Få den bedste opskrift på klidboller. Store og bløde boller med hvedeklid og havregryn, og bollerne er gode som morgenmad eller til madpakken.
Klidboller med hvedeklid og havregryn er lækre boller, der både er nemme at bage - og som smager fantastisk godt.
Som navnet afslører, så er bollerne bagt med hvedeklid, og det gør flere ting ved brødet.
Dels tilfører det smag til bollerne, men det giver også et højere indhold af fiber i dit hjemmebagte brød og en flottere krumme.
Helt konkret er hvedeklid skaldele fra hvedekerner, og de tilfører altså dit bagværk en del kostfiber. Så det gør brødet sundere.
Du får 16 hjemmebagte klidboller af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du former bollerne.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nemme klidboller
Klidboller
Ingredienser
- 350 g vand - lunkent
- 40 g gær
- 30 g sukker
- 1 æg
- 450 g hvedemel
- 50 g hvedeklid
- 50 g havregryn
- 10 g flagesalt
- 8 g bageenzymer - kan udelades
- 50 g smør - blødt, ikke smeltet
Pensling
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- 0,5 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Vand, gær og sukker røres sammen, så gær og sukke er rørt ud i vandet. Rør derefter et æg i.
- I en anden skål blandes hvedemel, hvedeklid, havregryn, salt og bageenzymer. Du kan sagtens bage de lækre klidboller uden bageenzymer, men bageenzymerne gør noget godt for bla. luftighed og holdbarhed.
- Kom de tørre ingredienser ned til væsken, og ælt dejen med påmonteret dejkrog i ca. 8 minutter ved middel hastighed.
- Tilsæt så det bløde smør, og ælt videre i yderligere tre minutter. Dejen bør nu være perfekt, men det kan aldrig udelukkes, at der skal en smule mere mel til. Dejen til klidboller skal ikke være for fast, men heller ikke for blød.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord, og virk den derefter hurtigt op. I dette link kan du se hvordan du nemt virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over, og lad nu bolledejen hæve i 20 minutter.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og vej klidbollerne af på ca. 65 gram pr. styk. Så får du 16 boller af denne opskrift. Trilles i hånden og lægges på bagepladen med et par centimeters mellemrum, så de vokser lidt sammen under bagningen.
- Læg et viskestykke over og lad klidbollerne hæve i ca. 30 minutter.
- Tænd din ovn på 200 °C varmluft, og lad ovnen blive helt varm.
- Pisk æg sammen med mælk og salt, og pensl forsigtigt bollerne.
- Bag nu klidbollerne i ca. 15 minutter midt i ovnen. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer. Klik her og benyt det smarte minutur på Madens Verden med indstillet bagetid på bollerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte klidboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Du kan sagtens fryse bollerne ned til senere brug.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sussi Petersen
De bedste klidboller jeg har smagt og bagt 😊
Jeg bruger 300 g vand i stedet for 350 og ellers følger jeg opskriften.
Tak for linket med videoen, det er meget anvendeligt.
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Uhm hvor er de lækre. 😋Har lige taget pladen ud og nu står de og køler af. Hele huset dufter skønt af hjemmebag. Glæder mig til at smage. Hilsen det nordjyske 😊
N. V. Jensen
Jeg er meget glad for din detaljerede måde at skrive opskrifter på.
Alt for mange tager en hen hel masse ting/handlinger for givet (for det ved alle jo) men sådan er det ikke. Jeg er kun navigatør og der indgår ikke bagning i hverken uddannelse eller job.
Holger Rørby Madsen
Kære N.V.
Mange tak for din venlige besked, og du har fuldstændig ret. Det er præcis det, der er min tankegang. Så jeg forsøger at beskrive det hele så godt som muligt.
Og her på Madens Verden er der ikke nogen dumme spørgsmål - her kun nyttige svar og viden 🙂
Alt det bedste
Holger