• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Klidboller med hvedeklid og havregryn

Klidboller med hvedeklid og havregryn

billede med klidboller
4.6 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. april 2024 - Udgivet:  3. august 2022

Få den bedste opskrift på klidboller. Store og bløde boller med hvedeklid og havregryn, og bollerne er gode som morgenmad eller til madpakken.

Klidboller med hvedeklid og havregryn er lækre boller, der både er nemme at bage - og som smager fantastisk godt.

Som navnet afslører, så er bollerne bagt med hvedeklid, og det gør flere ting ved brødet.

Dels tilfører det smag til bollerne, men det giver også et højere indhold af fiber i dit hjemmebagte brød og en flottere krumme.

Helt konkret er hvedeklid skaldele fra hvedekerner, og de tilfører altså dit bagværk en del kostfiber. Så det gør brødet sundere.

Du får 16 hjemmebagte klidboller af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du former bollerne.

Se også de populære opskrifter på:

  • Boller med havregryn
  • Havreboller
  • Boller
  • Boller med havreklid

Opskrift på nemme klidboller

billede med klidboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Klidboller

4.56 fra 9 stemmer
Få den bedste opskrift på klidboller. Store og bløde boller med hvedeklid og havregryn, og bollerne er gode som morgenmad eller til madpakken.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 16 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 152
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 350 g vand - lunkent
  • 40 g gær
  • 30 g sukker
  • 1 æg
  • 450 g hvedemel
  • 50 g hvedeklid
  • 50 g havregryn
  • 10 g flagesalt
  • 8 g bageenzymer - kan udelades
  • 50 g smør - blødt, ikke smeltet
Pensling
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 0,5 tsk flagesalt

Fremgangsmåde
 

  1. Vand, gær og sukker røres sammen, så gær og sukke er rørt ud i vandet. Rør derefter et æg i.
    350 g vand, 40 g gær, 30 g sukker, 1 æg
  2. I en anden skål blandes hvedemel, hvedeklid, havregryn, salt og bageenzymer. Du kan sagtens bage de lækre klidboller uden bageenzymer, men bageenzymerne gør noget godt for bla. luftighed og holdbarhed.
    450 g hvedemel, 50 g hvedeklid, 50 g havregryn, 10 g flagesalt, 8 g bageenzymer
  3. Kom de tørre ingredienser ned til væsken, og ælt dejen med påmonteret dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
  4. Tilsæt så det bløde smør, og ælt videre i yderligere tre minutter. Dejen bør nu være perfekt, men det kan aldrig udelukkes, at der skal en smule mere mel til. Dejen til klidboller skal ikke være for fast, men heller ikke for blød.
    50 g smør
  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den derefter hurtigt op. I dette link kan du se hvordan du nemt virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over, og lad nu bolledejen hæve i 20 minutter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Tag dejen ud på køkkenbordet, og vej klidbollerne af på ca. 65 gram pr. styk. Så får du 16 boller af denne opskrift. Trilles i hånden og lægges på bagepladen med et par centimeters mellemrum, så de vokser lidt sammen under bagningen.
  8. Læg et viskestykke over og lad klidbollerne hæve i ca. 30 minutter.
  9. Tænd din ovn på 200 °C varmluft, og lad ovnen blive helt varm.
  10. Pisk æg sammen med mælk og salt, og pensl forsigtigt bollerne.
    1 æg, 3 spsk mælk, 0,5 tsk flagesalt
  11. Bag nu klidbollerne i ca. 15 minutter midt i ovnen. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer. Klik her og benyt det smarte minutur på Madens Verden med indstillet bagetid på bollerne.

Næringsindhold

Kalorier: 152kcalKulhydrater: 26gProtein: 4gFedt: 4gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 27mgNatrium: 345mgKalium: 93mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 108IUVitamin C: 0.003mgCalcium: 12mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte klidboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Du kan sagtens fryse bollerne ned til senere brug.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sussi Petersen

    november 02, 2024 at 10:39 am

    De bedste klidboller jeg har smagt og bagt 😊
    Jeg bruger 300 g vand i stedet for 350 og ellers følger jeg opskriften.
    Tak for linket med videoen, det er meget anvendeligt.

    Svar
  2. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    august 15, 2024 at 1:23 pm

    Uhm hvor er de lækre. 😋Har lige taget pladen ud og nu står de og køler af. Hele huset dufter skønt af hjemmebag. Glæder mig til at smage. Hilsen det nordjyske 😊

    Svar
  3. N. V. Jensen

    august 14, 2024 at 9:26 am

    Jeg er meget glad for din detaljerede måde at skrive opskrifter på.
    Alt for mange tager en hen hel masse ting/handlinger for givet (for det ved alle jo) men sådan er det ikke. Jeg er kun navigatør og der indgår ikke bagning i hverken uddannelse eller job.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      august 14, 2024 at 10:18 am

      Kære N.V.
      Mange tak for din venlige besked, og du har fuldstændig ret. Det er præcis det, der er min tankegang. Så jeg forsøger at beskrive det hele så godt som muligt.
      Og her på Madens Verden er der ikke nogen dumme spørgsmål - her kun nyttige svar og viden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required