Her er opskrift og fremgangsmåde til fremstilling af hjemmelavede kødboller og melboller til suppe. Suppebollerne er ikke svære selv at lave.
Kødboller og melboller er nok noget de fleste køber som færdiglavede, og de kan da også være gode nok.
Men du kan faktisk nemt selv lave kød- og melboller, og de smager altså godt.
Opskriften her passer til cirka to liter suppe, hvilket er det du skal beregne til fire sultne personer.
Se flere lækre opskrifter:
Opskrift på kødboller og melboller
Kødboller og melboller
Ingredienser
Kødboller
- 200 g hakket svinekød - med 10% fedt
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 3 spsk hvedemel
- Lidt vand - med brus
Melboller
- 2 dl vand
- 60 g smør
- 1 tsk salt
- 100 g hvedemel
- 3 æg
Fremgangsmåde
- Vi starter med kødbollerne. Rør det hakkede svinekød med salt, og rør derefter ægget ind i farsen.
- Kom så hvedemel ved, og tilsæt vand med brus indtil du har den rette konsistens.
- Stil farsen på køl i en halv time.
- Kog vand op i en gryde med en teskefuld salt, og lad vandet småkoge.
- Form små kødboller med en teske, og kom dem i det letsaltede vand i fem minutter. Læg til side.
- Og så er det melbollerne. Kog vand op med smør, og hæld derefter melet i. Rør blandingen helt ud, så der ikke er klumper i.
- Rør derefter æggende ud et ad gangen i melblandingen, så du igen samler "dejen" til melbollerne. Lad det køle lidt af.
- Kog letsaltet vand op, og skru ned så vandet blot simrer stille og roligt.
- Form melboller med en teske, og kog dem i cirka otte minutter ved den lave varme. Læg til side.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Tilsæt kødboller og melboller i den varme suppe sammen med suppeurter.
De hjemmelavede kød- og melboller er blandt andet gode i en oksekødssuppe.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Simone
Det er de beste melboller jeg har lavet. Jeg tog margarine i sted for smör, ellers alt efter opskriften.
Tak for super opskriften!!
Larsen
Davser! 100g hvedemel i melbollerne bliver altfor lidt! Konsistensen bliver lig suppe og er umuligt å forme til melboller. Jeg bruger 150-175g hvedemel for at få rett konsistens.
Tommy
Hvorfor ikke koge kød og melbollerne direkte i suppen?
Ida
Hej…
Kan melboller fryses ?
Holger Rørby Madsen
Hej Ida
Jep - sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste til dig
Holger