• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kartofler med kylling i fad

Kartofler med kylling i fad

billederesultat for kartofler med kylling i ovn
Kartofler med kylling i ovn er en meget nem og skøn ret til aftensmad, hvor det hele samles i et fad. Opskriften indeholder også champignon og løg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  3. januar 2024 - Udgivet:  4. maj 2023

Del gerne:
2k
SHARES
FacebookMessenger2kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en min opskrift på kartofler med kylling i fad. Det er en nem og lækker ret til aftensmad på travle hverdage, men den er også god som gæstemad.
  2. Opskrift på kartofler med kylling
  3. Kartofler med kylling i fad
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er en min opskrift på kartofler med kylling i fad. Det er en nem og lækker ret til aftensmad på travle hverdage, men den er også god som gæstemad.

Kylling med kartofler er en skøn aftensmad, som alle kan lide.

Du skal heller ikke bruge så mange ingredienser, men får alligevel en ret, som virkelig smager godt.

Bananskalotteløg kan sagtens udskiftes med almindelige løg, og timian kan også udskiftes med rosmarin.

Og så kan du selvfølgelig bruge almindelige hvide champignon i stedet for de brune markchampignon. Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.

Opskrift på kartofler med kylling

billederesultat for kartofler med kylling i ovn

Kartofler med kylling i fad

Her er en min opskrift på kartofler med kylling i fad. Det er en nem og lækker ret til aftensmad på travle hverdage, men den er også god som gæstemad.
Bedømmelse
4.6 fra 58 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - mellemstore
  • 250 g champignon - evt. de brune markchampignon
  • 4 store bananskalotteløg
  • 4 kyllingebryst
  • timian - helst frisk timian

Marinade

  • 5 spsk olivenolie
  • 1 spsk tomatpasta
  • 2 spsk balsamico
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Kartoflerne skæres i tykke skiver, hvor enderne kasseres. Typisk kan du lave tre skiver af en mellemstor kartoffel.
  • Svitses i lidt olie på en varm pande på begge sider, og lægges i et ildfast fad. Kartoffelskiverne skal netop blot have farve. Gøres ad flere omgange. Kom kartoffelskiverne i et ildfast fad eller bradepande.
  • Børst markchampignon fri for jord og del dem i kvarte. Bananskalotteløg (eller alm. løg) skæres i grove både.
  • Svitses på den varme pande et par minutter, og hældes derefter ned til kartoflerne i fadet. Krydr med lidt salt og peber.
  • Rør olivenolie sammen med tomatpasta, balsamico, salt og lidt friskkværnet peber.
  • Cirka halvdelen af marinaden hældes nu over grøntsagerne, og der kommes også et par spiseskefulde friske timianblade ved. Vendes rundt.
  • Stil fadet ind i ovnen, hvor du nu giver den 25 minutter.
  • Imens halveres kyllingebrysterne, som derefter brunes på en varm pande i lidt smør. Krydres med salt og peber. De skal have cirka et minut på hver side.
  • Efter de 25 minutter tages fadet med grøntsagerne ud af ovnen, og de brunede stykker kyllingebryst lægges ned i fadet til grøntsagerne. Resten af marinaden smøres ud på kyllingestykkerne. Dryp eventuelt også grøntsagerne med lidt ekstra olie.
  • Fadet med kartofler med kylling stilles tilbage i ovnen, og her giver du det yderligere cirka 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
485
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
763
mg
33
%
Kalium
 
1585
mg
45
%
Kulhydrater
 
46
g
15
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
112
IU
2
%
Vitamin C
 
45
mg
55
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kartofler med kylling serveres direkte fra fadet. Drys eventuelt lidt frisk timian over ved servering.

Tilbyd gerne et stykke hvidløgsflute til, og en god spidskålssalat med æble og avocado er fremragende til.

Relaterede opskrifter:

  • Risret med kylling og karry på 20 minutter
  • Kylling med ris - opskrift på nem sammenkogt gryderet
  • Kartoffelfad med porrer og bacon i ovn på 45 min.
  • Kylling med spidskål, tomater og salvie
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe Laursen

    september 16, 2024 at 5:20 pm

    meget lækker tror jeg, skal prøves i morgen

    Svar
  2. Annett Rose Valsted

    september 16, 2024 at 2:23 pm

    Mums det smager bare som min mors mad 🥰👍

    Svar
  3. Helge Johannesen

    februar 13, 2024 at 6:46 pm

    Hvad sker der ? Jeg kan pludselig ikke længere lave et udskrift af den ret, jeg ønsker at lave. Hver gang jeg trykker på UDSKRIV bliver jeg sendt tilbage til siden der handler om et plus-medlemskab, selvom jeg allerede er logget ind som medlem. Jeg har været medlem i flere år, og har aldrig før haft problemer med udskrift, sååå ??
    Vil i øvrigt gerne rose jer for, at det er blevet muligt at få udskrifterne med større skrift. Det er en stor hjælp for os, som er noget svagtseende.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 13, 2024 at 8:53 pm

      Hej Helge
      Tak for din besked. Prøv lige igen - jeg har rettet en enkelt fejl i din opsætning 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Kennet

    juli 09, 2023 at 5:37 pm

    Er det skrællede kartofler?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 09, 2023 at 9:03 pm

      Hej Kennet
      Nej, jeg plejer ikke at skrælle kartoflerne, men det kan du sagtens gøre 🙂
      Jeg vil gerne beholde så mange næringsstoffer som muligt, medmindre kartofler er meget gamle.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jørgen

    april 19, 2023 at 1:24 am

    Hvorfor skal vi kassere enderne af kartoflerne, har du aldrig hørt om mad spild ???

    Svar
  6. Christina

    november 29, 2021 at 7:05 pm

    Det er en meget bitter ret. Jeg synes der skal lidt sukker/brun farin i marinaden.

    Svar
  7. Michael Hullevad

    juli 20, 2020 at 10:40 am

    Hvor afmelder man jeres popup bombardement?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 20, 2020 at 11:07 am

      Hej Michael
      Det er en daglig notifikation, som er nem at slå fra. Klik på den blå klokke nede i højre hjørne og derefter på Afmeld.
      Håber det hjælper 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required