole skriver

      juni 23, 2022 at 10:57 pm

      Det er da meget muligt at Pølsemanden ved hvad han laver, men den med Saltet holder ikke noget på sig... Den eneste grund til noget Salt skulle slippe ud af Pølserne, ville jo netop være hvis de flækkede, og de så fik lov til at blive liggende, ellers sker det simpelthen bare ikke.

      Svar
  7. Jette Toft Møller skriver

    maj 10, 2021 at 10:31 pm

    Hej Holger, jeg skal koge pølser til rejsegilde, og vil derfor gerne at de bliver perfekte. Jeg vil derfor anvende din opskrift. Jeg har altid har lagt pølserne i koldt vand og kogt op, og nogle gange endt med et dårligt resultat til følge. Kommer du ikke salt i vandet? Jeg bruger ofte dine gode opskrifter, så tak for dem.
    Venlig hilsen Jette.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 11, 2021 at 8:25 am

      Hej Jette
      Tak for det - det er dejligt at høre.
      Nej, jeg kommer ikke salt i vandet, pølserne er rigeligt saltede i forvejen 🙂
      God fornøjelse - og tillykke med rejsegildet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Ole skriver

        juni 23, 2022 at 10:59 pm

        Helt enig, den med Saltet er ikke til nogen gavn overhovedet, da ja, de er Saltede i forvejen, og det ville kun være hvis de sprækkede at Saltet ville kunne slippe ud af dem.

  8. Lisbeth Toft-Petersen skriver

    marts 30, 2021 at 4:09 pm

    Hejsa
    Pølserne kommes over i kold vand, tilsat lidt eddike (en spsk. til en gryde fuld) Jeg tilsætter også endeskiverne fra det løg, som jeg får fra de rå hakkede løg. Vandet varmes langsomt op til 80 grader. Når temperaturen når de 80 grader, skruer jeg ned og lader det “simre” i 5-10 min. Dette gør, at skindet bliver sprødt og kan “knække” (tror jeg 😊) Jeg har et gammelt stegetermometer, som kan hænge på en madpincet over gryden. På den måde holder jeg øje med temperaturen.
    Ved ikke om du kan bruge ovennævnte, men sådan har jeg “kogt” pølser i mange år 😊
    Venlig hilsen Lisbeth

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 30, 2021 at 7:20 pm

      Hej Lisbeth
      Tak for det - og rådet er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required