• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Kløben med appelsinskal og chokolade

Kløben med appelsinskal og chokolade

Kløben juleboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2025 - Udgivet:  12. december 2022

Indhold

  1. Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.
  2. Opskrift på kløben med appelsinskal
  3. Kløben med appelsinskal og chokolade
  4. Tip

Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.

Kløben med appelsinskal og chokolade er den sønderjyske udgave af Tysklands julebrød stollen. Disse boller har jeg dog givet en mere alsidig smag, så jeg ved, at alle vil kunne lide dem.

De smager af hygge og jul. Jeg synes, de er så lækre svampede, og så er det nok de færreste, som kan afslå en lun bolle med smør. Jeg kan i hvert fald ikke.

Du kan i øvrigt tilføje lige præcis det fyld, du holder af. Kandiseret appelsinskal er en klassiker sammen med sukat. Jeg vælger tit at putte chokolade i, da det jo altid smager skønt.

Opskrift på kløben med appelsinskal

Kløben juleboller
Rakel Seneca

Kløben med appelsinskal og chokolade

5 fra 1 stemme
Kløben med appelsinskal og chokolade samt mandler, rosiner og julekrydderier er en sønderjysk julebolle, der smager fantastisk.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
hævning 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 40 minutter min
Antal: 10 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 291
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g chokolade - mørk
  • 50 g mandler - gem lidt til pynt
  • 50 g rosiner
  • 50 g sultanas - også kaldt lyse rosiner
  • 2 tsk appelsinskal
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 stk æg - en til pensling
  • 0,5 tsk salt
  • 470 g hvedemel
  • 50 g smør - blødt

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alt fyldet klar. Hak chokoladen og mandlerne i passende størrelser. Bland dem med rosinerne, revet appelsinskal og stil det til siden til senere brug.
  2. Varm nu mælken op til lillefingervarme og smuldre gæren deri, rør gæren ud. Tilføj sukker, kardemomme, et æg og salt. Rør det sammen.
  3. Tilføj hvedemel, imens du rører dejen godt sammen. Når alt melet er rørt ind i dejen, tilføjer du smør lidt af gangen, mens du forsat ælter.
  4. Tilføj tilsidst alt fyldet og ælt det godt ind i dejen. Dæk nu dejen til og lad den hæve i en time.
  5. Rul derefter dejen til cirka 10 boller. Dæk dem til med et viskestykke og lad dem efterhæve i en time mere.
  6. Pensel bollerne med et pisket æg og drys en smule hakkede mandler over dem.
  7. Bag dem i cirka 10 minutter ved 200 grader varmluft.
  8. Server de sønderjyske kløben lune og lækre.

Næringsindhold

Kalorier: 291kcalKulhydrater: 55gProtein: 7gFedt: 5gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.001gKolesterol: 3mgNatrium: 128mgKalium: 225mgKostfibre: 3gSukker: 15gVitamin A: 35IUVitamin C: 1mgCalcium: 54mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Sidst jeg bagte kløben, lavede jeg en stor portion og puttede halvdelen i fryseren.

Det fungerer virkelig godt, så har man altid en lækker bolle, klar når den søde tand melder sig.

Se også andre opskrifter på julebag:

Stollen - tysk julebrød med marcipan

Luciabrød - opskrift på svenske lussekatter

Håkonskager - nemme julesmåkager

Gode råd (opskrift på sønderjyske småkager)

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jette

    februar 10, 2025 at 11:52 am

    Hej Holger
    Hvor meget smør skal der bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2025 at 3:37 pm

      Hej Jette
      Du skal bruge ca. 50 gram 🙂
      BH Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required