Jordbærroulade: Her får du en nem opskrift på jordbær roulade. En klassisk og hurtig roulade, der rulles sammen med jordbærmarmelade.
Klassisk jordbærroulade er en både virkelig lækker og hurtig kage at bage.
Faktisk tager den ikke mange minutter at lave, og så har du altså en super lækker kage til kaffen. Jordbærroulade er en populær fætter til den klassiske hindbærroulade.
Der skal heller ikke bruges mange ingredienser til rouladen, som du jo kan lave med en hjemmelavet jordbærroulade - eller købe en god marmelade i dit supermarked.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på jordbærroulade
Jordbærroulade
Ingredienser
Rouladedej
- 100 g sukker
- 4 æg
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
Fyld
- 200 g jordbærmarmelade - lav evt. din egen marmelade med jordbær
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme. Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Sukker og æg piskes let og luftigt med en elpisker - det tager nogle minutter. I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver.
- Kom melet ned til æggeblandingen, og vend dejen sammen. Brug evt. en dejskraber til det, og du må ikke piske dejen, da den skal bevare sin luftige konsistens.
- Bred dejen ud på bagepladen, så den fylder det meste af pladen.
- Bages nu ca. 8 minutter midt i ovnen. Du må ikke overbage den, så den er klar når den begynder at blive lidt gylden. Bliver rouladen overbagt, er den svære at rulle! Tag pladen ud af ovnen.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet, og drys lidt sukker over. Læg derefter den bagte rouladedej ned på sukkeret, så bagepapiret på den bagte dej vender opad. Tryk ganske let ned, og træk derefter bagepapiret af.
- Smør jordbærmarmelade ud på kagen. Rul derefter din jordbærroulade stramt sammen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Nu er din jordbærroulade klar til servering. Og den smager himmelsk godt.
Du kan også lad den trække nogle timer, så rouladen når at sætte sig.
Server din roulade med jordbær som den er - eller med en klat flødeskum eller creme fraiche til.
Hvorfor knækker min roulade?
Hvorfor knækker en roulade? Det spørgsmål dukker indimellem op, og svaret får du her.
Det er ikke unormalt, at en roulade kan knække, når du skal rulle den sammen.
Typisk er det fordi dejen er bagt for længe, og derfor er blevet for hård. En roulade skal blot lige være gylden, og så er den klar.
Men det er også vigtigt, at man ruller rouladen meget hurtigt sammen. Hvis den bagte rouladekage køles for meget af, ja så øger du risikoen for at den knækker.
Endelig vil jeg sige, at det er ganske normalt, at den inderste del knækker i en roulade når du ruller den sammen. Det betyder ikke noget og, og det er ikke noget man opdager i det færdige resultat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anni Andersen
Hej
Super lækker roulade og opskrift nem at ha med at gøre 👌😃
Venlig hilsen Anni Andersen