• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lækre kødboller i svampesauce - nem og velsmagende

Lækre kødboller i svampesauce - nem og velsmagende

Kødboller i svampesauce
4.5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
41
SHARES
FacebookMessenger41PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. september 2024 - Udgivet:  10. september 2024

Indhold

  1. Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.
  2. Opskrift på kødboller i svampesauce
  3. Kødboller i svampesauce - nem opskrift
  4. Serveringsforslag

Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.

Stegte kødboller i svampesauce er ikke kun en fantastisk ret til aftensmaden, den er også en virkelig god familieret.

Her får du smagfulde kødboller som alle vil elske, og dertil den lækre og velsmagende sauce. En bonus er, at retten faktisk er rimelig nem at lave.

Jeg har anvendt 400 gram champignon i opskriften, men dels kan du skrue ned for mængden, hvis du synes det er for meget, men du kan også anvende andre svampe. Mængden passer dog virkelig godt.

For at spare på kalorierne bruger jeg en mager madlavningsfløde, men her kan du også anvende en klassisk piskefløde. Det er op til dig. Forslag til tilbehør finder du længere.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Jægerbøf
  • Steak med svampesauce
  • Kyllingebryst i svampesauce
  • Pasta med kødboller i tomatsauce

Opskrift på kødboller i svampesauce

Kødboller i svampesauce
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kødboller i svampesauce - nem opskrift

4.50 fra 4 stemmer
Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 412
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kødboller
  • 400 g hakket svin og kalv
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver - eller et finthakket løg
  • 4 spsk havregryn - både de grove og fine kan bruges, med top
  • 2 spsk hvedemel - med top
  • 1 æg
  • 1 tsk oregano - tørret
  • friskkværnet peber
  • 2 dl mælk
Svampesauce
  • 400 g champignon - gerne de brune, i kvarte eller grove stykker
  • olivenolie - til stegning
  • 1 stort rødløg - hakket
  • 3 fed hvidløg - knust og hakket
  • 3 dl vand - gerne kogende
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 dl madlavningsfløde - mælk eller piskefløde kan også bruges
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave kødboller. Kom hakket kalv og svin i en skål og rør det godt sammen med salt. Du kan eventuelt ælte det sammen med hænderne.
  2. Rør derefter løgpulver i farsen sammen med havregryn, hvedemel, æg, oregano, friskkværnet peber og mælk. Røres til en lind fars, der dog ikke må være for tynd.
  3. Varm en stor pande op. Jeg laver gerne kødboller i svampesauce i en dyb sauterpande, men en almindelig stor pande er også fin. Kom lidt olie i panden, og form nu ca. 25 kødboller med en teske. Brug en god teskefuld fars til hver og steg dem ca. 3 minutter på hver side, så de får noget farve. Skru eventuelt lidt ned for varmen, så de ikke bliver brankede.
  4. Tag kødbollerne til side men behold fedtstoffet i panden.
  5. Steg champignon så svampene får noget farve. Jeg bruger gerne de brune markchampignon, men de hvide er også fine.
  6. Kom derefter rødløg ved sammen med hvidløg, begge dele hakket. Tilsæt eventuelt også lidt mere olivenolie. Steg løgene lidt klare men uden de bruner.
  7. Tilsæt så vand sammen med grøntsagsbouillon, oregano og madlavningsfløde. Lad det koge op og jævn med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Jævnes til ønsket tykkelse. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  8. Kom de stegte kødboller tilbage i svampesaucen, og lad retten stå og simre i ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 412kcalKulhydrater: 30gProtein: 30gFedt: 20gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 0.01gKolesterol: 135mgNatrium: 1480mgKalium: 917mgKostfibre: 4gSukker: 8gVitamin A: 239IUVitamin C: 7mgCalcium: 187mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

De stegte kødboller i svampesauce serveres straks, og du kan eventuelt pynte med lidt hakket persille.

Serveres gerne sammen med en god kartoffelmos og dampet broccoli eller ærter. Retten kan også serveres med pasta. Velbekomme.

servering af stegte køboller i svampesauce og tilbehør
De stegte kødboller i svampesauce kan serveres med en kartoffelmos og dampet broccoli. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone siesing

    februar 17, 2025 at 7:18 pm

    Super lækker ret. Tager lidt tid men er nem. Det er vigtigt at saucen står og snurrer mens kødbollerne laves. Jeg stegte kødboller på en pande og lavede champignon-saucen i min sauterpande. Så var det nem at lægge kødbollerne i saucen mens kartoffelmos blev færdig. Kan varmt anbefales.

    Svar
  2. Maik

    januar 14, 2025 at 10:05 pm

    For at gi saucen en smule mere smags farve, giv en engelsk sauce, måske en smule mere boullion??? Server måske med gnocchi?

    Svar
  3. Richard

    september 23, 2024 at 10:05 pm

    Super god og velsmagende ret. Lavede fløjsblød kartoffelmos til.
    Vi er kun 2, så dejlig barnemad dagen efter og redt kartoffelmosen blev til kartoffelpandekage - MUMS

    Svar
  4. Jane

    september 16, 2024 at 5:55 pm

    Nøjjjj hvor det smager godt. Jeg lavede det her til aften og det er bestemt ikke sidste gang.

    Svar
  5. Holger Rørby Madsen

    september 16, 2024 at 6:08 am

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den her.

    Svar
  6. tom zinck nielsen

    september 14, 2024 at 5:28 pm

    vedr svampesovs med kødboller : det lyder superlækkert, men hvad er de to stegesider på en rund kødbolle ? vh Tom

    Svar
  7. Holger Rørby Madsen

    september 10, 2024 at 10:32 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift, og jeg vil da gerne høre hvad du synes om den her.

    Svar
    • Bodil Kornerup

      september 14, 2024 at 8:33 am

      Jeg vil gerne vide, kan jeg bruge andet end havregryn i kødbollerne? på forhånd Tak.
      Du laver mange gode opskrifter.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required