Madens Verden

Madens Verden - fordi gode opskrifter giver god mad

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Grillmad › Kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør

Kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør

Lækre kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør, der grilles ved indirekte varme i 15 minutter. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
636
SHARES
FacebookMessenger636PinterestEmailSMS
Opdateret: 9. december 2019 - Udgivet: 11. juli 2017

Se opskrift på kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør, hvor grøntsagerne pakkes ind, og grilles færdige ved indirekte varme.

Kartofler og gulerødder i pakke med hvidløgssmør er nemme at lave på grillen, og er super lækkert tilbehør til retter med kød.

Grøntsagerne skæres ud i mere mundrette stykker, som derefter koges i kort tid, inden de pakkes ind i sølvpapir med hjemmelavet hvidløgssmør, og til sidst grilles færdige.

Du kan i øvrigt også komme andre rodfrugter med i pakkerne, eksempelvis er både persillerødder og pastinakker rigtig gode.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til kartofler og gulerødder i pakke

500 gram kartofler - gerne de nye og danske
1 stort bundt nye gulerødder
1 portion hjemmelavet hvidløgssmør som i opskriften ovenover
Friskhakket persille
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vask og skrub kartofler og gulerødder helt rene, og del dem i mindre og mundrette stykker.
  2. Kom dem i en gryde med lidt letsaltet vand, og kog i cirka syv minutter. Stik i kartoflerne for at mærke om de næsten møre - de skal ikke koges helt ud, da de jo efterfølgende skal på grillen.
  3. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe af.
  4. Lav fire stykker sølvpapir på cirka 20 gange 20 centimeter, og fordel kartofler og gulerødder på dem.
  5. Skær skiver af hvidløgssmør og fordel over grøntsagerne.
  6. Persille hakkes fint og kommes over, og krydr også med lidt friskkværnet peber. Det er ikke nødvendigt med salt, da grøntsagerne jo er kogt i saltet vand og desuden indeholder hvidløgssmørret også lidt salt.
  7. Luk pakkerne sammen, og så er de klar til grillen. Pakkerne kan i øvrigt med fordel laves god tid i forvejen.
  8. Grill nu de lækre pakker ved indirekte varme, hvor de skal have cirka 15 minutter ved en temperatur på omkring 200 grader.
  9. Servér straks de grillede grøntsager.

I stedet for at tilberede pakken med grøntsager på grillen, kan du også stille dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, hvor de skal have 15 minutter.

Se også mine opskrifter på:

Holgers nemme kartoffelsalat

Pommes frites på rotisserie

Kartoffelsalat med asparges

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jens Bay Larsen skriver

    juli 11, 2017 at 9:56 am

    Dejlig ret... Lidt timian, gerne frisk, går også fint her.

    Svar

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.