Se opskrift på kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør, hvor grøntsagerne pakkes ind, og grilles færdige ved indirekte varme.
Kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør er nemme at lave på grillen, og er super lækkert tilbehør til retter med kød.
Grøntsagerne skæres ud i mere mundrette stykker, som derefter koges i kort tid, inden de pakkes ind i sølvpapir med hjemmelavet hvidløgssmør, og til sidst grilles færdige.
Du kan i øvrigt også komme andre rodfrugter med i pakkerne, eksempelvis er både persillerødder og pastinakker rigtig gode.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til kartofler og gulerødder i pakke
500 gram kartofler - gerne de nye og danske
1 stort bundt nye gulerødder
1 portion hjemmelavet hvidløgssmør som i opskriften ovenover
Friskhakket persille
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask og skrub kartofler og gulerødder helt rene, og del dem i mindre og mundrette stykker.
- Kom dem i en gryde med lidt letsaltet vand, og kog i cirka syv minutter. Stik i kartoflerne for at mærke om de næsten møre - de skal ikke koges helt ud, da de jo efterfølgende skal på grillen.
- Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe af.
- Lav fire stykker sølvpapir på cirka 20 gange 20 centimeter, og fordel kartofler og gulerødder på dem.
- Skær skiver af hvidløgssmør og fordel over grøntsagerne.
- Persille hakkes fint og kommes over, og krydr også med lidt friskkværnet peber. Det er ikke nødvendigt med salt, da grøntsagerne jo er kogt i saltet vand og desuden indeholder hvidløgssmørret også lidt salt.
- Luk pakkerne sammen, og så er de klar til grillen. Pakkerne kan i øvrigt med fordel laves god tid i forvejen.
- Grill nu de lækre pakker ved indirekte varme, hvor de skal have cirka 15 minutter ved en temperatur på omkring 200 grader.
- Servér straks de grillede grøntsager.
I stedet for at tilberede pakken med grøntsager på grillen, kan du også stille dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have 15 minutter.
Se også mine opskrifter på:
Jens Bay Larsen
Dejlig ret... Lidt timian, gerne frisk, går også fint her.