Få den bedste opskrift på en lækker kirsebær mousse. En skøn og nem mousse med kirsebær til nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Lav en lækker kirsebær mousse som den perfekte afslutning nytårsaften, eller brug den som en fantastisk dessert ved andre festlige anledninger.
Her kan du faktisk få brugt en rest af kirsebærsauce til en virkelig lækker dessert, og du kan endda da lave den dagen i forvejen, og så blot lige pynte den inden servering.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kirsebær mousse
Kirsebær mousse
Ingredienser
- 200 g kirsebærsauce
- 100 g sukker
- 1 vaniljestang - kornene fra stangen
- 1 spsk sukker - mases med vaniljekornene
- 50 g citronsaft
- 5 blade husblas
- 4 dl fløde - samlet mængde
Fremgangsmåde
- Til kirsebær mousse starter du med, at lægge husblas i koldt vand, hvor det skal ligge i ca. 10 minutter.
- Kirsebærsauce kommes i en gryde sammen med sukker, og det varmes op så sukkeret smeltes.
- Lad derefter kirsebærsaucen køle af.
- Vaniljekorn blandes imens med en 1 spiseskefuld sukker, og 2,5 deciliter af fløden piskes til flødeskum. Vend flødeskum og det hjemmelavede vaniljesukker sammen,
- Kom de afdryppede blade husblas i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm op indtil husblasen er smeltet.
- Tag gryden af kogepladen og vend en skefuld af kirsebærblandingen i. Vend derefter gradvist resten af kirsebærblandingen i.
- Lad det køle af, men det skal ikke være koldt. Vend flødeskummet i.
- Fordel din mousse i fire flotte glas, og stil dem på køl i to timer.
- Lige inden servering piskes de sidste 1,5 deciliter af fløden til flødeskum, som du pynter din kirsebær mousse med. Kan pyntes med lidt hakket chokolade eller hakkede mandler. Tørrede eller friske bær er også gode.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige kirsebær mousse er som sagt lækker som dessert nytårsaften, men den kan bestemt serveres året rundt. Især er den selvfølgelig fin når de danske kirsebær er i sæson.
Du kan også udskifte noget af citronsaften med en kirsebærlikør eller lidt rom, da det også giver kirsebærmoussen en god smag. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Opskriften er lavet af Ellen Jensen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ingelise Rasmussen
Skal kirsebærsovsen være med eller uden kirsebær
Ingelise Rasmussen
Hej.
Skal kirsebær sovsen til Kirsebær moussen som nytårsdessert være med eller uden
kirsebær
med venlig hilsen
Ingelise