Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Kirsebær mousse - den lækre nytårsdessert

Kirsebær mousse - den lækre nytårsdessert

billede med kirsebær mousse
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
116
SHARES
FacebookMessenger116PinterestEmailSMS

Få den bedste opskrift på en lækker kirsebær mousse. En skøn og nem mousse med kirsebær til nytårsaften og andre festlige lejligheder.

Lav en lækker kirsebær mousse som den perfekte afslutning nytårsaften, eller brug den som en fantastisk dessert ved andre festlige anledninger.

Her kan du faktisk få brugt en rest af kirsebærsauce til en virkelig lækker dessert, og du kan endda da lave den dagen i forvejen, og så blot lige pynte den inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kirsebær mousse

Kirsebær mousse

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
På køl (mindst): 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 30 minutter min
Få den bedste opskrift på en lækker kirsebær mousse. En skøn og nem mousse med kirsebær til nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kirsebærsauce
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang kornene fra stangen
  • 1 spsk sukker mases med vaniljekornene
  • 50 g citronsaft
  • 5 blade husblas
  • 4 dl fløde samlet mængde

Fremgangsmåde

  1. Til kirsebær mousse starter du med, at lægge husblas i koldt vand, hvor det skal ligge i ca. 10 minutter.
  2. Kirsebærsauce kommes i en gryde sammen med sukker, og det varmes op så sukkeret smeltes.
  3. Lad derefter kirsebærsaucen køle af.
  4. Vaniljekorn blandes imens med en 1 spiseskefuld sukker, og 2,5 deciliter af fløden piskes til flødeskum. Vend flødeskum og det hjemmelavede vaniljesukker sammen,
  5. Kom de afdryppede blade husblas i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm op indtil husblasen er smeltet.
  6. Tag gryden af kogepladen og vend en skefuld af kirsebærblandingen i. Vend derefter gradvist resten af kirsebærblandingen i.
  7. Lad det køle af, men det skal ikke være koldt. Vend flødeskummet i.
  8. Fordel din mousse i fire flotte glas, og stil dem på køl i to timer.
  9. Lige inden servering piskes de sidste 1,5 deciliter af fløden til flødeskum, som du pynter din kirsebær mousse med. Kan pyntes med lidt hakket chokolade eller hakkede mandler. Tørrede eller friske bær er også gode.

Næringsindhold

Kalorier597kcalKulhydrater66gProtein4gFedt36gMættet fedt23gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gKolesterol113mgNatrium46mgKalium147mgKostfibre1gSukker55gVitamin A1471IUVitamin C10mgCalcium78mgJern0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige kirsebær mousse er som sagt lækker som dessert nytårsaften, men den kan bestemt serveres året rundt. Især er den selvfølgelig fin når de danske kirsebær er i sæson.

Du kan også udskifte noget af citronsaften med en kirsebærlikør eller lidt rom, da det også giver kirsebærmoussen en god smag. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Panna cotta
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Se opskriften her
Billede af panna cotta.
Gammeldags citronfromage
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Se opskriften her
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen
Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Se opskriften her
Billede af chokolademousse.
Budding
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Se opskriften her
billederesultat for budding

Opskriften er lavet af Ellen Jensen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ingelise Rasmussen skriver

    december 27, 2023 at 4:42 pm

    Skal kirsebærsovsen være med eller uden kirsebær

    Svar
    • Ingelise Rasmussen skriver

      februar 22, 2024 at 4:32 pm

      Hej.
      Skal kirsebær sovsen til Kirsebær moussen som nytårsdessert være med eller uden
      kirsebær
      med venlig hilsen
      Ingelise

      Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required