Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Kødboller og melboller

Kødboller og melboller til suppe (hjemmelavede)

billede til kødboller og melboller til suppe
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
75
SHARES
FacebookMessenger75PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kødboller og melboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kødboller og melboller
  • Noter
  • Kommentarer

Kødboller og melboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kødboller
  • 200 g hakket svinekød (med 10% fedt)
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • Lidt vand (med brus)
Melboller
  • 2 dl vand
  • 60 g smør
  • 1 tsk salt
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg

Fremgangsmåde

  1. Vi starter med kødbollerne. Rør det hakkede svinekød med salt, og rør derefter ægget ind i farsen.
  2. Kom så hvedemel ved, og tilsæt vand med brus indtil du har den rette konsistens.
  3. Stil farsen på køl i en halv time.
  4. Kog vand op i en gryde med en teskefuld salt, og lad vandet småkoge.
  5. Form små kødboller med en teske, og kom dem i det letsaltede vand i fem minutter. Læg til side.
  6. Og så er det melbollerne. Kog vand op med smør, og hæld derefter melet i. Rør blandingen helt ud, så der ikke er klumper i.
  7. Rør derefter æggende ud et ad gangen i melblandingen, så du igen samler "dejen" til melbollerne. Lad det køle lidt af.
  8. Kog letsaltet vand op, og skru ned så vandet blot simrer stille og roligt.
  9. Form melboller med en teske, og kog dem i cirka otte minutter ved den lave varme. Læg til side.

Næringsindhold

Kalorier413kcalKulhydrater24gProtein17gFedt27gMættet fedt13gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt1gKolesterol232mgNatrium1353mgKalium241mgKostfibre1gSukker0.3gVitamin A616IUVitamin C0.3mgCalcium42mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kødboller og melboller

Kødboller og melboller er nok noget de fleste køber som færdiglavede, og de kan da også være gode nok.

Men du kan faktisk nemt selv lave kød- og melboller, og de smager altså godt.

Opskriften her passer til cirka to liter suppe, hvilket er det du skal beregne til fire sultne personer.

Se flere lækre opskrifter:

  • Hønsekødssuppe
  • Aspargessuppe
  • Kartoffel porre suppe

Noter

Tilsæt kødboller og melboller i den varme suppe sammen med suppeurter.

De hjemmelavede kød- og melboller er blandt andet gode i en oksekødssuppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simone skriver

    april 06, 2025 at 4:53 pm

    Det er de beste melboller jeg har lavet. Jeg tog margarine i sted for smör, ellers alt efter opskriften.
    Tak for super opskriften!!

    Svar
  2. Larsen skriver

    februar 28, 2025 at 1:17 pm

    Davser! 100g hvedemel i melbollerne bliver altfor lidt! Konsistensen bliver lig suppe og er umuligt å forme til melboller. Jeg bruger 150-175g hvedemel for at få rett konsistens.

    Svar
  3. Tommy skriver

    december 25, 2023 at 4:31 pm

    Hvorfor ikke koge kød og melbollerne direkte i suppen?

    Svar
  4. Ida skriver

    november 28, 2022 at 4:29 pm

    Hej…
    Kan melboller fryses ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 29, 2022 at 6:06 am

      Hej Ida
      Jep - sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required