Her er den perfekte opskrift på kartofler med løvstikke. Kogte, nye kartofler, der koges med løvstikke, og vendes med smør og krydderurter.
Kartofler med løvstikke er smagen af dansk forår og sommer, og allerbedst er det med de nye, danske kartofler.
Her koges kartofler sart med frisk løvstikke, og du skal anvende små kartofler.
Bedst er det altså med nye danske kartofler, men de nye udenlandske kan også sagtens bruges. Udenfor sæsonen anvendes de små og nemme kartofler.
Opskriften er beregnet til fire personer, og så har du de lækreste kartofler som tilbehør. Se også min video med fremgangsmåde.
Se flere lækre kartoffelopskrifter:
Opskrift på kartofler med løvstikke
Kartofler med løvstikke - nem opskrift
Ingredienser
- 650 g kartofler - små, gerne nye danske kartofler
- 2 spsk salt
- 1 bundt løvstikke
- 30 g smør
- dild
- persille
Fremgangsmåde
- Vask kartoflerne og kom dem i en passende gryde. Overhæld med kogende vand, så det netop dækker kartoflerne.
- Tilsæt to spiseskefulde salt og løvstikke. Husk altid at salte kartofler rigeligt under kogning.
- Kartofler med løvstikke koges nu i ca. 7 minutter, hvorefter gryden tages af kogepladen. Lad nu kartofler stå og trække i ca. 7 minutter i kogevandet.
- Hæld vandet fra og tilsæt smør. Ryst gryden rundt så smørret fordeles på kartoflerne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
De kogte kartofler med løvstikke og smør anrettes pænt med friske krydderurter, og her foretrækker jeg lidt dild og persille.
Bruges som tilbehør til frikadeller, flæskesteg og meget andet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: