• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Kirsebær mousse - den lækre nytårsdessert

Kirsebær mousse - den lækre nytårsdessert

billede med kirsebær mousse
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. december 2023 - Udgivet:  11. december 2023

Få den bedste opskrift på en lækker kirsebær mousse. En skøn og nem mousse med kirsebær til nytårsaften og andre festlige lejligheder.

Lav en lækker kirsebær mousse som den perfekte afslutning nytårsaften, eller brug den som en fantastisk dessert ved andre festlige anledninger.

Her kan du faktisk få brugt en rest af kirsebærsauce til en virkelig lækker dessert, og du kan endda da lave den dagen i forvejen, og så blot lige pynte den inden servering.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på kirsebær mousse

billede med kirsebær mousse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kirsebær mousse

4.77 fra 13 stemmer
Få den bedste opskrift på en lækker kirsebær mousse. En skøn og nem mousse med kirsebær til nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl (mindst) 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 597
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g kirsebærsauce
  • 100 g sukker
  • 1 vaniljestang - kornene fra stangen
  • 1 spsk sukker - mases med vaniljekornene
  • 50 g citronsaft
  • 5 blade husblas
  • 4 dl fløde - samlet mængde

Fremgangsmåde
 

  1. Til kirsebær mousse starter du med, at lægge husblas i koldt vand, hvor det skal ligge i ca. 10 minutter.
  2. Kirsebærsauce kommes i en gryde sammen med sukker, og det varmes op så sukkeret smeltes.
  3. Lad derefter kirsebærsaucen køle af.
  4. Vaniljekorn blandes imens med en 1 spiseskefuld sukker, og 2,5 deciliter af fløden piskes til flødeskum. Vend flødeskum og det hjemmelavede vaniljesukker sammen,
  5. Kom de afdryppede blade husblas i en lille gryde sammen med citronsaft, og varm op indtil husblasen er smeltet.
  6. Tag gryden af kogepladen og vend en skefuld af kirsebærblandingen i. Vend derefter gradvist resten af kirsebærblandingen i.
  7. Lad det køle af, men det skal ikke være koldt. Vend flødeskummet i.
  8. Fordel din mousse i fire flotte glas, og stil dem på køl i to timer.
  9. Lige inden servering piskes de sidste 1,5 deciliter af fløden til flødeskum, som du pynter din kirsebær mousse med. Kan pyntes med lidt hakket chokolade eller hakkede mandler. Tørrede eller friske bær er også gode.

Næringsindhold

Kalorier: 597kcalKulhydrater: 66gProtein: 4gFedt: 36gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 113mgNatrium: 46mgKalium: 147mgKostfibre: 1gSukker: 55gVitamin A: 1471IUVitamin C: 10mgCalcium: 78mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige kirsebær mousse er som sagt lækker som dessert nytårsaften, men den kan bestemt serveres året rundt. Især er den selvfølgelig fin når de danske kirsebær er i sæson.

Du kan også udskifte noget af citronsaften med en kirsebærlikør eller lidt rom, da det også giver kirsebærmoussen en god smag. Velbekomme.

Se også mine opskrifter på:

Panna cotta

4.7 fra 66 stemmer
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Gå til opskrift
billede med panna cotta

Gammeldags citronfromage

4.7 fra 31 stemmer
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Gå til opskrift
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse

Budding

4.7 fra 41 stemmer
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Gå til opskrift
billederesultat for budding

Opskriften er lavet af Ellen Jensen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ingelise Rasmussen

    december 27, 2023 at 4:42 pm

    Skal kirsebærsovsen være med eller uden kirsebær

    Svar
    • Ingelise Rasmussen

      februar 22, 2024 at 4:32 pm

      Hej.
      Skal kirsebær sovsen til Kirsebær moussen som nytårsdessert være med eller uden
      kirsebær
      med venlig hilsen
      Ingelise

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required