• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Kødboller og melboller

Kødboller og melboller

billede til kødboller og melboller til suppe
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
73
SHARES
FacebookMessenger73PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. november 2023 - Udgivet:  16. november 2016

Indhold

  1. Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
  2. Opskrift på kødboller og melboller
  3. Kødboller og melboller
  4. Noter

Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.

Kødboller og melboller er nok noget de fleste køber som færdiglavede, og de kan da også være gode nok.

Men du kan faktisk nemt selv lave kød- og melboller, og de smager altså godt.

Opskriften her passer til cirka to liter suppe, hvilket er det du skal beregne til fire sultne personer.

Se flere lækre opskrifter:

  • Hønsekødssuppe
  • Aspargessuppe
  • Kartoffel porre suppe

Opskrift på kødboller og melboller

billede til kødboller og melboller til suppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kødboller og melboller

5 fra 9 stemmer
Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 413
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kødboller
  • 200 g hakket svinekød - med 10% fedt
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 3 spsk hvedemel
  • Lidt vand - med brus
Melboller
  • 2 dl vand
  • 60 g smør
  • 1 tsk salt
  • 100 g hvedemel
  • 3 æg

Fremgangsmåde
 

  1. Vi starter med kødbollerne. Rør det hakkede svinekød med salt, og rør derefter ægget ind i farsen.
  2. Kom så hvedemel ved, og tilsæt vand med brus indtil du har den rette konsistens.
  3. Stil farsen på køl i en halv time.
  4. Kog vand op i en gryde med en teskefuld salt, og lad vandet småkoge.
  5. Form små kødboller med en teske, og kom dem i det letsaltede vand i fem minutter. Læg til side.
  6. Og så er det melbollerne. Kog vand op med smør, og hæld derefter melet i. Rør blandingen helt ud, så der ikke er klumper i.
  7. Rør derefter æggende ud et ad gangen i melblandingen, så du igen samler "dejen" til melbollerne. Lad det køle lidt af.
  8. Kog letsaltet vand op, og skru ned så vandet blot simrer stille og roligt.
  9. Form melboller med en teske, og kog dem i cirka otte minutter ved den lave varme. Læg til side.

Næringsindhold

Kalorier: 413kcalKulhydrater: 24gProtein: 17gFedt: 27gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 1gKolesterol: 232mgNatrium: 1353mgKalium: 241mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 616IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 42mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Tilsæt kødboller og melboller i den varme suppe sammen med suppeurter.

De hjemmelavede kød- og melboller er blandt andet gode i en oksekødssuppe.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Simone

    april 06, 2025 at 4:53 pm

    Det er de beste melboller jeg har lavet. Jeg tog margarine i sted for smör, ellers alt efter opskriften.
    Tak for super opskriften!!

    Svar
  2. Larsen

    februar 28, 2025 at 1:17 pm

    Davser! 100g hvedemel i melbollerne bliver altfor lidt! Konsistensen bliver lig suppe og er umuligt å forme til melboller. Jeg bruger 150-175g hvedemel for at få rett konsistens.

    Svar
  3. Tommy

    december 25, 2023 at 4:31 pm

    Hvorfor ikke koge kød og melbollerne direkte i suppen?

    Svar
  4. Ida

    november 28, 2022 at 4:29 pm

    Hej…
    Kan melboller fryses ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 29, 2022 at 6:06 am

      Hej Ida
      Jep - sagtens 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required