Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Kløben med appelsinskal og chokolade

Kløben med appelsinskal og chokolade

Kløben juleboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.

Kløben med appelsinskal og chokolade er den sønderjyske udgave af Tysklands julebrød stollen. Disse boller har jeg dog givet en mere alsidig smag, så jeg ved, at alle vil kunne lide dem.

De smager af hygge og jul. Jeg synes, de er så lækre svampede, og så er det nok de færreste, som kan afslå en lun bolle med smør. Jeg kan i hvert fald ikke.

Du kan i øvrigt tilføje lige præcis det fyld, du holder af. Kandiseret appelsinskal er en klassiker sammen med sukat. Jeg vælger tit at putte chokolade i, da det jo altid smager skønt.

Opskrift på kløben med appelsinskal

Kløben med appelsinskal og chokolade

Rakel Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
hævning: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 40 minutter min
Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.
Antal: 10 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g chokolade mørk
  • 50 g mandler gem lidt til pynt
  • 50 g rosiner
  • 50 g sultanas også kaldt lyse rosiner
  • 2 tsk appelsinskal
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 stk æg en til pensling
  • 0,5 tsk salt
  • 470 g hvedemel
  • 50 g smør blødt

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alt fyldet klar. Hak chokoladen og mandlerne i passende størrelser. Bland dem med rosinerne, revet appelsinskal og stil det til siden til senere brug.
  2. Varm nu mælken op til lillefingervarme og smuldre gæren deri, rør gæren ud. Tilføj sukker, kardemomme, et æg og salt. Rør det sammen.
  3. Tilføj hvedemel, imens du rører dejen godt sammen. Når alt melet er rørt ind i dejen, tilføjer du smør lidt af gangen, mens du forsat ælter.
  4. Tilføj tilsidst alt fyldet og ælt det godt ind i dejen. Dæk nu dejen til og lad den hæve i en time.
  5. Rul derefter dejen til cirka 10 boller. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i en time mere.
  6. Pensel bollerne med et pisket æg og drys en smule hakkede mandler over dem.
  7. Bag dem i cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft.
  8. Server de sønderjyske kløben lune og lækre.

Næringsindhold

Kalorier291kcalKulhydrater55gProtein7gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.001gKolesterol3mgNatrium128mgKalium225mgKostfibre3gSukker15gVitamin A35IUVitamin C1mgCalcium54mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Sidst jeg bagte kløben, lavede jeg en stor portion og puttede halvdelen i fryseren.

Det fungerer virkelig godt, så har man altid en lækker bolle, klar når den søde tand melder sig.

Se også andre opskrifter på julebag:

Stollen - tysk julebrød med marcipan

Luciabrød - opskrift på svenske lussekatter

Håkonskager - nemme julesmåkager

Gode råd (opskrift på sønderjyske småkager)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette skriver

    februar 10, 2025 at 11:52 am

    Hej Holger
    Hvor meget smør skal der bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 10, 2025 at 3:37 pm

      Hej Jette
      Du skal bruge ca. 50 gram 🙂
      BH Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required