• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kofta på spyd (nem opskrift på grillet köfte kebab)

Kofta på spyd (nem opskrift på grillet köfte kebab)

kofta på spyd
4.9 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
85
SHARES
FacebookMessenger85PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  17. juni 2021

Kofta på spyd er lækre og krydrede kødboller, der er meget nemme at lave. Her er min opskrift på köfte, som kan både laves på pande og grill.

Kofta på spyd er kødboller, der er formet lidt aflange, og altså serveret på spyd.

De er især udbredt i meget stort område fra Indien og ind over Mellemøsten, Tyrkiet, Grækenland og andre dele af Middelhavsområdet.

Her har jeg lavet kødbollerne med masser af krydderier, og serveret dem til en dejlig hjertesalat med blandt andet agurk og en skøn bulgur.

Det er et nemt og hurtigt hovedmåltid.

Opskriften er beregnet til fire personer, og giver otte styks köfte på spyd.

Opskrift på kofta

kofta på spyd
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kofta på spyd (nem opskrift på grillet köfte kebab)

4.91 fra 10 stemmer
Kofta på spyd er lækre og krydrede kødboller, der er meget nemme at lave. Her er min opskrift på köfte, som kan både laves på pande og grill.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Trækketid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 stk
Ret: Grill
Køkken: Tyrkisk
Kalorier: 235
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk paprika
  • 1 æg
  • 40 g pinjekerner - 1 pose
  • 1 håndfuld persille - bredbladet
  • ½ tsk spidskommen - stødt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede oksekød i en skål, og jeg plejer at bruge oksekød med en fedtprocent på 10. Ælt det hurtigt sammen med salt.
  2. Pinjekerner ristes let på en varm pande og køles en smule af. De er meget varme!
  3. Kom imens løgpulver, hvidløgspulver og paprika i farsen sammen med et æg, finthakket persille, spidskommen og friskkværnet peber.
  4. Ælt farsen sammen, og det nemmeste er blot at bruge fingrene. Så tager det ikke længere end et minut.
  5. Derefter vendes de ristede pinjekerner i og blandes godt sammen med farsen.
  6. Stil skålen med din kofta fars i køleskabet i en halv times tid.
  7. Del derefter farsen i otte lige store stykker, der formes til lækre köfte, der er aflange og runde kødboller. Som du kan se på billedet.
  8. Varm en pande godt op og kom en god sjat olie på.
  9. Læg forsigtigt kødet på panden, og steg dem nu ialt i cirka 10 minutter. Her skal du med mellemrum vende dem rundt, men så de bevarer formen. Vent med at vende dem første gang, så de får en god stegeskorpe først.

Næringsindhold

Kalorier: 235kcalKulhydrater: 1gProtein: 14gFedt: 19gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 74mgNatrium: 350mgKalium: 253mgKostfibre: 0.3gSukker: 0.3gVitamin A: 94IUVitamin C: 2mgCalcium: 21mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

Kofta kan serveres med et utal af mulighed for tilbehør.

Jeg holder meget af at servere kødrullerne sammen med bulgur og en frisk hjertesalat med lidt tomater, agurk og forårsløg. Det passer fortrinlig til kødet.

Du kan eventuelt servere med min opskrift på en lækker bulgursalat.

Men den kan også nydes med en hjemmelavet tzatziki, ris eller i pitabrød med salat.

Hvad er kofta

Kofta er ikke bare en enkelt opskrift på hakket kød med krydderier, men dækker over kødboller, der laves på mange forskellige måder.

Kofta - eller köfte - er mange danskere stødt på under turen sydpå, men den er også udbredt som spise herhjemme.

Den er selvfølgelig i familie med kebab, og mange steder finder du også kofta i vegetar udgaver. Her kan de være lavet med bananer, kartofler eller bønner.

I den indiske version serveres retten ofte i en karrysovs, altså nærmest en udgave af boller i karry.

Selve ordet kofta kommer i øvrigt fra persisk, og alene i Tyrkiet er der registreret næsten 300 forskellige opskrifter på köfte.

Oksekød eller lammekød

I denne opskrift har jeg lavet kofta (eller köfte) af oksekød.

Men det er også normalt at lave kødrullerne af hakket lammekød, så det kan du bestemt også godt anvende.

Smagen i det hakkede oksekød er lidt kraftigere, men det er jo netop en smagssag, om du er til det ene eller andet.

Blandt andet i Grækenland og på Cypern vil du også støde ind i de lækre kødruller, hvor de er lavet af grisekød. Her kan de også være runde, hvor de mere minder om frikadeller.

Fyld

Som jeg også har skrevet længere oppe, så er dette min version, der er ret tro mod den originale vare i Middelhavsområdet. I hvert fald som jeg har fået den.

Men der findes ikke nogen lov, når vi taler om den sande koftaopskrift, så prøv dig endelig frem.

Du kan sagtens tilsætte mynte, hvilket også ofte gøres i både det tyrkiske og græske køkken, men prøv også med lidt reven ingefær eller endda en teskefuld garam masala krydderi. Her er du så ovre i den indiske variant af koftaen.

Du kan også komme lidt koriander eller korianderfrø i, hvis du er til det - og der kan endda også anvendes kanel. Det giver også en god og varm smag til kødet.

Kofta på spyd

Kofta på spyd er et sikkert hit hos især børn, som synes, det er spændende at spise kødbollerne direkte fra spyddet.

Der er flere måder at gøre det på. Enten kan du komme spydet i de aflange kødboller inden de steges, eller du kan vente til dine köfte er færdigstegte, hvorefter de stikkes ind.

Når jeg laver dem på panden, plejer jeg stege kødbollerne først, hvorefter spyddet sættes ind.

Modsat når jeg laver köfte på grillen, hvor jeg gerne griller dem med spyd i.

Bruger du bambusspyd, skal du så huske at lægge spydene i blød i koldt vand først, så de ikke futter af, når de lægges på grillen.

Se også mine populære opskrifter på:

Farsbrød - spændende opskrift med god sovs

Farseret blomkål med bacon

Forloren hare med vildtsovs - mormors klassiske opskrift

Pande eller grill

Som sagt kan du lave dem på både pande og grill.

Den pandestegte köfte laves som i denne opskrift, hvor stegetiden altså er cirka 10 minutter i alt. Husk at vende kødrullerne med mellemrum.

Men koftaerne er også fremragende at grille. Her skal det ske ved en god og direkte varme, hvor de skal have i alt cirka otte minutter.

Hvis du forestiller dig, at de runde kødruller har fire sider, så det er et par minutter på hver side. Så er de gennemstegte, men uden at være tørre.

Stegetiden afhænger selvfølgelig både at tykkelsen på kødet - og naturligvis af hvor varm din grill er.

Det er i øvrigt godt at smøre grillristen med lidt olie først.

Se også min opskrift på hjemmelavet kebab med oksekød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required