• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Kartofler med brunet smør

Kartofler med brunet smør

billede med kartofler med brunet smør
Kartofler med brunet smør er super nemt at lave, og kartoflerne er lækre som tilbehør til grillretter og meget andet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  11. juli 2022

Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på kartofler med brunet smør og friske krydderurter. Kan laves med nye kartofler i sæson, og de nemme, små kartofler udenfor sæsonen.
  2. Opskrift på kartofler med brunet smør
  3. Kartofler med brunet smør - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her er opskriften på kartofler med brunet smør og friske krydderurter. Kan laves med nye kartofler i sæson, og de nemme, små kartofler udenfor sæsonen.

Prøv kartofler med brunet smør som tilbehør til alt fra kylling, svinekød og oksekød.

Tilsæt krydderurter som du synes, men jeg vil som minimum anbefale rigeligt med persille.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Brunede kartofler
  • Salviekartofler med brunet smør
  • Klaret smør eller ghee på 2 minutter

Opskrift på kartofler med brunet smør

billede med kartofler med brunet smør

Kartofler med brunet smør - nem opskrift

Her er opskriften på kartofler med brunet smør og friske krydderurter. Kan laves med nye kartofler i sæson, og de nemme, små kartofler udenfor sæsonen.
Bedømmelse
4.7 fra 7 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - gerne nye danske - og gerne små kartofler
  • 100 g smør
  • persille - frisk og hakket
  • løvstikke - frisk og hakket
  • kørvel - frisk og hakket

Fremgangsmåde

  • Kartofler vaskes og kommes i en gryde. Kom koldt vand ved så det netop dækker kartoflerne. Tilsæt også salt.
  • Kog kartoflerne møre under låg, det tager typisk 10 minutter, men afhænger af hvor store kartoflerne er.
  • Hæld vandet fra de kogte kartofler og lad dem dampe af uden låg.
  • Imens kartoflerne koger kan du lave brunet smør. Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte under omrøring.
  • Lad smørret brune, og det er færdigt i det øjeblik det begynder at dufte nøddeagtigt. Tag straks gryden af kogepladen, så smørret ikke når at branke.
  • Sigt smørret over i en lille skål.
  • Hak krydderurter, og du kan vælge at bruge dem du har. Persille er fint alene, men løvstikke og kørvel er fremragende til kartofler med brunet smør.
  • Vend de hakkede krydderurter i det brunede smør.
  • Vend nu kartoflerne sammen med smørret og anret i et fad.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
340
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
13
g
81
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
174
mg
8
%
Kalium
 
922
mg
26
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
786
IU
16
%
Vitamin C
 
49
mg
59
%
Calcium
 
64
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kartofler med brunet smør serveres straks, og de kan bruges til stort alle slags kødretter, og er fremragende til kød fra grillen.

Kartoflerne er bedst når du kommer friske krydderurter i det brunede smør, men de kan selvfølgelig også laves udelukkende med smør.

Se i øvrigt mere om brunet smør her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Mona

    marts 29, 2021 at 9:17 am

    Det lyder lækkert og utrolig enkelt😋😋

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required