Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.
Stegte kødboller i svampesauce er ikke kun en fantastisk ret til aftensmaden, den er også en virkelig god familieret.
Her får du smagfulde kødboller som alle vil elske, og dertil den lækre og velsmagende sauce. En bonus er, at retten faktisk er rimelig nem at lave.
Jeg har anvendt 400 gram champignon i opskriften, men dels kan du skrue ned for mængden, hvis du synes det er for meget, men du kan også anvende andre svampe. Mængden passer dog virkelig godt.
For at spare på kalorierne bruger jeg en mager madlavningsfløde, men her kan du også anvende en klassisk piskefløde. Det er op til dig. Forslag til tilbehør finder du længere.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på kødboller i svampesauce
Kødboller i svampesauce - nem opskrift
Ingredienser
Kødboller
- 400 g hakket svin og kalv
- 1 tsk salt
- 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
- 4 spsk havregryn - både de grove og fine kan bruges, med top
- 2 spsk hvedemel - med top
- 1 æg
- 1 tsk oregano - tørret
- friskkværnet peber
- 2 dl mælk
Svampesauce
- 400 g champignon - gerne de brune, i kvarte eller grove stykker
- olivenolie - til stegning
- 1 stort rødløg - hakket
- 3 fed hvidløg - knust og hakket
- 3 dl vand - gerne kogende
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 tsk oregano - tørret
- 2 dl madlavningsfløde - mælk eller piskefløde kan også bruges
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave kødboller. Kom hakket kalv og svin i en skål og rør det godt sammen med salt. Du kan eventuelt ælte det sammen med hænderne.
- Rør derefter løgpulver i farsen sammen med havregryn, hvedemel, æg, oregano, friskkværnet peber og mælk. Røres til en lind fars, der dog ikke må være for tynd.
- Varm en stor pande op. Jeg laver gerne kødboller i svampesauce i en dyb sauterpande, men en almindelig stor pande er også fin. Kom lidt olie i panden, og form nu ca. 25 kødboller med en teske. Brug en god teskefuld fars til hver og steg dem ca. 3 minutter på hver side, så de får noget farve. Skru eventuelt lidt ned for varmen, så de ikke bliver brankede.
- Tag kødbollerne til side men behold fedtstoffet i panden.
- Steg champignon så svampene får noget farve. Jeg bruger gerne de brune markchampignon, men de hvide er også fine.
- Kom derefter rødløg ved sammen med hvidløg, begge dele hakket. Tilsæt eventuelt også lidt mere olivenolie. Steg løgene lidt klare men uden de bruner.
- Tilsæt så vand sammen med grøntsagsbouillon, oregano og madlavningsfløde. Lad det koge op og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævnes til ønsket tykkelse. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Kom de stegte kødboller tilbage i svampesaucen, og lad retten stå og simre i ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
De stegte kødboller i svampesauce serveres straks, og du kan eventuelt pynte med lidt hakket persille.
Serveres gerne sammen med en god kartoffelmos og dampet broccoli eller ærter. Retten kan også serveres med pasta. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lone siesing
Super lækker ret. Tager lidt tid men er nem. Det er vigtigt at saucen står og snurrer mens kødbollerne laves. Jeg stegte kødboller på en pande og lavede champignon-saucen i min sauterpande. Så var det nem at lægge kødbollerne i saucen mens kartoffelmos blev færdig. Kan varmt anbefales.
Maik
For at gi saucen en smule mere smags farve, giv en engelsk sauce, måske en smule mere boullion??? Server måske med gnocchi?
Richard
Super god og velsmagende ret. Lavede fløjsblød kartoffelmos til.
Vi er kun 2, så dejlig barnemad dagen efter og redt kartoffelmosen blev til kartoffelpandekage - MUMS
Jane
Nøjjjj hvor det smager godt. Jeg lavede det her til aften og det er bestemt ikke sidste gang.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.
tom zinck nielsen
vedr svampesovs med kødboller : det lyder superlækkert, men hvad er de to stegesider på en rund kødbolle ? vh Tom
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift, og jeg vil da gerne høre hvad du synes om den her.
Bodil Kornerup
Jeg vil gerne vide, kan jeg bruge andet end havregryn i kødbollerne? på forhånd Tak.
Du laver mange gode opskrifter.